De verschillende soorten internetverbindingen

De verschillende soorten internetverbindingen

Internet is niet meer uit ons leven weg te denken en de vorm is allang niet meer zoals hoe het in het begin was. Het is behoorlijk geëvolueerd, het is er met de jaren steeds beter op geworden. We kunnen steeds meer, van websites bezoeken, downloaden, streamen en online meetings houden. Tegenwoordig werken er steeds meer mensen vanuit huis, waardoor het internet goed moet zijn. Er zijn 3 verschillende soorten internetverbindingen, met elk hun voor- en nadelen. Welke dit zijn, vertellen we in dit artikel.

DSL-internetverbinding

Voordat je providers vergelijken gaat, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de verschillende internetverbindingen en dat je begrijpt welke voor- en nadelen deze hebben. DSL (digital subscriber line) is een breedbandverbinding die gebruik maakt van koperen telefoonlijnen. Deze telefoonlijnen zijn al standaard in de meeste huizen geïnstalleerd. Je kunt DSL gebruiken voor alle bezigheden die tegenwoordig belangrijk zijn: streamen van films en muziek, surfen op het web, online gamen en online meetings. DSL biedt snelheden van 5-100 Mbps en is vaak goedkoper dan glasvezel. Het is wel belangrijk dat je in het netwerkgebied van de provider woont, hoe verder je hiervan af woont hoe meer signaalsterkte afneemt. Grootste voordelen: goedkoop, ruime dekking in Nederland, voldoende aanbod.

Kabelverbinding

Kabelverbinding is een hele populaire internetverbinding die overal beschikbaar is. Het is namelijk een fysieke verbinden, deze loopt van je modem naar je huis of bedrijf. Ook met een kabelverbinding kun je alle belangrijke bezigheden doen, zoals streamen van films en muziek en downloaden van grote bestanden. In sommige gebieden biedt kabelverbinding tot 1000 Mbps. Het maakt niet uit waar je woont, kabelverbinding is overal beschikbaar. Daarnaast bieden providers van kabelaanbieders vaak pakketten aan, waarbij je telefoon en, tv en internet met elkaar kunt combineren. Grootste voordelen: ruime dekking in Nederland, TV kijken heeft geen invloed op internet, hoge snelheid.

Glasvezel internet

Glasvezel internet kunnen we tegenwoordig niet meer wegdenken uit ons leven. Hoewel glasvezel al bestaat sinds 1970, is dit pas sinds kort op deze manier beschikbaar. Glasvezel is 10 keer sneller dan het internet dat we gewend zijn. Dit komt doordat de gegevens door glasstrengen of plastic vezels worden verzonden, dit gebeurt onder zeer hoge snelheid. Werk jij veel thuis of download je veel, dan is glasvezel ideaal; zij bieden namelijk download snelheden van 100 Mbps tot 1 Gbps. Als grootste voordeel is glasvezel niet gevoelig voor externe effecten zoals weersomstandigheden of stroomuitval, waardoor je gewoon door kunt werken als er zoiets aan de hand is. Glasvezel wordt inmiddels door meerdere providers aangeboden, het wordt namelijk steeds populairder. Het is dus verstandig om glasvezel vergelijken om te kijken welke aanbieder het beste bij jou past en om te zien welke provider glasvezel aanbiedt in jouw regio. Grootste voordelen: hoge upload- en downloadsnelheid, stabiel en duurzaam.

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?