5 x verfrissende drankjes voor warme dagen

5 x verfrissende drankjes voor warme dagen: Als je puft van de hitte, kan een verfrissend drankje zorgen dat je je meteen weer fit en energiek voelt. Zo’n drankje vult namelijk niet alleen het vocht aan dat door de hitte is verdampt. Het bevat ook ingrediënten die verkoelend en verfrissend werken. Denk aan koele melk en fruit met veel vocht. Dit zijn vijf verfrissende drankjes voor warme dagen: 

5 x verfrissende drankjes voor warme dagen

5 x verfrissende drankjes


  1. Smoothie bramen, banaan en aardbei

Een smoothie is altijd een goed idee op een warme zomerdag. Helemáál als je hem met zomerfruit maakt. Aardbeien zijn dé zomerkoninkjes bij uitstek en ook het lekkerst in dit seizoen. 

De vruchtjes zijn zowel zoet als verfrissend door de hoeveelheid vocht die ze bevatten. Daarnaast leveren ook nog eens behoorlijk wat vitamine C. Bramen zijn weer een ster als het gaat om vezels, wat deze smoothie uiterst gezond maakt. 

Banaan voegt naast vitamine C nog andere vitamines en mineralen toe, samen met vezels en een heerlijke zoete smaak. Gebruik je aardbeienkwark die vrij is van toegevoegde suikers, dan heb je een ultragezond drankje op dagen dat het kwik flink stijgt. 

 Smoothie bramen, banaan en aardbei


  1. Gezonde smoothie met kiwi, banaan en havermout

Nog zo’n lekkere smoothie voor een warme dag. Bovendien is dit een smoothie met een tropische twist door de smaken van kiwi en banaan. Een rijpe kiwi bevat bovendien lekker veel sap, waardoor deze smoothie extra verfrist en oppept. 

Doordat het recept voedende havermout en yoghurt bevat, kun je prima je ontbijt door dit drankje vervangen. Gebruik je volle zuivel, dan krijg je een romige smaak en verhoog je het verzadigende karakter van deze smoothie nog eens. 

Met volle zuivel krijg je namelijk gezonde vetten binnen. Deze geven lange tijd energie af aan je lichaam. Ideaal! Heb je smaak te pakken als het gaat om smoothies? In dit artikel vind je nog meer recepten. 


  1.  Heerlijke fruitsap voor de warme dagen

Een fruitsapje met ijsklontjes doet het altijd goed op warme dagen. Je maakt er een feestelijke geheel van als je vers fruit in de ijsklontjes verwerkt. Hiermee krijg je ook nog eens gezonde vezels binnen. 

Vezels werken verzadigend en zijn goed voor je suikerspiegel en je gewicht. Ze zorgen er namelijk voor dat de suikers uit het fruitsap minder snel door je lichaam worden opgenomen. Je suikerspiegel blijft hierdoor beter in balans en je hebt minder last van vetopslag.  

Als je wil afvallen, kun je trouwens beter een andere basis voor dit drankje gebruiken. Vruchtensap bevat namelijk behoorlijk wat vruchtensuiker, wat je lichaam omzet in vet als je het niet meteen verbruikt. 

Een bekend koolhydraatarm alternatief voor fruitsap is water, dat je op smaak kunt brengen met kruiden of schijfjes citroen. Wat ook lekker is als basis voor dit drankje, is afgekoelde thee. Hiermee krijg je trouwens allerlei gezonde stoffen binnen, waaronder antioxidanten. Ook kruidenthee kan heel lekker zijn als basis. Probeer het eens! 

Heerlijke fruitsap


  1. Appelazijn

Heb je behoefte aan instant frisheid? Voeg dan een scheutje appelazijn aan een glas water toe. Dit drankje met zijn lichte zuurtje pept op en verfrist. Bovendien is het goed voor je spijsvertering en helpt het bij schimmelinfecties en allergieën. Probeer het eens! 

In dit artikel vind je 12 waanzinnige manieren om appelazijn te gebruiken. Voor een extra verfrissend drankje zet je je appelazijn watertje even in de koelkast en doe je ijsklontjes in je glas. Geniet ervan! 


  1. Ice tea

Niets lekkerder dan een koel en fris drankje op warme dagen. Maak je eigen ice tea van afgekoelde thee, een schijfje citroen en een ijsklontjes. Als je de thee wil zoeten, kun je dat doen met een beetje pure stevia. 

Credits tekst, Annemiek, Puur Figuur

5 x verfrissende drankjes voor warme dagen

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?