Een dag in Zaltbommel Nederland – Persoonlijk

Een dag in Zaltbommel is een dag om lekker te genieten van mijn zomervakantie. Deze vakantie hebben mijn man en ik besloten om in Nederland te blijven. Persoonlijk vind ik Nederland heel mooi er zijn nog veel steden met een mooie omgeving waar ik nog nooit geweest bent. Door het corona virus, dat helaas ons leven heeft veranderd, vind ik het toch heel prettig om dichtbij huis te zijn.

Een dag in Zaltbommel Nederland

Een dag in Zaltbommel Nederland

Zaltbommel (provincie Gelderland) is meer dan duizend jaar oud en dat is te zien. Een kleine (Zaltbommel telt 12.764 inwoners) en authentieke stad bij de Waal. Er zijn loop en fietsroutes door en om Zaltbommel.

Een kleine (Zaltbommel telt 12.764 inwoners) en authentieke stad bij de Waal.

Een kleine (Zaltbommel telt 12.764 inwoners) en authentieke stad bij de Waal.

Er is een verkeersbrug, de Martinus Nijhoffbrug (met fietspad) en een spoorbrug, de Dr. W. Hupkesbrug. Langs de rivier de Waal staat een waterhoogtebeeld (De Waterjongen) van ongeveer 4 meter hoog. Dit beeld is gemaakt door kunstenaar Marcel Smink. Zoals je ziet op de foto, is het een jongetje in zijn zwembroek en met zijn linkerhand geeft hij aan hoe hoog het rivierwater (Waal) kan zijn en dat is echt hoog zo’n 8,87m. Op deze manier kunnen de inwoners van Zaltbommel zien als ze gevaar lopen voor een overstroming.

Langs de rivier de Waal staat een waterhoogtebeeld van ongeveer 4 meter hoog. Dit beeld is gemaakt door kunstenaar Marcel Smink.

Langs de rivier de Waal staat een waterhoogtebeeld van ongeveer 4 meter hoog.

Maar dit mooie waterhoogtebeeld is niet het enigste kunstbeeld dat ik gezien heb. Van Jip & Janneke en de hond Takkie is er ook een standbeeld. En de redenen hiervan is dat Fiep Westendorp  in Zaltbommel geboren is en de tekenaar van deze geweldig verhaaltjes is dat natuurlijk geschreven is door Annie M.G. Schmidt. Het standbeeld is gemaakt door kunstenaar Ton Koops.

Jip & Janneke en de hond Takkie

Jip & Janneke en de hond Takkie

Ook iets heel moois dat mij opgevallen was, waren de rozenstruiken in de voortuinen of langs de weg. Ik hou van rozen ze  zijn de perfecte bloemen die bij deze authentieke stad passen. Mooi om te zien.

rozenstruiken in de voortuinen of langs de weg

Zaltbommel: Rozenstruiken in de voortuinen of langs de weg.

De smalle straatjes met zijn authentieke huizen met lage deuren heeft iets bijzonders met het contrast van de grote kerk St. Maartenskerk aan het Kerkplein, en de andere mooie gebouwen zoals het stadskasteel Zaltbommel dat nu een museum is.

Zaltbommel: kerk St. Maartenskerk

Zaltbommel: kerk St. Maartenskerk

het stadskasteel Zaltbommel dat nu een museum is

Het stadskasteel Zaltbommel dat nu een museum is

Zoals je ziet genoeg redenen om een keer naar toe te gaan. En natuurlijk vind ik het altijd leuk om je mening te horen als je geweest bent. Woon je in Zaltbommel laat het me dan weten als er nog meer redenen zijn om deze mooie en unieke stad te bezoeken.

 Zaltbommel

Zaltbommel

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?