Veranda overkapping, leefruimte aan huis

Een veranda overkapping is een van de beste veranderingen die ik aan mijn huis heb gedaan. Ik ben er zo blij mee. Op deze manier heb ik meer leefruimte aan huis gecreëerd. Echt een aanwinst. Als je ooit twijfelt, leg ik in dit artikel uit wat er eigenlijk zo speciaal is aan een veranda overkapping.

Veranda overkapping, leefruimte aan huis

Veranda overkapping, leefruimte aan huis


Wat is eigenlijk een veranda overkapping?

Om te beginnen, een veranda overkapping is een dakconstructie met staanders.  De zijkant kan open of dicht zijn met een  glazen schuifwand, dichte zijwand met aluminium delen of kozijn met ramen (kiep & draai), draaideuren en schuifdeuren. In dit geval is de voorkant altijd open.


Leefruimte aan huis

Ja, door de veranda lijkt mijn huis groter. De mogelijkheden om buiten te kunnen zitten wanneer je wil maakt het huis meer leefbaar. Je kunt een veranda overkapping vrijstaand (dus los in de tuin) of net als ik aan huis (bevestigd aan de muur) laten zetten.

Door de overkapping en eventueel zijwand kun je lekker buiten zitten omdat je beschermd bent tegen wind, regen en zon. Ideaal voor een zomeravond met vrienden of lekker BBQ ’en of gourmetten met familie. Heerlijk! Daar kan ik van genieten! Vind je dat ook heel leuk?

Ook de tuinmeubelen hoef je in de winter niet meer op te ruimen of beschermen met een plastic zeil. Laat maar staan onder de veranda overkapping en je hoeft niet bang te zijn dat er iets kapotgaat.


Maak je veranda nog leuker

Eén van de leukste gedeeltes voor mij, was om de veranda sfeervol te maken. Er zijn heel veel mogelijkheden om de veranda helemaal naar je wens te maken. Ik heb Led-spots aan het dak gekozen. Deze Led-spots zijn sfeervol omdat je het juiste licht kunt instellen. Heaters zijn ook een oplossing voor de koude dagen als je nog buiten wilt zitten. Ook voor de warme dagen kun je zonwering plaatsen. Ideaal!

Aan de zijwand heb ik aluminium delen in dezelfde kleur als de overkapping. Zo creëer ik een geheel. Om het nog gezelliger en mooier te maken heb verschillende decoraties op de wand geplakt.

Ik adviseer om geen schroeven of iets dergelijks te gebruiken. Dat is zonde van de mooie zijwand. Met dubbelzijdig plakband kun je veel accessoires op de zijwand plakken zonder deze te beschadigen. Ik heb bijvoorbeeld placemats met dubbelzijdig plakband geplakt. Om de plakband goed kunnen plakken op de placemats heb ik er seconde lijm opgedaan. Alleen op de kant waar ik de placemats ga plakken. De andere kant van het plakband, heb ik op het aluminium geplakt en dat ging prima.

 
Planten zijn onmisbaar in je veranda.

Planten zijn onmisbaar in je veranda. Je kunt er zowel grote als kleine planten neerzetten. De combinatie is perfect. Een grote plant in de hoek van je veranda en bijvoorbeeld verschillende vetplantjes op een dienblad op je tafel.

 Ook hangplanten zijn heel mooi en zorgen voor een mooie Urban jungle sfeer in je overkapping. Heb je hier nog vragen over? Stel ze gerust. Ik zal altijd proberen zo snel mogelijk te antwoorden. 

Veranda overkapping
Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

4 Reacties

 1. 25 mei 2022 / 11:44 am

  Wat lijkt mij dit fijn om te hebben. Ik ben ook over een overkapping aan het nadenken.

  • Elsa
   Auteur
   26 mei 2022 / 7:02 pm

   Hoi hoi, dat is zeker waar. Een overkapping is echt een aanrader ☻

 2. Francien
  30 mei 2022 / 12:00 pm

  Zo tof dit. Maar hoe hou je het glas zo schoon?

  • Elsa
   Auteur
   31 mei 2022 / 6:21 pm

   Dankjewel! Ja, dat is lastig, meestal met een bezem en daarna met een waterslag sproeien. De regen maakt het ook schoon. Mijn verandadak zoals de foto’s onderaan het artikel is melkwit kleur en dan zie je minder vlekken op het dak.

   Maar in zo’n veranda zaak hebben ze meestal tips voor je ☻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?