Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 43

In Deel 43 van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? willen we je graag voorstellen aan Athina. Athina runt samen met haar vriend Vincent de blog Travel by heart. Het is de plek voor liefhebbers van Griekenland en dan met name voor het eiland Karpathos. Een paar jaar geleden werden zij verliefd op het Griekse Eiland Karpathos en eind 2017 volgden ze hun droom en kochten ze een huis op dit prachtig eiland. Op Travel by Heart vertellen ze je alles over deze prachtige plek en nemen ze jou mee op hun avontuur. Een blog vol met inspiratie over het Griekse eiland zeker de moeite waard om er eens een kijkje te gaan nemen.

Tip: Volg Athina ook op haar Facebook of Instagram

Wil je ook net als Athina mee doen aan deze geweldige rubriek. Lees hier de instructies.


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Hi! Mijn naam is Athina Ketting. Ik ben geboren in Wateringen en daar woon ik nu nog steeds samen met mijn vriend Vincent. Ik werk als administratief medewerkster en daarnaast heb ik mijn eigen reisblog  over het Griekse eiland Karpathos én schrijf ik teksten voor anderen. Daarnaast ben ik dol op hapjes en drankjes buiten de deur met vrienden, kijk ik (te) veel voetbal en doe ik aan fitness.

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Nog niet zo heel veel. Ik blijf telkens hangen in Griekenland haha! Op dit moment heb ik bezocht: Spanje, Portugal, Engeland, Italië, Noorwegen, Zweden, Spitsbergen, Finland, België en Griekenland. Die laatste al zo’n 35 keer haha!

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom?

Dat is voor mij Griekenland! Specifiek het eiland Karpathos. Samen met mijn ouders (ik was destijds 9 jaar) ging ik voor het eerst naar dit Griekse eiland. Zij werden op slag verliefd en kochten er een vakantiehuis. Sindsdien heb ook ik geen jaar overgeslagen en inmiddels gaat mijn vriend ook al 8 jaar mee. Eind 2017 kochten we hier zelf ons vakantiehuis en nu genieten we 2-3 keer per jaar van vakanties naar ‘ons eiland’.

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Dan ga ik voor Spitsbergen! In 2016 hebben mijn vriend en ik een rondreis gemaakt door Scandinavië en we vlogen toen ook voor een paar dagen naar Spitsbergen. Spitsbergen is een eilandengroep vlakbij de Noordpool en het was zó indrukwekkend. We sliepen op een camping die, hoe bijzonder – van een Nederlandse vrouw is. Het was er 24 uur licht en overal waren gletsjers en besneeuwde bergen om ons heen. Je mag ook niet in je eentje er op uit, omdat er ijsberen rondlopen. Tijdens een boot trip naar het plaatsje Pyramiden hebben we er een in het echt kunnen zien. Zo bijzonder!

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Deze foto maakte ik afgelopen zomer op Karpathos. Het is een prachtig uitzicht vanaf het dorpje Olympos waar we die ochtend waren. Ik vind de foto typisch Grieks en ik krijg er alweer de vakantiekriebels van als ik er naar kijk! Extra tof maakt deze foto dat hij op A3 formaat in het Griekenland Magazine staat inclusief een interview over onze liefde voor Karpathos en ons eigen huis daar.

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

Hmm lastig! Ik denk dat ik dan toch voor Italië ga (toch nog steeds met pijn in het hart). De vakantie naar Italië was prachtig. We deden een Vespa trip door Toscane en die Toscaanse heuvels die zo kenmerkend zijn voor deze streek waren prachtig. We hielden zelfs een ontzettend leuke vriendschap over aan deze vakantie.

En toch viel Italië voor mij een beetje tegen. Als kind was ik fan van Italië. Ik weet niet waarom maar ik was al verliefd voordat ik ook maar één stap in Italië had gezet. En toen ik daar was klopte mijn gevoel niet met wat ik me al die jaren bij Italië had voorgesteld. Wat ik ook jammer vond, was dat we niet een écht Italiaans restaurants hebben kunnen vinden. Veel tiramisu kwam gewoon kant en klaar uit de fabriek.

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Hoewel Karpathos mijn grote verslaving is en ik geen jaar over wil slaan, zijn er zeker wat plekken op de wereld die ik heel graag nog wil bezoeken! Zo wil ik heel graag nog een road trip door Schotland en Ierland maken.

Ik ben eigenlijk helemaal niet van de stedentrips. Sommige steden zijn wel leuk hoor, maar vaak heb ik het binnen een dag al wel gezien. Meestal vind ik het ook te druk. Toch is er één stad die op de bucketlist staat: New York, die stad heeft toch wel iets speciaals en hoe druk het ook is daar, ik wil het toch een keer gezien hebben.

Een road trip in de staat Oregon in de VS lijkt me ook heel tof. Ook zou ik dan graag een stuk van Canada meepakken. De natuur daar met al die bossen lijkt me fantastisch.

En last but not least: Nieuw-Zeeland. Ook vooral weer vanwege zijn prachtige natuur en natuurlijk wil ik naar de Hobbiton 😉

Groetjes,

Athina

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

1 Reactie

  1. Lisa
    9 april 2019 / 4:40 pm

    Italie als minst leuke bestemming? Pffff!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?