Ik woon mooi, ik woon in Curaçao – met Guiselaine deel 16

Ik woon mooi, ik woon op Curaçao is deel 16 van onze rubriek. Guiselaine van de blog Wandering Guiselaine vertelt al eerder hoe mooi zij woont bij deel 8 van ik woon mooi. Vandaag brengt zij ons naar het mooie Curaçao, waar zij het grootste deel van haar jeugd het gewoond. Persoonlijk wist ik niet veel over Curaçao, tot sinds kort toen mijn nichtje daar stage is gaan lopen.

Onvoorstelbaar hoe mooi dat is. Zij stuurt regelmatig foto’s en filmpjes naar ons toe en geloof me het is echt een paradijs. Ik ben er ook achter gekomen, dat de Portugese taal er heel veel invloed heeft. Zoals Curaçao, dat betekent in het Portugees Coraçao of Hart in het Nederlands. Bon dia; dat is Portugees Bom dia en in het Nederlands Goedemorgen enz, enz…

Curaçao; Ik woon mooi, ik woon in Curaçao

Ben je al nieuwsgierig wat Guiselaine te vertellen heeft? Lees snel hier onder en bewonder haar foto’s. Heel veel leesplezier.


* Wie ben je. 

Bon dia, Ik ben Guiselaine Capella en woon in Nieuwegein, waar ik al eerder over vertelde. Grootste deel van mijn jeugd heb ik doorgebracht op Curaçao een stukje van de koninkrijk Nederland in de tropen, Caraïbische gebied. Curaçao heeft het hele jaar door heerlijke temperaturen met de altijd waaiende noordoost passaat.

Curaçao

Curaçao


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Curaçao ligt voor de kust van Venezuela in de Caraïbische zee. Samen met de eilanden Aruba en Bonaire vormt het de benedenwindse eilanden, ABC-eilanden.

Op het eiland wordt Papiamento gesproken, maar meeste onderwijs is in het Nederlands. Door de toerisme en omliggende eilanden/landen spreken de meeste mensen een aardig woordje Spaans en Engels.

Curaçao heeft veel prachtige stranden vooral aan de zuidelijke kant van het eiland. Aan de noordkant van het eiland is de zee ruwer en botst het uiteen op de rotsen. Daarnaast wordt vooral bij St. Joris baai veel gekite surft en gesurft.

Curaçao heeft veel prachtige stranden vooral aan de zuidelijke kant van het eiland.

Curaçao heeft veel prachtige stranden vooral aan de zuidelijke kant van het eiland.


*Wat zijn jouw favoriete hotspots? 

Mijn favoriete plek op het eiland is Bandabou dat is het westelijk deel van het eiland. Welke nog natuur bevat en in het regenseizoen erg groen is. Hier liggen supermooie stranden en kan je bij de Zoutpannen van Willibrodus flamingo’s zien. Hier ligt ook de enige berg van het eiland, St. Christoffelberg. De rest van het eiland heeft wel heuvels hoor. Het is niet zo plat als Nederland.


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek? 

Wat Curaçao uniek maakt is dat het een stukje Nederland is in de tropen. Er wordt Nederlands gesproken. De gebouwen in Willemstad doen denken aan de bouwstijl van de gouden eeuw ook in Amsterdam, maar in Willemstad hebben de gebouwen een mooie kleur meegekregen.

Willemstad

Willemstad

Verder is het klein en ben je zo van de ene kant van het eiland bij de ander. Het is lang gerekt, maar best dun in de breedte. Er wonen ook maar zo’n 150.000 mensen. Dus ‘ons kent ons’.


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken? 

Curaçao is onderdeel van het koninkrijk en heeft ook een plaats in de Nederlandse geschiedenis. Handig dus als andere ook kennis maken met de cultuur, de baaien (stranden), het eten, de muziek, etc. Een stukje Nederland in de tropen. Bekend, maar toch onbekend.

Curaçao 

Curaçao


*Wat is er zoal te doen.

Je zit op een eiland dus je kunt er alleen af met de vliegtuig of boot. Met de boot kan je naar Klein Curaçao, een prachtig verlaten paradijs met schilpaden, vissen en andere mooie dieren. Vergeet niet om zonnebrandcrème en pet mee te nemen, want anders loop je een zonnesteek op net als ik als tiener had opgelopen.

De stranden natuurlijk, huur een auto en ga een dagje stranden af! Ieder strand is uniek en sommige zelfs verborgen en ongerept. Zoek je faciliteiten, ga dan naar de populaire stranden.

Oja wat je zeker moet doen is duiken of duikles nemen. Een plek waar je zeker moet duiken is directors bay aan de oostelijke kant van het eiland. Je ziet daar hoe het lijkt als het eiland op een steel staat net als een paddenstoel. En als bonus zie je meer vissen dan in Nederland duiken en ja het water is een heerlijke temperatuur.

Bon bini!

Guiselaine

Guiselaine

Wil je ook net als Guiselaine meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

3 Reacties

  1. Alice rooyakkers
    13 juli 2021 / 12:11 pm

    Leuk verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?