Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? met Bea Deel 45

We zijn alweer aangekomen bij Deel 45 van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?. Dat is wel een hoeraatje waard vinden wij. Nooit verwacht dat het zo,n succes zou worden. We lezen nog iedere keer met plezier de verhalen. Ook weer voor deze van Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? heeft Bea voor ons de vragen ingevuld.

Bea heeft haar eigen blog Waar is Bea?. Ze blogt over uiteenlopende onderwerpen. Zoals over haar reisverslaving, haar fascinatie voor alles wat met China te maken heeft en haar leven met de chronische ziekte diabetes. Alle drie de onderwerpen lopen als een rode draad door Bea haar leven. En naast deze drie belangrijke elementen in haar leven schrijft ze enorm graag. En dat is ook terug te zien op haar blog. Zo kan ze haar avonturen en levenslessen met je delen. Dus neem zeker een kijkje op de blog Waar is Bea?.

Tip: Volg Bea ook op haar Instagram of facebook.

Wil je ook net als Bea mee doen aan deze geweldige rubriek. Lees hier de instructies.


*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Ik ben Bea, ik ben 33 jaar en ik woon sindskort samen met vriend en kat in Middelburg. Hier kom ik niet vandaan dus ik noem mijzelf een trotse import-Zeeuwsche. Want ik ben inmiddels dol op Zeeland. Maaaaaaar ik zal mijn roots niet vergeten: Ik ben geboren en getogen in Vlaardingen, vlakbij Rotterdam.

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Deze heb ik even na moeten tellen, want dit heb ik nooit bijgehouden. Ik kom op 38 landen. Best een aardige score, dacht ik zelf! Uiteraard ben ik nog niet klaar hoor! Mijn paspoort is net weer vernieuwd dus ruimte genoeg voor nog meer nieuwe avonturen.

Bea in China Tibet Himalaya

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom?

Dat is zeker weten: China! Het is een land wat mij nooit aansprak. Totdat ik 2012, mijn eerste stappen in Beijing zette tijdens een gezinsvakantie richting China. Het land stond hoog op de wensenlijst van mijn moeder en dus vloog ik in april 2012 voor het eerst die kant op. Met als enige voorwaarde dat ik dan absoluut ook naar Tibet wilde. Ik werd opslag verliefd op het land! Verslond de rijke geschiedenis, leerde de lieve en behulpzame bevolking kennen, at de meest bijzondere gerechten, voelde mij klein en nietig bij Mount Everest Basecamp, dwaalde door de nauwe straatjes van Hongkong en ben inmiddels alweer zes keer terug geweest.  Everlasting love? Zeker!

Chinese Muur Bea

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Hmm lastig. Ik denk dan toch aan Myanmar. Zo’n divers en ook weer complex land. Het ene moment sta je te wachten op de zonsondergang op een eeuwenoude tempel in Bagan, om vervolgens uit een trein te hangen voor het perfecte plaatje van het Gokteik Viaduct en dan weer hoor je aan de oevers van het Inle Lake de bijzondere verhalen over Aung San Suu Yi, de beroemde Birmese politica die in 1991 de Nobelprijs voor de vrede heeft gewonnen.

Myanmar Local life

Oh jaaaa…en ik heb mijzelf ook nog middenin de jungle in een rivier gestort om olifanten te wassen. Kortom: een hele bijzondere reis!

Bea in Myanmar Bagan

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom?

Ik heb er zoveel! Elke foto vertelt een verhaal voor mij. Deze foto is voor mij een van de mooiste van mijn reis door Mongolie. Na uren rijden zonder iets of iemand tegen te komen (niet ongebruikelijk daar ;-)) zagen we in de verte deze drie ger-tenten staan en zagen we iemand onze kant op rennen, terwijl wij langzaam dichterbij reden. Dit meisje wilde ons dolenthousiast begroeten, dus wij stopten en maakten ‘ met handen en voeten’ een praatje. Ze woonde met haar familie in een van de drie gers. En hoewel ik heus weet hoe anders de wereld kan zijn, kwam dat besef toen weer binnen. Deze foto geeft dat voor mij weer.

Dit meisje en haar familie zijn uren en misschien wel dagen verwijderd van de bewoonde wereld. Zij krijgen geen pushberichten op hun telefoon (als ze die bij hoge uitzondering al hebben…) bij een op handen zijnde scheiding van Wes & Yo, zij hebben geen weet van alle dingen die spelen rondom de Brexit…zij zorgen dat ze elke dag op tijd de Yaks melken en al hun vee bij elkaar houden. En in al hun eenvoud zijn zij gelukkig. En dat besef, op dat moment maakt mij ook gelukkig. Je hebt niet veel nodig. Prachtige herinnering in een foto van een, voor mij, prachtig moment.

Mongolie favoriete foto

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom?

Er is eigenlijk geen enkel land wat ik niet leuk vond. Elk land is uniek en heeft weer iets eigens. Ik vind alleen populaire toeristische bestemmingen wat minder interessant. Vorig jaar was ik bijvoorbeeld voor het eerst op Bali. Makkelijk te bereizen, heerlijk eten en prachtige stranden maar oh wat een toerisme. Wat een drukte. Daardoor wil iedereen wat aan je verdienen en dat is op zich niet erg maar op een gegeven moment vind ik het gewoon irritant om elke keer weer mensen van me af te moeten schudden die wat (geld) van je willen en je ongevraagd taxi’s of massages opdringen. Ik ben blij dat ik er geweest ben, heb het ervaren maar doe mij maar de wat minder bekende eilanden van Indonesie.

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Oooooh pfoe! Hebben jullie even? Ik heb nog zoveel wensen… Maar laten we beginnen met mijn favoriet China. Hier zou ik graag nog richting Urumqi/Xinjiang willen reizen en dan de Oeigoeren willen bezoeken. Hun levensstijl is weer zo anders en hun positie ten opzichte van de Chinese regering is ook boeiend. Lijkt mij daarom heel interessant.

Verder gaat er over drie maanden een grote wens van mij in vervulling. Samen met mijn vriend reis ik dan een maand lang door Namibie en Botswana. We gaan kamperen in een tent op het dak van onze 4×4! Heel avontuurlijk maar het lijkt me fantastisch. Samen met een wijntje op een klapstoeltje voor de auto die schitterende Afrikaanse zonsondergang bekijken…met de brullende leeuwen op de achtergrond…

En als ik ooit iemand zover krijg om mee te gaan naar Iran of Noord Korea, dan stap ik ook zo in het vliegtuig. Hoe groter het verschil met Nederland, hoe leuker het mij lijkt! En dan is Zuid Amerika ook nog relatief onbekend voor mij…mijn ouders zijn ooit in Argentinie geweest in combinatie met een reis naar Antarctica. Als ik die foto’s zie en de verhalen hoor, dan begint dat toch ook te kriebelen…Of dan toch Nieuw Zeeland... zucht….
Fijne dag!
Groetjes, Bea
Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

4 Reacties

 1. Lisa
  6 mei 2019 / 8:46 am

  Wat een prachtige foto’s! En heel leuk geschreven!

  • 6 mei 2019 / 9:10 am

   Ja Lisa dat zijn inderdaad hele mooie foto’s van Bea en zeker ook leuk geschreven dat kan ze goed.

 2. Katja
  13 mei 2019 / 11:59 am

  Leuke editie. Ik krijg zin om ook te reizen.

  • Elsa
   Auteur
   13 mei 2019 / 6:59 pm

   Hi Katja,
   Dankjewel voor jou lieve reactie ♥ dat is fijn om te horen ☻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?