Ik woon mooi, ik woon in een camper – met Ashley deel 9

Ik woon mooi, ik woon in een camper is het artikel van vandaag. Ashley, Kees en de baby wonen overal en toch nergens. Samen ontdekken ze nieuwe plekken op aarde en genieten samen met volle teugen.

Op A Freed om Adventure kun je inspiratie voor een vrij en avontuurlijk leven vinden, met alle tips en tricks die je nodig hebt om ook zo te kunnen leven.

Ben je al nieuwsgierig? Ashley heeft hieronder alle vragen beantwoord. Superleuk om te lezen en als bonus heeft ze ook een filmpje voor je van San Vicente de Barquera in Spanje.

Ik woon mooi, ik woon in een camper – met Ashley

Wil je ook net als Ashley meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.


* Wie ben je.

Hola! Wij zijn Ashley en Kees. Samen met onze dreumes Kainoa reizen wij voor een groot gedeelte van het jaar in onze camper rond door Europa! We zijn altijd al reislustig geweest. Het duurde dan ook niet lang toen we elkaar ontmoetten, voordat we beide ons huis verkochten en in de camper richting het zuiden reden.

Hola! Wij zijn Ashley en Kees.

Hola! Wij zijn Ashley en Kees.

Na dit avontuur besloten we voor 2 maanden in Oostenrijk te werken in de sneeuw. Daarna begon onze ‘echte’ wereldreis en boekten we een one-way ticket naar Sri Lanka, Malediven, Nieuw Zeeland (weer 3 maanden in een busje), Japan (waar we bij de theeboeren gewerkt hebben), China en Hawaii.

Het was op Hawaii dat we ontdekte dat Kainoa eraan kwam…dus tijd om even terug naar Nederland te gaan en hem te verwelkomen! Na 2 jaar stapten we als gezin dit jaar weer in de camper om voor minimaal 8 maanden op pad te gaan!

Kees van afreedomadventure

Kees van afreedomadventure

Dit keer in een iets grotere camper, waar we genoeg ruimte hebben om binnen te spelen bij slecht weer en te werken aan ons bedrijf

Ashley Timmermans. Met Ashley Timmermans inspireren en helpen we mensen om de stap te zetten naar hun droomleven.

Want zoveel mensen blijven dromen over het roer omgooien, maar durven die stap niet te zetten! En je dromen achterna gaan is wat ons betreft het mooiste en meest bevredigende wat je kunt doen!


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats.  

Het fijne van een camper is dat je letterlijk altijd een huis op wielen bij je hebt, die je neer kunt zetten op de mooiste plekken ter wereld! Het is zo bijzonder om te overnachten op plekken aan zee waar je anders nooit zou komen. Alleen daarom raden we iedereen aan eens met een camper op vakantie te gaan! Zeker met kinderen is het een heerlijke manier van reizen; toch je eigen vertrouwde plekje mee maar ook op avontuur en nieuwe pareltjes ontdekken!


*Wat zijn jouw favoriete hotspots?

Het leukste van het reizen met een camper is dat je kunt staan en gaan waar je wilt. Natuurlijk hebben we wel een aantal machtig mooie en/of leuke plekjes die je niet mag overslaan als je met een camper gaat reizen. Omdat we allebei surfen en een passie hebben voor de zee, zoeken wij vaak plekken uit aan de kust.

Frankrijk: Ashley

Frankrijk: Ashley

In Frankrijk gaan we standaard naar het kustplaatsje Cancale. Hier kun je heerlijk verse oesters eten op de rand van de boulevard met uitzicht over de oesterbanken. Daarnaast is de Finistére echt een prachtig (redelijk) onontdekt gebied waar je heerlijk kunt wandelen en surfen.

Cancale: verse oesters

Cancale: verse oesters

Doe zeker ook het koffiezaakje Monsieur Papier aan om met prachtig uitzicht te genieten van een lekker bakkie koffie en een (vegan) taartje! In Spanje is San Vicente de Barquera voor ons één van de mooiste stops. Het is echt sprookjesachtig mooi, je kunt er nog vrij parkeren met de camper en je hebt uitzicht op de Picos de Europa.

In Portugal is Arrifana een aanrader. Hier kun je genieten van de bijzondere Pecebes (eendenmosselen) met uitzicht over zee, en een surfles boeken.


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek?

Als je met de camper reist, kom je door zoveel dorpen en steden dat je steeds meer feeling voor een land krijgt. Het reizen met een camper is uniek omdat je op plekken kunt overnachten waar je normaal nooit zou overnachten. En wie wil er nu niet wakker worden met uitzicht over de zee en de zilte lucht in je neus?

Hôtel restaurant La Baie des Trépassés

Hôtel restaurant La Baie des Trépassés


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken?

Het reizen met een camper is een super bijzondere en leuke ervaring. Ook in Nederland valt er veel te beleven. Je hebt de luxe van een klein huisje en de vrijheid van een auto. En je hebt altijd alles bij de hand om te koken, naar de wc te gaan of gewoon lekker een boekje te lezen. Ideaal!


*Wat is er zoal te doen.

Er zijn heel veel uitgestippelde routes die je kunt reizen met de camper. Maar wij gaan eigenlijk altijd meer op de bonnefooi. Zo kun je je route aanpassen op het weer, en als een plekje niet bevalt rijdt je verder. Handige apps om voor overnachtingsplekjes te gebruiken zijn Park4Night en CamperContact. En één ding is zeker, met de camper reizen is sowieso een onvergetelijk mooi avontuur dus ga ervoor!

Groetjes,

Ashley


 

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

2 Reacties

 1. Ge
  13 februari 2021 / 5:31 pm

  Helaas 2 taalfoutjes: wie wilt er nou niet wakker worden…. en Waarom vindt jij dat onze lezers…
  2 x een t te veel. Verder heel leuk blog! Geniet van jullie vrijheid, zo lang het nog kan!

  • Elsa
   Auteur
   16 februari 2021 / 9:36 am

   Hoi hoi,

   Super bedankt dat je op de tekst let. Soms zien we het echt niet meer.

   Fijne dag

   gr. Elsa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?