Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 12

De rubriek van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? vinden wij nog steeds helemaal te gek. We krijgen er nog iedere keer leuke reacties op. Zoals jullie kunnen zien zijn we al bij Deel 12, gaaf he. Vandaag willen we jullie voorstellen aan Marleen van de blog Smaakvolglutenvrij.nl.

Marleen is een jonge meid van 24 jaar. In 2016 is bij haar de diagnose coeliakie vastgesteld. Dit is een auto-immuunziekte, waardoor ze niet tegen gluten kan. Op haar blog deelt ze dan ook diverse tips over hoe je glutenvrij door het leven kunt gaan. Ook staan er lekkere glutenvrije recepten op. En deelt ze ook haar ervaringen omtrent glutenvrije vakanties, dagjes uit, en diners buitenhuis. Nieuwsgierig naar de blog van Marleen. Neem dan vooral een kijkje. Maar voordat we dat gaan doen gaan we eerst door naar de leuke antwoorden van Marleen op onze vragen.

Wil je ook net als Marleen mee doen aan deze geweldige rubriek. Lees hier de instructies.*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Ik ben Marleen Trompenaars, 24 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Eersel, een dorpje in de buurt van Eindhoven. Ik woon daar samen met mijn vriend.

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Uhm, dat is een goeie vraag. Dan ga ik ze toch echt even opsommen voor je:

 • België
 • Luxemburg
 • Duitsland
 • Engeland
 • Turkije
 • Italië
 • Frankrijk
 • Spanje
 • Tsjechië
 • Amerika
 • Bali

                   Dat zijn dus in totaal elf landen. En ik heb het idee dat ik iets vergeten ben, haha.

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom? 

Mijn favoriete bestemming is sowieso Bali! De mensen, de cultuur, de natuur.

Ik heb mijn ogen uitgekeken bij de fantastisch mooie natuur. En mezelf verbaasd over de vriendelijkheid van de mensen.

Ik heb zelf coeliakie. Dat betekend dat ik niet tegen gluten kan, van één kruimeltje kan ik zelfs al ziek worden. Dit was de eerste verre reis die ik maakte met deze diagnose. Je kunt je voorstellen, dat ik dat toch wel heel erg spannend vond. Ik spreek de taal niet en moet dus op een andere manier duidelijk maken wat ik wel en niet mag hebben en dat het erg belangrijk is om kruisbesmetting te voorkomen. Uiteindelijk bleek dat ik mezelf voor niets zorgen had gemaakt, want iedere maaltijd is het gewoon goed gekomen. Ik had een Indonesische en Engelse dieetkaart bij me. Ze deden er echt alles aan om voor mij een glutenvrije maaltijd te bereiden. Super dus!


*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Om Bali op één te zetten, hoefde ik niet lang na te denken. Maar wat dan nummer twee wordt, was toch wat lastiger. Ik denk dat ik dan toch voor Italië ga. Dit komt doordat we tot nu toe vooral veel stedentripjes hebben gedaan. Waardoor we de rest van het land niet echt hebben gezien. In Italië zijn we op vakantie geweest bij het Lago Magiore en zijn we één dag naar Milaan geweest. Van italie hebben we dus wat meer gezien, dan de andere overgebleven landen.


*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom? 

Inmiddels heb ik aardig wat landen gezien. En ieder land kent haar eigen schoonheid. Dus dit vind ik een hele moeilijke vraag. De onderstaande foto vind ik een hele mooie. Je ziet hardwerkende mensen, in de mooie natuur van Bali. Deze manier van werken zijn wij hier in Nederland helemaal niet meer gewend. En ik denk dat erg onderschat wordt hoe zwaar dit werk is.


*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom? 

Tijdens onze reis naar Bali hebben we een tussenlanding gehad op Xiamen in China. We hadden best een lange tussenlanding, daarom zijn we de stad even in gegaan. Ik vond het er erg stinken, er hing echt een smog lucht. Het was er vies. De mensen spraken me niet aan. Ik denk niet dat we daar snel echt op vakantie zullen gaan. Terwijl we van te voren China wel echt op ons lijstje hadden staan.

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Heel eerlijk gezegd, denk ik niet dat ik snel 2 keer naar hetzelfde land zal gaan. Ik heb namelijk scratchmap van de wereld in de keuken hangen. Hierop mogen we landen krassen, zodra we daar op vakantie zijn geweest. Het liefst wil ik heel die wereldkaart gekrast hebben. Ik hou er van om de rest van de wereld te ontdekken!

Liefs Marleen


Smaakvol Glutenvrij

Zoals ik bij een van de vragen al aangaf heb ik zelf dus coeliakie. Op mijn blog Smaakvol Glutenvrij deel ik glutenvrije recepten en praktische tips. Maar ook deel ik daar mijn ervaringen omtrent dagjes uit, restaurants en natuurlijk vakanties! Dus ben jij nog op zoek naar een onbezorgde glutenvrije vakantiebestemming? Neem dan gerust een kijkje!

Mijn blog is te volgen op Smaakvolglutenvrij.nl,  Facebook,   Instagram   en    Pinterest.


Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?