Tapenade van Yvonne met gegrilde paprika -Tapas

Tapenade van Yvonne met gegrilde paprika; Tapenade’s zijn altijd lekker en ook super makkelijk om te maken. Als hapje, als voorgerecht, als tussendoortje, als borrel hapje, als koud hapje, high thea, als tapas enz, enz. Vandaag heb ik ( Elsa) een super heerlijke tapenade met gegrilde paprika.

Deze tapenade heb ik geproefd bij Eric en Yvonne toen wij er een keer op bezoek waren. Yvonne heeft mij dit recept gegeven. Mijn man en ik  zijn er helemaal dol op. Is een super simpel en makkelijk recept om te maken omdat je alle ingrediënten in de blender of keukenmachine doet en je tapenade is klaar om te serveren.

Tapenade van Yvonne met gegrilde paprika -Tapas.

Voor een feest is het ideaal voor bij de borrel en voor een diner is het lekker als voorgerecht. Wat maakt deze tapenade heel smaakvol en een beetje pittig van smaak dat is de verse basilicum. Als je minder blaadjes basilicum en niet te veel peper erin doet heb je een hele zachte smaak. Dus je kunt met dit tapenade recept alle kanten op. Is een kwestie van smaak natuurlijk! En dat kan je zelf bepalen om te proberen.

Deze tapenade is een super lekkere koude tapas. Dit recept heb je in 5  minuten ongeveer klaar.
Tip: In een Tupperware bakje met een laagje olie over de tapenade en bewaren in de koelkast is de tapenade ongeveer 1 week houdbaar.

borrel hapje


Wat je nodig hebt:

5 min.

1 pot gegrilde paprika 465/350 g

7  tot  8 verse basilicum blaadjes

3 tot 4 knoflookteentjes

150 g plak fetakaas

2 etl. pijnboompitten

zout & peper

Benodigheden: Blender / keukenmachine


Aan de slag:

Doe de gegrilde paprika in een zeef en laat goed uit lekken.

In een blender doe je de uitgelekte paprika, de knoflookteentjes in stukjes gehakt, de plak fetakaas in stukjes gesneden, de pijnboompitten en de basilicum blaadjes en breng op smaak met peper en zout. Blend alles fijn maar niet te.

Tapenade ,stap voor stap foto's.Tapenade ,stap voor stap foto's.Tapenade ,stap voor stap foto's.

En je tapenade is klaar. Serveer op een stukje stokbrood, toast of beschuit.  Smakelijk eten!!

Tapas

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?