Ik woon mooi, ik woon in Helmond – met Elsa deel 1

Ik woon mooi, ik woon in Helmond is onze nieuwe rubriek. Ik mag beginnen en ga beginnen met een bijzondere stad, Helmond. Ik kom uit Portugal en mijn ouders zouden hier voor 1 jaar komen werken om vervolgens terug te gaan. Maar 1 jaar werden 2 jaar enz. Tot de dag van vandaag.

Helaas is mijn vader al overleden maar gelukkig is mijn moeder er nog. In die tijd kwamen ze in Helmond wonen en bij Vlisco werken. Daardoor kwam ik hier vaak op vakantie in Helmond (Nederland). Daarom heb ik een speciale band met Helmond.

Tegenwoordig woon ik in Eindhoven maar mijn moeder en Inge wonen nog steeds in Helmond en daar ga ik nog steeds vaak naar toe. Mijn keuze was heel makkelijk te maken omdat Helmond ook een beetje voelt als mijn stad is. Meestal hoor je slechte dingen over Helmond maar ik mag zeggen dat ik er altijd met veel plezier heb gewoond.

Huub Reijnders: Kasteel Helmond

Huub Reijnders: Kasteel Helmond

Lees mijn antwoorden van onze rubriek en bekijk gerust de mooie foto’s uit Helmond, die zijn gemaakt door een groep amateurfotografen die net als ik van Helmond houden. Heel veel leesplezier!

Patrick Verberne: kanaalzicht

Patrick Verberne: kanaalzicht

Wil je ook net als mij meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.


* Wie ben je.

Ola, ik ben Elsa. Ik ben samen met Inge het gezicht achter ElsaRblog. Zoals ik eerder al gezegd heb: ik ben geboren in Portugal en woon al 25 jaar in Nederland. Af en toe heb ik heel veel moeite met de Nederlandse taal maar gelukkig helpen Inge, vrienden en familie om dat te verbeteren.

* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Gerrit van der Schans: Lambertushof

Gerrit van der Schans: Lambertushof

Helmond is een stad in Brabant vlakbij Eindhoven.  Helmond heeft 92.420 inwoners. In het verleden veel metaal en textielindustrie. Vlisco is nog steeds een groot textielbedrijf dat in het centrum van Helmond bestaat.

*Wat zijn jouw favoriete hotspots?

Helmond

Helmond

Mijn favoriete hotspots zijn toch de terrasjes bij de haven. In de zomer kun je zo lekker zitten en genieten van het mooie weer en lekkere hapjes. Vanaf juli zijn ook op elke vrijdag in de kasteeltuin in Helmond de kasteeltuinconcerten. Superleuk om naar toe te gaan, niet alleen voor de muziek maar ook voor de sfeer en gezelligheid.

Jo van de Bersselaar: Haventerras

Jo van de Bersselaar: Haventerras

*Wat maak jouw stad of dorp zo uniek? 

Omdat het een stad is maar niet zo massaal als de grote steden. Ik vind ook veel groen en daar hou ik van.

Willie van Knippenberg: Eiland in de Warande

Willie van Knippenberg: Eiland in de Warande

*Waarom vindt jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken?

Helmond heeft veel culture bezigheden. Zoals de Kasteeltuin en Cacaofabriek zijn musea, in het Speelhuis zijn veel verschillende optredens van allerlei soorten voorstellingen. Urbanmatterz  bestaat al 5 jaar en is ook een groot succes in binnen- en buitenland. HipHop sterren in the Bronx komen hier elk jaar een vet feestje maken. Hoe leuk is dat?

*Wat is er zoal te doen

Een fietsroute rondje Helmond van 40 km een echte aanrader.

Jenny Rievers: Helmond

Jenny Rievers: Helmond

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

4 Reacties

  • Elsa
   Auteur
   17 oktober 2020 / 7:13 pm

   Dankjewel! Super leuk om te horen ☻♥

 1. Noël Silalahi
  17 oktober 2020 / 10:29 pm

  Mooi stuk Elsa!

  • Elsa
   Auteur
   18 oktober 2020 / 8:20 am

   Dankjewel! ☻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?