Tips voor een geslaagde paasbrunch – Pasen

Een vrolijk en geslaagde paasbrunch is een van de grootste wensen van vele Nederlanders. In dit artikel geef ik tips om je een beetje te helpen om dat voor elkaar te krijgen zonder stress en moeite.

Ten eerste is het heel belangrijk dat de kwaliteit van je producten goed zijn voor de paasbrunch en dat je ook een mooie tafel hebt om te presenteren. Dat zijn zonder twijfel de belangrijkste tips om een vrolijk en geslaagde paasbrunch te organiseren.

Bij een paasbrunch hoort een mooie tafel vol met hartige en/of zoete gerechten.

Tips voor een geslaagde paasbrunch - Pasen

Foto: jumbo Tips voor een geslaagde paasbrunch – Pasen


Hartige:

*Verschillende verse broodjes (zachte en harde broodjes) met heerlijk beleg zijn onmisbaar voor een paasbrunch. Wist je dat Jumbo versgebakken Kaiser broodjes heeft (en geloof me die zijn heerlijk!). Die zijn zo lekker dat ze zelfs de verkiezing van Beste Product van het jaar 2018-2019 hebben gewonnen. Dus perfect voor je paasbrunch!

*Veel soorten beleg is ook lekker zoals beenham, kruidenroomkaas, plakjes kaas (rond Pasen kun je hele leuke plakjes kaas vinden in de vorm van een schaap).

*Worstenbroodjes en een heerlijke courgettesoep is ook een aanrader.

*Heel veel gekookte eieren met verschillende kleuren. Deze eieren kun je zelf heel makkelijk versieren met getekende bloemetjes of meer.

*Salades zijn ook heel lekker om op je broodjes te smeren, zoals eiersalade en kipsalade.

*Vulbroodjes met brie, walnoten en honing is overheerlijk! Zet dit op je lijst, dat mag echt niet ontbreken.

*Een plaattaart met bladerdeeg is in vele lekkere varianten te verkijgen. Zij kunnen een feest van verschillende kleuren en variatie maken  voor jouw paasbrunch. Ze kunnen warm of koud geserveerd worden.

*Sapjes, thee en koffie zijn heel belangrijk voor je paasbrunch, dus kies minimaal 2 soorten sap. Een van de sappen moet je favoriete sap zijn. Voor de thee moet je minimaal 3 verschillende thee smaken hebben, maar de gewone thee moet zonder twijfel aanwezig zijn.


Zoete:

*Verschillende chocolade eieren in iedere vorm, kleuren en maten zijn bijna verplicht om op je tafel neer te leggen. Vooral voor de kinderen, dan kunnen ze makkelijk mee snoepen.

*Suikerbrood en krentenbrood zijn niet alleen lekker om op te eten maar ook mooi om op je tafel te presenteren. Suikerbrood met kersenvlaai vulling of tropische vruchten is zeker een aanrader. Krentenbrood is nog lekkerder als je het met boter insmeert.

*Chocoladepasta is ook een heerlijke combinatie met lekkere pannenkoeken en croissantjes.

*Een chocolade pizza is ook een geniale en lekker hapje voor op je tafel te serveren. Vooral voor de chocolade liefhebbers! Toch Inge?! haha…

Koekiesenzo chocolade pizza elsa

Foto van: koekiesenzo chocolade pizza elsa


Aan tafel:

*Met de hele familie aan tafel, kun je op de leukste en gezelligste manieren doen. Een mooi bedekte tafel voor Pasen als lopende buffet is ook een makkelijke oplossing voor een kleine ruimte waar niet iedereen kan zitten.

*Kies een mooie kleur tafelkleed, vooral zachtroze, blauw en geel, dit zijn de meest populaire paaskleuren.

*Voor de paasbrunch zijn er ook heel veel leuke ideeën om je tafel op te vrolijken en mooier te maken bv: door een papieren konijn met een bloemetje op te steken en op je bord neerzetten. Wil je weten hoe je dat kan maken, klik op de foto voor de hele uitleg.

Zelfgemaakte Paasdecoratie voor op tafel

Zelfgemaakte Paasdecoratie voor op tafel

*kleine vaasjes of potjes met tulpen staan altijd mooi op tafel en maakt je paasbrunch helemaal compleet. Dus als je boodschappen gaat doen bijvoorbeeld bij de Jumbo moet je niet vergeten om minimaal 1 of 2 bossen tulpen te kopen.

Dat was het! Dit waren mijn tips om een geslaagde en vooral overheerlijke paasbrunch te organiseren. Succes en alvast vrolijk Pasen toegewenst van mij en Inge.

Tips voor een geslaagde paasbrunch - Pasen

Foto Jumbo: Tips voor een geslaagde paasbrunch – Pasen

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

2 Reacties

 1. 21 maart 2020 / 1:29 pm

  Hopelijk gaat onze paasbrunch wel door, wie weet! Bedankt voor de tip om verschillende smaken op tafel te toveren!

  • Elsa
   Auteur
   21 maart 2020 / 7:27 pm

   Ja idd, wij blijven hopen dat het goed komt. Is het enigste wat wij nog kunnen doen. Super bedankt voor je reactie ☻
   Alvast een fijne avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?