Wat is er te beleven in Eindhoven Noord-Brabant

Het Evoluon, Eindhoven

Wat is er te beleven in Eindhoven Noord-Brabant

Wat is er te beleven in Eindhoven Noord-Brabant: Eindhoven ligt in de provincie Noord-Brabant en is met 235.000 inwoners de 5de grootste gemeente van Nederland. Alhoewel het al vanaf 1232 stadsrechten had, is het een relatief jonge stad. 100 jaar geleden omvatte het niet meer als het huidige centrum. Mede door de komst van de Philips gloeilampenfabriek werden 5 omliggende gemeentes geannexeerd. Dit zijn de huidige stadsdelen; Woensel, Strijp, Stratum, Gestel en Tongelre.

Mariakapel Loostraat in Tongelre

Mariakapel Loostraat in Tongelre


Eindhoven trekt veel dagjesmensen uit België en Duitsland vanwege de gunstige ligging.

Ideaal om een dagje te shoppen. De meeste winkels in de binnenstad zijn te vinden op de Demer en overdekte centra zoals Heuvel en Piazza. In de Bergen vind je antiek- en speciaalzaken en voor multiculturele winkels moet je in de Kruisstraat of op de Woenselse Markt zijn. Als je hier nog niet genoeg aan hebt is er een prima busverbinding naar winkelcentrum Woensel. Het grootste winkelcentrum buiten de Randstad.

Maar er is zoveel meer te beleven.

In het centrum kun je ook verschillende musea bezoeken. Bijvoorbeeld de gloeilampen in het Philips museum, de auto’s in het DAF museum, moderne kunst in het Van Abbe museum of je gaat in het openluchtmuseum prehistorisch Dorp terug in de middeleeuwen.

DAF museum, Eindhoven

DAF museum, Eindhoven

Voor eten en drinken in restaurants en grand cafés, kun je terecht op de gezellige Markt, het Stationsplein en de Dommelstraat. Voor de jongeren concentreert het uitgaansleven zich op het Stratumseind. De langste café straat van Nederland met meer dan 50 kroegen, cafés en discotheken. In de bruine kroegen rondom de Bergen en het Wilhelminaplein zijn geregeld kleinschalige live optredens.

Zoek je liever de rust op, dan kun je de benen strekken in 1 van de 7 grote parken die Eindhoven rijk is. Dit maakt Eindhoven zo uniek. Je kunt de drukte van het centrum beleven en binnen 20 minuten kun je tot rust komen in het Stadswandelpark of de Genneperparken.

Ook is het leuk om Eindhoven en omgeving te verkennen per fiets.

Philips Stadion

De fietsroute “rondje Eindhoven” leid je door alle stadsdelen. Je komt langs monumenten, kunst, en kenmerkende gebouwen zoals het Evoluon, het Philips Stadion, de Blob en de Steentjeskerk. Of maak een uitstapje naar een van de omliggende dorpen Geldrop of Nuenen. Vincent van Gogh heeft een hele tijd in Nuenen gewoond en in het dorp wordt je hier op allerlei manieren aan herinnerd.

Wist jij dat er in Eindhoven zoveel te beleven valt?

 Collse watermolen Nuenen

Collse watermolen Nuenen

Volg:
Camiel Rooyakkers
Camiel Rooyakkers

Mijn naam is Camiel. Ik houd van schrijven, lezen, sporten, vakantie en vooral voetbal kijken en er over te discussiëren.

Find me on: Web | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?