Eendaagse citytrip in Zwolle

Eendaagse citytrip in Zwolle

De Hanzestad Zwolle is een perfecte stad om je een dag te vermaken. De historische binnenstad met de afwisselende winkels en restaurants zorgen er ook voor dat je je geen seconde hoeft te vervelen in Zwolle. In deze blog vind je de hoogtepunten voor je verblijf.

 

De oude binnenstad

Bezoekers van Zwolle worden al snel als een magneet aangetrokken tot de prachtige binnenstad. Niet zo gek ook, want hier is veel te zien en te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het UNESCO monument en trekpleister van Zwolle, de Sassenpoort. Deze stadspoort was in de vijftiende eeuw de toegangspoort tot Zwolle en vandaag de dag is het nog steeds een imposante verschijning.

Bekijk je de stad liever van bovenaf? Dan moet je zeker de Onze Lieve Vrouwetoren beklimmen. Deze 75 meter hoge toren geeft een prachtig zicht over de hele binnenstad.

 

Unieke winkels

Het stadscentrum van Zwolle heeft verschillende unieke, kleinschalige conceptstores en typische Zwolse winkeltjes. Neem bijvoorbeeld zeker een kijkje in het Zwolse Balletjeshuis. Hier kun je authentieke Zwolse snoepjes en souvenirs kopen.

Ook de boekenwinkel in de Broerenkerk is zeker een bezoekje waard. Dit is een van de mooiste boekwinkels van Nederland. Deze omgebouwde kerk heeft haar authentieke elementen behouden en zorgt daarom voor een unieke ervaring.

 

Eten en drinken

De bekendste eetgelegenheid van Zwolle is natuurlijk de Librije. Dit drie sterren restaurant is het neusje van de zalm in het Nederlandse culinaire landschap. Een bezoek aan de Librije is dan ook niet goedkoop, maar een zeer unieke ervaring. Je kunt bij de Librije terecht voor een achtgangendiner. Als je hier gebruik van maakt, wil je natuurlijk ook het afgestemde wijnmenu erbij bestellen. Dit maakt je ervaring compleet.

 

Overnachten

Als je bij de Librije aan het dineren bent, heb je ook de mogelijkheid om aansluitend te overnachten in hun suites. Wil je goedkoper overnachten dan zijn er ook verschillende zeer leuke B&B’s beschikbaar waar je heerlijk kunt slapen en kunt genieten van de Zwolse gastvrijheid.

 

Vervoer

Zwolle is te bereiken met de auto, maar het heeft ook een groot station van waaruit treinen naar alle uithoeken van Nederland vertrekken. Vanuit het station loop je in twintig minuten naar het centrum van Zwolle. Wil je liever snel in het centrum zijn dan kun je ook een taxi nemen, zoals Taxi Zwolle. Het inzetten van Taxi Zwolle is ook ideaal als je na een wijnarrangement bij de Librije snel terug op je hotelkamer wilt zijn.

 

Ideale dag weg

Zwolle heeft alles. Historie, heerlijk eten en leuke winkels. Slenter door de straatjes. Verdwaal in de smalle steegjes en laat je verrassen door de Zwolse gastvrijheid tijdens je verblijf. Deze verborgen parel is een bezoek zeker waard.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?