Kerstmis is in zicht: Met deze decoratie vertoef je meteen in Kerststemming!

Kerstmis is in zicht: Met deze decoratie vertoef je meteen in Kerststemming!

De meest wonderlijke tijd van het jaar komt met rasse schreden dichterbij. Hier en daar vind je al wat merchandising voor Sinterklaas in de winkel, dus ook de kerstdecoratie kan niet meer lang achterwege blijven. Of je nu zelf een groot Kerstfeest bij je thuis geeft of bij iemand anders gaat vieren, het is altijd fijn om in deze knusse winterperiode je huis gezellig volgens het seizoen in te richten. Hier lees je hoe je je interieur in geen tijd omtovert in een gezellige kerstsfeer.

Laat er licht zijn

Kerstmis valt in de meest donkere periode van het jaar. In deze tijd van hoop en samenzijn, wil je dan zeker dat er voldoende gezellig licht aanwezig is. Dat licht hoeft niet fel te zijn, integendeel. Door overal bij je thuis kaarsen in mooie kaarsenhouders te zetten, zorg je meteen voor een gezellige sfeer in huis. Ook buiten kun je licht brengen door bijvoorbeeld langs je oprit of naast je voordeur een tuinkaars in een terracottapot te plaatsen. Zo’n tuinkaarsen branden lang en zijn dus uitermate geschikt om je gasten de weg naar je voordeur te wijzen. Veel mensen vinden het ook leuk om kerstdecoratie terug te vinden op onverwachte plaatsen. Als je wc-ruimte het toelaat, kun je er dus bijvoorbeeld een theelichtje in een mooie theelichthouder in kerstthema wegzetten.

Oog voor detail

Het leuke aan Kerstmis is dat de gepaste decoratie het toelaat om zo subtiel of uitbundig te zijn als je maar wil. Je kunt je dus volledig laten gaan met adventskransen, droogbloemen en kerstmannen overal weg te zetten of op te hangen, maar je kunt het ook meer subtiel aanpakken als je dat fijner vindt. Zo kun je glinsterende bolletjes wegleggen op je kasten en op je vensterbanken, schattige kerstkaboutertjes verstoppen in je bloempotten of hier en daar een extra theelichtje aansteken.

Kerstboom niet vergeten

Wat er uiteraard niet mag ontbreken bij je kerstdecoratie, zijn kerstbomen. Een echte spar of een nagemaakt exemplaar, dat maakt totaal niet uit. Eender welke kerstboom zorgt er meteen voor dat je in kerststemming bent. Ook hier kun je kiezen of je net heel uitbundig of heel subtiel met de kerstversiering aan de slag wil gaan. Een kerstboom die enthousiast door je kinderen versierd is kan heel gezellig zijn. Je kunt er ook voor kiezen om de decoratie voor je kerstboom te beperken tot spulletjes in 2 of 3 kleuren, en daarmee je kerstboom te versieren. De combinatie van wit en goud is bijvoorbeeld heel stijlvol, terwijl de combinatie van rode en zilveren ornamenten ook heel vrolijk kan zijn. Kerstbomen dienen vaak om de kerstcadeautjes onder te plaatsen. Pak je elk cadeautje in een ander papiertje in voor een vrolijke chaos, of beperk je je hier ook liever tot 1 of 2 soorten inpakpapier? Aan jou de keuze!

 

Ook interessant:

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?