Welke voedingsmiddelen helpen tegen veroudering?

Welke voedingsmiddelen helpen tegen veroudering

Ouder worden: daar kunnen we niets aan doen. Er komt steeds weer een jaartje bij. Maar het verouderingsproces kunnen we wel beïnvloeden. Dit kan bijvoorbeeld door bepaalde voedingsmiddelen te nemen. Welke dat zijn en welke uitwerking ze hebben, lees je in deze blog.

Deze fruitsoorten helpen tegen veroudering

Wil je veroudering tegengaan dan is het aan te bevelen om veel fruit te eten. Iedere fruitsoort heeft namelijk zijn eigen invloed op een bepaald deel van het verouderingsproces. Blauwe bessen, bijvoorbeeld, zitten vol met antioxidanten. Deze gaan schadelijke stoffen (vrije radialen) in je lichaam tegen. Dit geldt trouwens ook voor granaatappels. Daarnaast bevatten deze veel kalium en vitamine C. Avocado’s bevatten veel vetten die helpen met het verlagen van cholesterol. Aardbeien zijn juist weer heel geschikt om de veroudering van de hersenen tegen te gaan. Ook frambozen helpen goed tegen veroudering, omdat deze veel flavonoïde bevatten. Hiervan krijg je meer energie.

Eten en drinken waarvan je het niet verwacht, maar helpt tegen veroudering

Soms stuit je opeens op voedsel waarvan je niet zo snel zou verwachten dat dit helpt tegen veroudering. Toch zijn deze er wel degelijk. Een daarvan is zuurkool. Dit is gefermenteerde witte kool en is uitstekend geschikt voor een goede darmflora. Daarnaast bevatten rode bietjes veel antioxidanten. Zoals gezegd gaan deze vrije radicalen tegen. Je kunt ook iedere ochtend (zelf geperst) bietensap gaan drinken. Dit is bijzonder goed voor de huid. Een groente waar je ook niet zo snel aan denkt als het gaat om veroudering tegengaan, is de zoete aardappel. De oranje variant bevat veel betacaroteen. Dit is erg nuttig om de elasticiteit van je huid te verbeteren.

Ondersteun je voedingspatroon met supplementen

Om je voedingspatroon nog eens extra goed te ondersteunen, is het aan te raden om de zogenaamde longevity supplementen in te nemen. Dit zijn supplementen die ervoor zorgen dat je lichaamscellen minder snel afbreken dan wel verouderen. Er zijn veel supplementen te verkrijgen die ingrediënten bevatten die veroudering tegengaan. Deze bevatten natuurlijke ingrediënten, zoals bijvoorbeeld vitamine D3 dat helpt bij de werking van het immuunsysteem. Ook bevatten bepaalde supplementen vitamine K. Deze zijn gunstig voor het behoud van de botten. Er zijn nog veel meer ingrediënten die toegevoegd worden aan dergelijke supplementen. Het gaat hier bijvoorbeeld om: granaatappelextract, broccolikiemen, vitamine B3.

Je huid jong houden met deze voeding

Natuurlijk wil iedereen een huid die in uitstekende conditie is. Helaas kunnen we rimpels en kraaienpoten niet vermijden. Door het ouder worden, wordt je huid nu eenmaal slapper. We kunnen er door het eten van bepaalde voeding wel voor zorgen dat je huid elastischer blijft en minder snel veroudert. Om de huid jong te houden is het belangrijk dat de huidcellen vocht kunnen vasthouden. Dit bereik je door bijvoorbeeld zalm, noten en zaden te eten.

Wil je de huid en het bindweefsel gezond houden? Dan is het eten van pompoen, wortel, lever en bladgroenten aan te bevelen. Daarnaast is vitamine C is erg nuttig om de algehele huidconditie te verbeteren. Je vindt deze vitamine in allerlei groente- en fruitsoorten zoals sinaasappel, citroen en paprika. Het echte toverwoord, als het gaat om een goede huidconditie, is hydrateren. Drink vooral veel water (twee liter per dag), want je huidcellen hebben veel vocht nodig.

Tot slot

Welke voedingsmiddelen helpen tegen veroudering heb je nu kunnen lezen. De gouden regel hierbij is: voorkomen is beter dan genezen. Zorg dus dat je je zoveel mogelijk houdt aan een gezond voedingspatroon en vul dit aan met de juiste supplementen. Daarnaast is het belangrijk om veel water te drinken. Een wondermiddel tegen veroudering is er niet, maar je kunt er zelf heel veel aan doen.

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?