Online verkopen? Drie tips om van je oude spullen af te komen!

Drie tips om van je oude spullen af te komen

Door het wereldwijde web hoeven we vandaag de dag niet meer te wachten tot het moment dat de jaarlijkse vrijmarkt zich weer aandient, om dan over te gaan tot het verkopen van onze oude spullen. Zeker waar het gaat om kleding is er nog altijd een toenemende vraag naar tweedehands spullen. Enerzijds doordat de markt vandaag de dag toch wel zó verzadigd is dat collector-items zich eerder op de vintage markt aandienen dan in de winkels. En anderzijds is het ook gewoon een duurzame keuze, want kleding een tweede leven geven is eigenlijk altijd veel duurzamer dan alles steeds nieuw kopen. Daarnaast is het ook een mooie kans om juist van je oude spullen af te raken. Het kan behoorlijk wat opleveren wanneer je het goed doet. Daarom hier tips om je oude spullen online te verkopen.

1.    De basis

Allereerst is het goed om van een sterke internetverbinding voorzien te zijn. Een glasvezel abonnement is hier perfect voor. Dit is het beste soort internet wat er vandaag de dag is en het levert de snelste verbinding ooit. Daarnaast is zaken uploaden, ook wanneer je dit met grote hoeveelheden in één keer doet, eenvoudig. Dus een goede internetverbinding gaat je helpen bij het efficiënt verkopen van spullen én het zal je ook helpen zodat je snel kan reageren wanneer er een goed bod voorbijkomt.

2.    De verkoopplaatsen

De meest bekende en wellicht meest gebruikte manier om te verkopen is via het oude vertrouwde Marktplaats. Dit is een online verkoopplatform wat iedereen eigenlijk wel kent. Op Marktplaats kun je alles verkopen, van auto’s tot kleding en van fietsen tot kasten. Dat maakt het fijn maar soms ook wel weer héél breed. Het ligt aan het soort product wat je verkoopt, maar auto’s kun je bijvoorbeeld ook op specialistische sites verkopen zoals AutoScout24 en tweedehands kleding kun je het best verkopen op Vinted. Het ligt er dus aan wát je wilt verkopen om erachter te komen wat de juiste plek is.

3.    Manier van verkopen

Ten slotte is er ook nog de manier van verkopen wat behoorlijk het verschil kan maken. Wanneer je gaat voor kleding dan is het belangrijk dat de kleding gestreken is, en goed gepresenteerd wordt op bijvoorbeeld een kleerhanger. Ook kleding dat gedragen is, soms zelfs gepresenteerd in een video, werkt soms beter. Wanneer je écht veel te verkopen hebt, kun je dit ook via je Instagram profiel doen. Zeker wanneer je veel volgers hebt kun je hier grote successen mee halen. Een apart kopje op je profiel waar je alle stuks onder zet, en wat verkocht is direct weghalen, is daarbij de meest efficiënte manier.

 

Kortom, online verkopen is iets wat sterk aan te raden is. Van duurzaamheid tot een leuk extra zakcentje, het kent vele voordelen. Het is wel belangrijk om de trucs even te kennen, want wanneer je deze goed in de vingers hebt zul je zien dat het allemaal een stuk soepeler verloopt. En de basis voor goed online verkopen? Het nieuwe glasvezel internet!

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?