Mijn 3 favoriete gerechten met rundvlees

Mijn 3 favoriete gerechten met rundvlees

Met rundvlees kun je vele heerlijke gerechten bereiden, zowel traditionele gerechten als gerechten met een meer moderne tint. Een mager en divers stukje vlees, waar je verrassende maaltijden mee op tafel kunt toveren. Graag vertel ik je over mijn drie favoriete gerechten met rundvlees.

 

Bavette met gegrilde groenten

Wanneer ik aan dit gerecht denk dan loopt het water mij al in de mond. Bavette met gegrilde groente is een absoluut topgerecht, die zeker in mijn lijst van favorieten thuis hoort. Dit is een smaakvol gerecht met een beperkt aantal calorieën. Dat is voor de bewuste eters onder ons weer mooi meegenomen! Heb je juist behoefte aan een meer gevulde maaltijd, dan zijn gebakken aardappelen een lekkere en passende aanvulling.

Om dit gerecht te maken heb je ongeveer 800 gram bavette nodig voor 4 personen, een beetje olijfolie en kruiden, zoals bijvoorbeeld zeezout en peper, en daarnaast een mix van groenten. Hierbij kun je denken aan paprika’s, maïs, courgette en groene asperges.

Om het gerecht klaar te maken warm je de oven op 200 graden op en laat je de bavette ruim een half uur op temperatuur komen buiten de koelkast. De groenten maak je schoon en snij je in grove stukken. Je legt alle ingrediënten op de bakplaat en besprenkelt het met wat olijfolie. Vervolgens voeg je kruiden toe naar smaak. Hoe lang het gerecht nodig heeft om te garen, ligt sterk aan de dikte van het vlees en stukken groenten. Na ongeveer 15 tot 20 minuten kan dit al het geval zijn. Aan de hand van een kernthermometer kun je in het vlees controleren hoe ver het gegaard is. Een kerntemperatuur van bijvoorbeeld 52 graden staat voor een medium gebakken bavette. Maak jij deze week dit heerlijke rundvlees gerecht klaar?

 

Picanha met seizoensgroente

Een tweede heerlijk rundvlees gerecht is picanha. Dit is voor veel mensen een minder bekend gerecht, maar zal zeker ook in de smaak vallen. Picanha is het staartstuk van het rund en heeft hele specifieke kenmerken. Kortom ook weer een verrassend rundvlees gerecht om van te smullen!

Hoe maak je dit gerecht klaar? Voor vier personen heb je vaak genoeg aan een staartstuk. Je kunt dit het beste bereiden in de oven, die je voorverwarmt op 170 graden. Je laat het vlees langzaam garen, maar voor je begint eerst het vlees een half uur buiten de koelkast laten staan. Haal het ook uit de verpakking zodat het stuk vlees kan ademen.

Voor het vlees in de oven gaat bak je het heel kort in de pan met een beetje olijfolie. Je schroeit het vlees dicht in ongeveer 1 minuut per kant. Daarna gaar je het vlees in de oven verder tot het een kerntemperatuur van 45 graden heeft bereikt. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Buiten de oven laat je het vlees in aluminiumfolie rustig verder garen tot een kerntemperatuur van 49 graden. Je maakt hier seizoensgroente bij naar eigen keus en hebt opnieuw een heerlijk rundvlees gerecht bereidt.

 

Traditioneel draadjesvlees

draadjesvlees zoals oma het ook al maakte. Natuurlijk mag deze klassieker niet ontbreken in het rijtje van favorieten. Draadjesvlees maak je klaar door het vlees langzaam te garen in de braadpan. Plan dit gerecht goed in, want meestal heb je hier minimaal 4 uur voor nodig. Lekker gebraden in de roomboter en naar eigen inzicht gekruid.

Met deze favoriete gerechten kan ook jij een verrukkelijk rundvlees gerecht op tafel toveren. Met welke ga jij aan de slag?

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?