Ik woon mooi, ik woon in ’s-Hertogenbosch / met Kelsey /18

Ik woon in ’s-Hertogenbosch is deel 18 van de mooie rubriek “Ik woon mooi, ik woon in”. Kelsey is de gastblog van vandaag en zij is helemaal weg van ’s-Hertogenbosch. Volgens haar is deze stad heel bijzonder en is er heel veel te beleven. Maar dat kun je allemaal lezen hieronder in dit artikel. Heel veel leesplezier!

Ik woon mooi, ik woon in ’s-Hertogenbosch / met Kelsey


* Wie ben je. 

Hoi mijn naam is Kelsey Ikkersheim en ik ben een food- en lifestyleblogger op mijn websites en Instagram. Wat ooit begon als blog over lekkere recepten, is inmiddels een blog (Kuukskes & Kroepoek) geworden over mijn leven als Brabantse Indo. Fijne (Aziatische) hotspots recepten en (reis)verhalen met de focus op Noord-Brabant en Indonesië.

Kelsey

Kelsey

Na mijn studie in Rotterdam kwam ik terug naar mijn thuisstad ’s-Hertogenbosch en viel er na 6 jaar weer een hoop te ontdekken. Daar is een tweede blog, Bossche Buik uit ontstaan, met als doel ooit het leukste digitale VVV kantoor te worden van Den Bosch.

Naast het bloggen werk ik ook veel samen met diverse ondernemers en help ik ze met hun online zichtbaarheid op social media, gericht op Instagram. In mijn vrije tijd ben ik een ontzettende Bourgondiër, een gezelligheidsdier en een Oeteldonk gekkie, haha!

Ik woon mooi, ik woon in ’s-Hertogenbosch; De Silo’s op de Tramkade

Ik woon mooi, ik woon in ’s-Hertogenbosch; De Silo’s op de Tramkade


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Ik ben opgegroeid in Rosmalen en zat in Den Bosch op de middelbare school. Ik ging daar ook het liefst altijd heen, want in de stad was veel meer te beleven dan in het dorp (vond ik). Op mijn 20e ging ik studeren in Rotterdam en na 6 jaar kwam ik terug en vond ik een huis in het centrum. Dat was echt wel weer even wennen, maar inmiddels ben ik er echt weer als een vis in het water. De scheve, historische panden, de geschiedenis, de horeca, het Bossche Broek, de kleine ondernemers en Oeteldonk maken ’s-Hertogenbosch echt magisch voor mij.

 ik woon in ’s-Hertogenbosch; Het Bossche Broek

ik woon in ’s-Hertogenbosch; Het Bossche Broek


*Wat zijn jouw favoriete hotspots? 

Haha, oeeh dat vind ik lastig, heb je even? Oké, laten we in ieder geval voorop stellen dat ik één plek heb waar ze echt de lekkerste Italiaanse broodjes hebben en dat is Gusto in de Kolperstraat. Echt zo heerlijk en groot!

Broodjes bij Gusto

Broodjes bij Gusto

Als je daar dan toch bent, loop dan gelijk even de hoek om naar de Fonteinstraat en de Ridderstraat. Daar zitten de fijne winkels als Hello Den Bosch, Jutt, Juul en San & Mam. En als je daar bent, loop dan ook even snoepwinkel Tum Tum binnen en haal een koffie bij Fortin!

Ontbijten doe ik graag bij Eetbar de Stadt in de Verwersstraat of bij crème in de Snellestraat. Sowieso is de Snellestraat, richting de Uilenburg ook heerlijk om doorheen te wandelen.

Leuke winkels en veel te zien.

Stop bij Nom Nom dan even voor de lekkerste Cubanos of knal een burger bij Bar35, om uiteindelijk naar huis te rollen nadat je hebt geborreld in de Uilenburg bij Hello my Friend of één van de cafes in de Korenbrugstraat en lepelstraat.

Cubanos lunch bij Nom Nom

Cubanos lunch bij Nom Nom


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek? 

Den Bosch heeft onwijs veel geschiedenis. Je kunt er veel terugvinden over de 80-jarige oorlog, de wereldberoemde kunstschilder Jheronimus Bosch en WOII.

Drieluik bij het Jheronimus Bosch Art Center

Drieluik bij het Jheronimus Bosch Art Center

Daarnaast is ’s-Hertogenbosch een stad van het ontmoeten. Iedereen kent elkaar en ik hou van de klets en de gezelligheid. Ik woon zelf in het centrum van de stad en zodra ik de deur uitloop is er reuring en gezelligheid. Ik word daar zo gelukkig van. Maar ook carnaval in Oeteldonk is uniek. Wij gaan niet drie dagen op stap, maar vieren feest omdat onze Hôôgheid op bezoek komt. Een prachtig verhaal waarbij spel, ontmoeten en natuurlijk ook bier en brandewijn bij aan te pas komen.

Jeroen Boschplein

Jeroen Boschplein


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken? 

Omdat het oprecht een van de mooiste steden van Nederland is. Doe een rondvaart op de Binnendieze, fiets met een gids (ik ben er een) rondom het centrum of ga lekker picknicken in een van de stadsparken.

Rondvaart op de Binnendieze

Rondvaart op de Binnendieze

Liever wat meer reuring? Plof dan neer op een van de zonnige terrassen en ga met een goed glas wijn of een vers getapt biertje en een borreplateau mensen kijken. Heer-lijk.


*Wat is er zoal te doen.

Naast het bekende Noordbrabants Museum zijn ook het Designmuseum, Jheronimus Bosch Art Center en het Nationaal Carnavalsmuseum (Oeteldonks Gemintemuzejum) echte aanraders.

Noordbrabants Museum

Noordbrabants Museum

De Sint-jan is natuurlijk prachtig om te bezoeken. Naast de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch is er in december ook een prachtige kerststal. En natuurlijk mogen festivals als Jazz in Duketown, Theaterfestival Boulevard en het Levenslied niet ontbreken. Waarschijnlijk ben ik nu nog kei veel vergeten, maar dat vind je dan wel terug op mijn eigen blog!

Liefs, Kel


Wil je ook net als Kelsey meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?