Ik woon mooi, ik woon in Tilburg – met Lizette deel 4

Ik woon mooi, ik woon in Tilburg, dat is het verhaal van Lizette. Jazeker deze keer vertelt Lizette iets over haar geboortestad Tilburg. We kennen Lizette al wat langer niet alleen omdat ze zelf ook een blog heeft maar ook omdat ze heeft meegedaan met onze rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?

Hier kun je het hele verhaal nog een keer terug lezen. Maar voor nu neemt ze jou eerst even mee naar haar stad Tilburg. Veel plezier!!!

Kerk Tilburg Heuvel

Kerk Tilburg Heuvel

Wil je ook net als Lizette meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.


* Wie ben je.

Mijn naam is Lizette, ik ben 38 jaar oud en woon in het centrum van Tilburg. Ik ben getrouwd met mijn grote liefde Remco. Samen hebben we een zoontje Mats van 2 jaar oud en in december verwachten we ons tweede kindje. In mijn vrije tijd hou ik van lekker eten en eropuit gaan. Reizen is mijn grote passie, gevolgd door schrijven en fotografie. Deze passies combineer ik met mijn reisblog Reismuts.

Lizette

Lizette

* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats.  

Tilburg is mijn geboortestad en ik heb nog nooit in een andere stad gewoond. Dat wil niet zeggen dat ik nooit erover na heb gedacht om te vertrekken. Maar op de één of andere manier zit Tilburg diep in mijn hart geworteld.

Ik vind Tilburg niet persé de mooiste stad. Breda en Den Bosch worden bijvoorbeeld meer gekenmerkt door oude panden. Tilburg is een stad die je moet leren kennen. En als je er bent, wil je haar ook graag beter leren kennen.

Tilburg: Wilhelminapark

Tilburg: Wilhelminapark

De mooiste plekken zijn buiten het ‘gewone’ winkelgebied. Zoals het Dwaalgebied, een wirwar van straten vol mooie panden en toffe winkels en zaakjes. En de Spoorzone, waar een voormalig braakliggend NS terrein is omgetoverd tot de hipste plek van de stad. En de Piushaven niet te vergeten, waar ook steeds meer toffe zaakjes gezellig aan het water vestigen.

Tilburg: Spoorzone

Tilburg: Spoorzone

*Wat zijn jouw favoriete hotspots?

Ik eet en drink graag buiten de deur en ik heb daarom een aantal favoriete hotspots in Tilburg. Zo is Locals mijn favoriete koffiebar. Ze branden er hun eigen koffiebonen en je kunt er lekker lunchen.

Locals-koffiebar

Locals-koffiebar

Daarnaast vind ik Mr. Morris een toffe plek voor lunch en voor gezonde sapjes. Die sapjes compenseren de verrukkelijke Daim taart die ze er ook hebben. Voor de beste borrelplank ga ik naar de Burgerij. Hun borrelplateaus zijn echt een begrip Tilburg en terecht. Voor lunch ga ik ook graag naar Villa Pastorie, dat zit aan de Piushaven. En hey heeft dus ook weer een hele andere vibe aan het water dan de andere zaakjes in het centrum.

Xu Noodle Bar is een andere favoriete hotspot van mij. Vooral het streetfood is echt om te smullen. Zo nu en dan hou ik van luxe dineren. En dan kies ik voor Taste! Dat restaurant zit in het Mercure Hotel. Hun verrassingsmenu heeft mij nog nooit teleurgesteld. En de High Tea daar is trouwens ook echt een aanrader.

Nu ga ik natuurlijk niet overnachten in Tilburg, omdat ik er zelf woon. Toch wil ik ook Hostel Roots noemen als hotspot. Want naast een tof hostel voor vrienden en voor gezinnen kun je hier ook lekker lunchen en gezellig borrelen in de basement bar.

Front Sunny Side Hostel Roots

Tilburg: Front Sunny Side Hostel Roots

*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek?

Tilburg is volgens mij zo uniek, omdat het een beetje de underdog is onder de steden van Nederland. Je hoort eigenlijk verrassend weinig mensen vertellen over een stedentrip naar Tilburg, terwijl er echt zoveel te zien en te doen is, zowel voor jong en oud. Misschien is de titel “Het best bewaarde geheim van Nederland” beter passend. En dat zou ik nou zo graag willen veranderen, want de stad verdient echt meer aandacht en credits.

Tilburg

Tilburg

*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken?

Bij een stedentrip, of het nu een dag of een weekend of langer is, wil je volgens mij graag verschillende elementen. Je wilt goed eten en drinken. Je wilt goed kunnen shoppen, en dan niet alleen bij de standaard winkels. Je wilt authentieke gezelligheid.

En daarnaast wil je verrast worden door de schoonheid van een stad. Nou, dat heeft Tilburg dus allemaal! De stad staat vol prachtige historische panden en tegelijkertijd is Tilburg super modern met bijvoorbeeld de LocHal. Deze voormalige fabriekshal is omgebouwd tot bibliotheek en de bijzondere architectuur heeft zelfs wereldwijde aandacht getrokken.

Tilburg: centrum

Tilburg: centrum

Over de schoonheid van Tilburg gesproken, er komt ook steeds meer super mooie streetart bij op verschillende plekken in de stad. Ik denk echt dat je nooit spijt zult hebben van een bezoek aan Tilburg. En als je er eens geweest bent, kom je vast nog een keer terug!

Tilburg: de pont

Tilburg: de pont

*Wat is er zoal te doen.

Er is enorm veel te doen in Tilburg en in de directe omgeving. Zo zijn er diverse musea, zoals het Natuurmuseum en het Textielmuseum en de bijzondere dierentuin De Oliemeulen.

Tilburg: Textiel museum

Tilburg: Textiel museum

Eerder vertelde ik al dat je er goed kunt winkelen. Alle grotere ketens zijn natuurlijk vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er veel verschillende boetieks en conceptstores. Verder is een bezoek aan de LocHal tof en ook aan het Spoorpark.

Tilburg: Spoorpark

Tilburg: Spoorpark

Oh ja, een lekkere stop is bij Bakkerij van Iersel, die meerdere vestigingen in de stad heeft. De Tilburgse bol is om je vingers bij af te likken, een witte chocoladebol gevuld met melkchocolademousse.

En de Tilburgse verleiding moet je eigenlijk ook proeven. Dat is een soort bolus gevuld met gele bakkersroom.

Tilburgse bol

Tilburgse bol

En natuurlijk liggen de Efteling en de Beekse Bergen heel dichtbij. In zo’n tien minuutjes ben je daar. De omgeving van Tilburg kent ook veel natuurgebied. Zo kun je prachtig wandelen op de Regte Heide, Huis ter Heide, Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen en de Oisterwijkse bossen.

Loonse en Drunense duinen bij Tilburg

Loonse en Drunense duinen

Het gehele jaar door zijn er ook allerlei festivals en activiteiten die een bezoek aan Tilburg extra de moeite waard maken. Zoals optredens in popcentrum 013, festivals zoals Roadburn en Decibel, initiatieven zoals Hap en Stap (dikke aanrader, via kraampjes lekkere hapjes proberen van diverse restaurants in Tilburg), de Meimarkt (de grote rommelmarkt die ruim 24 uur duurt!) en niet te vergeten carnaval en de Tilburgse kermis.

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?