Top10 Speciale hoofdgerechten voor het Kerstdiner – Kerst

Top10 Speciale hoofdgerechten voor het Kerstdiner - kerst

Top10 Speciale hoofdgerechten voor het Kerstdiner: Het is bijna Kerst en de voorbereidingen voor het kerstdiner beginnen te komen. Inge en ik zijn al bezig met een lijst voor kerstavond. Maar het probleem is meestal , wat gaan we maken.

Natuurlijk wil je iets maken dat iedereen lekker vindt, maar tegelijk wil je de gasten verrassen met mooie, lekkere en speciale gerechten.

Natuurlijk is gourmetten altijd een goede keuze of de traditionele kalkoen of kip maar voor dit jaar willen we net iets anders en daarom  hebben we de hulp van onze collega,s bloggers in geroepen om de lekkere en net iets speciale recepten voor ons op een rijtje te zetten. En dat is gelukt.

Hier zijn de recepten. Nu is het alleen nog even nadenken welke het gaan worden.


Om te beginnen hebben we *ons eigen recept met konijn, dat altijd een succes is vooral voor mijn ( Elsa) schoonvader. Hij is dol op konijn en dit recept is echt om de vingers erbij af te likken.ons eigen recept met konijn ElsaRblog

Deze kreeft met citroenmayo ziet er echt heerlijk uit. Wanneer ik dat had gezien op de blog van
* My food Blog wist ik ( Elsa) dat ik dit recept wilde maken. Bij het recept zit ook een video bij en dat is heel handig om het recept makkelijk te kunnen maken. Heerlijk!!!

kreeft met citroenmayo

Als wij toch voor de traditionel kalkoen willen gaan, dan denken we dat we gaan voor dit recept van Annelies van de blog *Een Lepeltje Lekkers.
Is een kalkoen recept met speculoos en cranberry’s, klink lekker of niet? De foto spreekt van zelf… Wij hebben al honger! HiHi…

kalkoen

Het volgende recept is ook heeeel lekker. Is een Duitse vleesschotel. Dit heerlijke recept is van Joor van de blog  *Joor Kitchen. Is een halskarbonade met saus en serveer je op zijn lekkerst met aardappelpuree. Wij hebben alleen één woord LEKKER!!

halskarbonade met saus

Bij Hanneke van de blog  *Culinea is  deze Eendenborstfilet met Portsaus  en sinaasappel een  echte aanrader voor het kerstdiner. Wij weten dat dit recept iedereen zou lusten en lekker zal vinden. Echt een speciaal gerecht. Top recept!!!

Eendenborstfilet met Portsaus  en sinaasappel

Wat een plaatje deze foto van Debbie van de blog *Deb’s Bakery Kitchen. Dit recept Zalm met bloemkoolpuree en beurre noisette is een makkelijk en super lekker recept voor de visliefhebbers.
Met een lekker glas wijn er bij kunnen we echt genieten net als Debbie en haar man. Hmmm…

recept Zalm met bloemkoolpuree en beurre noisette

Coquilles met chorizo, wortel & pastinaak is een recept van Inge, van de blog *Knoeien Met Inge. 
Een bijzonder gerecht die niet mag ontbreken in deze lijst. Geweldige combinaties van ingrediënten.

Coquilles met chorizo, wortel & pastinaak

Dit recept is van Simon van *The BBQ Bastard , Pulled Everzwijn is echt een recept voor Wilco, (Wilco is de man van Inge). Dit heerlijk stuk vlees is klaar gemaakt op de barbecue en is zonder twijfel een recept voor de kerst. Pfff… wij weten het niet meer. Alles is zo lekker.

Pulled Everzwijn

Marjolein heeft op *Foodies Have Arrived een heerlijk vegetarische gerecht met paddenstoelen en truffels. Dat is ook een optie om er bij te doen. Vind jullie niet?

paddenstoelen en truffels

De Truffel risotto met proseco van Maris is volgens mij heerlijk.

Het recept vind je op haar blog *Flying Foodie.  Volgens Maris is dit recept een recept met allure en zo te zien is het niet eens duur om te maken. Wij gaan het zeker een keer proberen.

 Truffel risotto met proseco

En dit was onze top 10 lijst met speciale gerechten voor deze kerst. Wij willen heel graag alle bloggers bedanken die hebben gereageerd op onze oproep.

Alvast Fijne kerstdagen.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

2 Reacties

 1. debsbakeryandkitchen
  29 oktober 2018 / 7:25 pm

  Wat een heerlijk overzicht en bedankt voor het delen weer!!

  • Elsa
   Auteur
   30 oktober 2018 / 6:01 am

   Graag gedaan lieverd x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?