Dessert aardbeien, meringues en slagroom – Recept uit Portugal

Dessert aardbeien, meringues en slagroom: is een toetje dat jij gaat vaak maken. Hmmm… dessert aardbeien, meringues en slagroom, is overheerlijk! Dit lekkere en simpele dessert, is een aanrader voor iedereen. De combinatie meringues, slagroom en verse aardbeien is gewoon perfect.
Als je een diner wilt geven en je wil iets moois presenteren en tegelijk superlekker. Dan moet je dit toetje of dessert maken.

Dit dessert heb ik gekregen van mijn beste vriend uit Portugal. Wanneer wij aan het chatten waren, vroeg ik wat zijn lievelings dessert was en toen heeft hij dit benoemd. Ik was meteen enthousiast en heb het recept meteen gevraagd. Nadat ik het recept gekregen had, ben ik meteen aan de slag gegaan. En nu snap ik waarom dit dessert zijn favoriete dessert is. Nu jij nog… haha…

Maar voor doordeweeks als jij geen tijd hebt en toch zin hebt om iets lekker op tafel te zetten is dit toetje/dessert de oplossing. Een kwartier (15 min.) heb je nodig om dit super lekkere toetje te maken. Vind je dit toetje iets te zoet voor je, dan kun je ander fruit gebruiken dat meer naar jouw smaak is. Zoals: frambozen. Persoonlijk vind ik het precies goed zo maar iedereen is verschillend. Tip: voor de Kerst of Paasbrunch. Let op je kan er verslaafd aan raken, je bent gewaarschuwd.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het ons dan weten door een reactie te plaatsen op ElsaRblog of op ons social media @elsarblog. We vinden het echt supergaaf om jouw mening te horen.

Dessert aardbeien, meringues en slagroom


Wat je nodig hebt: voor 8 personen

15 min.

    • 400 gr slagroom
    • 5 eelt. suiker
    • 100 gr meringues
    • 500 gr aardbeien
    • eventueel karamel saus of chocoladesaus

Aan de slag:

Klop de slagroom met suiker totdat het stevig is.

Pak een mooie schaal, liefst van glas.

In de schaal doe je de meringues van tevoren in stukjes gemaakt.

Boven de meringues de aardbeien en vervolgens de slagroom.

Nu versieren met stukjes aardbeien en karamel saus.

En klaar! Nu even in de koelkast of snel opeten.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?