Fruitijsjes zelf maken met kersen – Foodblogswap

Pfff wat is het warm en daarom is het tijd om zelf fruitijsjes te maken. Deze maand is bijna voorbij dus is het weer tijd voor de Foodblogswap. Heerlijk vind ik het altijd om mee te doen. Deze maand mag ik een recept uit kiezen van een hele toffe blog. De blog van Kas, koekiesenzo.nl. Ik vind het niet alleen een toffe blog omdat de recepten gezond zijn en makkelijk te bereiden zijn maar vooral omdat Kas zo mooi kan schrijven. Als ik haar introductie lees van haar recepten is het heel spontaan en ik kan voelen dat zij echt meent wat zij schrijft. Niet iedereen heeft die gave en dat vind ik wel bij haar. Mijn complimenten! Echt top!

Door de extreme warmte in Nederland was het niet moeilijk om een recept uit te kiezen van Kas. Ik heb de  zelfgemaakte Kers met Kokos Fruitijsjes  gekozen. Een super makkelijk recept en met dit weer, met temperaturen boven de 30 graden, ideaal om te maken en natuurlijk om op te eten haha…

Zoals het hoort heb ik kleine aanpassingen aangebracht. Ik heb Griekse yoghurt gebruikt i.p.v. kokosmelk. Heerlijke gezonde fruitijsjes!!!


Wat je nodig hebt: 6 fruitijsjes

375 gram kersen, uit de diepvries

200 g Grieks yoghurt (dikke)

2 lepels yoghurt (optioneel)

Plastic ijs vormpjes en houten stokjes

Plasticfolie


Aan de slag:

In een mixer blend je de bevroren kersen met de Griekse yoghurt tot een zacht mengsel.

Als je vindt dat de pasta te dik is, kun je eventueel 2 lepels yoghurt erbij toe voegen.

Nu doe je dit mengsel in de plastic ijs vormpjes.

Bedek de fruitijsjes met plasticfolie en maak er bovenop voorzichtig een opening in met een schaar en vervolgens steek je er de houten stokjes in. Er zijn ook ijsvormpjes waar de plastic stokjes al bij zitten.

Nu in diepvries voor minimaal 4 uur.

Mijn vormpjes waren ziet zo groot dus ik heb 6 fruitijsjes en nog een bakje met ijs, en dat is ook lekker met een beetje slagroom erboven op. Heerlijk!!!

 

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

2 Reacties

  1. 28 juni 2019 / 9:05 am

    Aah dit ziet er zo lekker uit, denk dat ik dit zeker een keer ga proberen deze zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?