Ik woon mooi, ik woon in Tilburg – met Joep deel 14

Ik woon mooi, ik woon in Tilburg. In deze rubriek vertelt Joep je alles over deze stad. In deel 4 (ik woon mooi, ik woon in Tilburg) deed Lizette dat ook al maar er is hier zoveel te beleven dat 1 rubriek niet genoeg is. En iedereen heeft natuurlijk zijn eigen hotspots en zijn favorieten. Zo ook Joep en dat deelt hij graag met jou. Zoals hij zelf zegt iedereen is welkom.

Omdat hij en zijn gezin zo van reizen houden zijn ze een website gestart genaamd www.reiskoe.nl. Ze zijn deze reisblog begonnen om andere ouders met kinderen te inspireren. Om ook net als hun verre reizen te maken met kinderen.

Neem er zeker een keer een kijkje want dat is het zeker waard. Maar voor nu neemt Joep jou mee door de stad van Tilburg. Veel lees plezier en tot de volgende van Ik woon mooi, ik woon in…..

Ik woon mooi, ik woon in Tilburg – met Sanne, Sophie en Joep van Reiskoe

Wil je ook net als Joep meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.


* Wie ben je. 

Hoi ik ben Joep en woonachtig in de mooie stad Tilburg. Ik ben getrouwd met Sanne en samen hebben wij een dochter van 5 jaar oud Sophie. In onze vrije tijd vinden wij het heerlijk om mooie reizen te maken en in 2019 hebben wij een wereldreis gemaakt van 6 maanden met onze dochter.

Naar aanleiding van deze wereldreis zijn we een website gestart www.reiskoe.nl om andere ouders te inspireren met betrekking tot het maken van verre reizen. Dit is voor ons puur een hobby naast ons werk!


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Ik woon mooi, ik woon in Tilburg; Tilburg is een oude industriestad, waar in de 19e eeuw de textielindustrie zijn hoogtijdagen vierde. Tilburg werd ook wel de ‘Wolstad’ van Nederland genoemd.

De inwoners van Tilburg spaarden urine op in kruiken, wat verkocht werd aan de fabrieken. Met deze urine werd het wol gewassen. Hier hebben wij Tilburgers de bijnaam ‘Kruikenzeikers’ aan te danken! Zeker met carnaval staat de stad bekend als Kruikenstad en noemen de mensen zich Kruikenzeikers.

Tilburg

Tilburg

De stad heeft jarenlang een imago gehad als lelijke stad, waar je eigenlijk helemaal niet heen hoefde, maar dat is echt veranderd. Dat zie je al aan het aantal blogs wat de laatste jaren over de stad is geschreven en waarin de stad als hip wordt omschreven. Dat maakt ons best wel een beetje trots!


*Wat zijn jouw favoriete hotspots? 

De laatste jaren is er zoveel bij gekomen, dat wij zelf nog niet eens alles ontdekt hebben. Zo is het gebied rond de Piushaven echt een hele fijne plek om te vertoeven aan het water. Je hebt hier verschillende cafés en restaurantjes zitten en als je wil kun je hier ook een bootje huren en lekker borrelen op het water. Restaurant Rak is hier zeker een aanrader aan het water.

Verder is Rooftop bar Doloris bij het station echt wel een aanrader, zowel overdag als ’s avonds. Je kunt hier in een sfeervolle hippe omgeving allerlei wereldgerechten eten en hebt daarbij ook nog eens een uitzicht over de stad. Wij zijn zelf vegetarisch en bij deze Rooftop bar heb je heel erg veel keuzes op dat gebied. Bij deze bar waan je je echt in het buitenland.

Ik woon mooi, ik woon in Tilburg

Tilburg: Coffee bar Stoom 013

Tilburg: Coffee bar Stoom 013


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek? 

Het unieke van de stad is misschien wel de grote hoeveelheid evenementen die er ieder jaar georganiseerd worden. Tilburg is echt een evenementenstad. Zo is er voor iedere doelgroep wel een evenement te vinden. De meest bekende evenementen zijn Festival Mundial (multicultureel festival), festival van het Levenslied (grootste tweedaagse gratis festival van het Nederlandse levenslied).

De Tilburgse kermis (3 kilometer lang en meer dan 200 attracties), de Meimarkt (enorme gezellige rommelmarkt door de hele stad, die meer dan 100.000 bezoekers trekt). Tilburg Ten Miles (hardloopevenement met overal muziekbandjes en door de hele stad feestjes), Roadburn (drie dagen lang vindt je in poptempel 013 en verschillende cafés het wat stevigere muziekgenre).

Tilburg Zingt (de avond voor koningsdag zingen duizenden mensen mee in het centrum van Tilburg met bekende liedjes onder leiding van een koor. Dat klinkt misschien heel suf, maar is met een paar biertjes en wat vrienden echt een heel leuk evenement ).

Woo Hah (drie daags Hiphop festival), Tilt festival (twee weekenden die in het teken staan van literatuur). Hapstap festival (tientallen Tilburgse restaurants laten hun beste kleine hapjes zien aan het publiek. Super gezellig om te borrelen en een hapje te eten, terwijl er live muziek wordt gespeeld).

Ik woon mooi, ik woon in Tilburg

Tilburg

Tilburg

Best Kept Secret (festival waar grote bands hebben opgetreden als Radio Heads en Artic Monkeys), Draaimolen festival (één van Europa’s meest toonaangevende house en technofestivals). Decibel Festival (één van de bekendste Hardstyle outdoor events van Nederland) en zo zijn er nog veel meer grote en kleine festivals door het jaar heen.

En dat noemen we nog niet eens carnaval, waar de stad uiteraard ook vijf volle dagen volledig op zijn kop staat. Je ziet dus dat er echt enorm veel aan evenementen in de stad georganiseerd worden. Daarom hoef je je zeker in de zomer bijna geen weekend te vervelen!


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken? 

Tilburg is tegenwoordig een hippe stad, waar je makkelijk een weekend kunt verblijven. Zeker als er een evenement in de stad is dan bruist de stad echt.

Ik woon mooi, ik woon in Tilburg

 Spoorzone Hall of Fame

Spoorzone Hall of Fame

De stad is in principe op ieder moment van het jaar te bezoeken, maar als je dan toch iets speciaals wil zien, dan moet je komen als de Tilburgse kermis in volle gang is.

Dit is de grootste kermis van de Benelux en door de hele stad staan tien dagen lang super veel attracties en alle terrassen zitten dan helemaal vol. De drukste dag van de kermis is op roze maandag als er meer dan 300.000 bezoekers in het centrum zijn en er echt door de hele binnenstad feestjes zijn.


*Wat is er zoal te doen.

Een leuke plek om te bezoeken is de zone rondom het station, de zogeheten spoorzone. Hier zijn allerlei hippe restaurantjes zoals RAW (hippe plek om te dineren), de Wagon (eten in een treinwagon) en Doloris die we net al noemde.

Ik woon mooi, ik woon in Tilburg

RAW: Tilburg

RAW: Tilburg

De oude fabriekshallen van de NS zijn hier de laatste jaren omgebouwd en in deze industriële panden zit nu bijvoorbeeld de prachtige bibliotheek van Tilburg (aanrader om even binnen te kijken). Het is echt een leuk gebied geworden voor jong en oud.

Daarnaast is het spoorpark enorm leuk voor jong en oud. Dit park in de buurt van het station heeft een stadscamping waar je kunt logeren, een hoge tof uitziende uitkijktoren (Kempentoren), een enorm grasveld en een hele leuke skatebaan voor de kinderen. Midden in het park zit ook nog een heel leuk restaurantje waar het in de zomer buiten heel lekker toeven is.

Ik woon mooi, ik woon in Tilburg

Spoorpark

Spoorpark

Daarnaast heeft Tilburg verschillende musea zoals;
het Textielmuseum, De Pont (moderne kunst), Kessels (muziekinstrumentenmuseum), Natuurmuseum Brabant en dierenpark De Oliemeulen.

Voor ouders met kinderen is er ook heel veel te beleven. Zo liggen pretpark de Efteling en dierentuin de Beekse Bergen om de hoek en kun je heerlijk wandelen met de kinderen in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland de Loonse en Drunense duinen.

Voor sportfanaten is het uiteraard leuk om een wedstrijd mee te pikken in het sfeervolle Willem II stadion of een ijshockey wedstrijd bij te wonen van de Tilburg Trapper. Kortom er is in Tilburg voor ieder wat wils en je moet zeker een keer een stedentrip naar onze mooie stad komen maken! Je bent hier altijd van harte welkom en we zullen je met open armen ontvangen!

Groetjes,

Sanne, Sophie en Joep

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?