Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 11

Ja ja daar zijn we weer met Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 11. Vandaag willen we jullie voorstellen aan Kim van de reisblog Kimopreis.nl. Kim vindt het leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Uitdagingen zoeken. Vreemde landen bezoeken. Dat vind ze onwijs leuk maar soms ook een beetje eng. Maar al die nieuwe ervaringen maken het leven zoveel mooier. En daarom schrijft ze op haar reisblog over haar grote en kleine reisavonturen in binnen en buitenland. Dat kan een heerlijke maaltijd zijn, een mooie ontmoeting, een indrukwekkende sight of gewoon iets wat Kim heel bijzonder vind en graag met jullie wil delen.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden over de reizen en avonturen van Kim. Neem dan vooral een kijkje op haar reisblog. Maar nu eerst door naar de antwoorden van Kim op onze vragen van deze leuke rubriek, Wat is jouw favoriete vakantie bestemming?.

Niet vergeten om Kim te volgen op: Instagram, Pinterest en Facebook!.

Wil je ook net als Kim mee doen aan deze geweldige rubriek. En wil je ook jouw favoriete vakantie bestemming met ons delen.Lees hier de instructies.

*Over mij ( bv. Hoe heet je ? Waar ben je geboren?)

Hoi! Ik ben Kim en ik ben reisblogger op Kimopreis.nl. Mijn eigen blog over grote en kleine avonturen in binnen- en buitenland. Ik schrijf over bijzondere uitjes in Nederland (wat dacht je van een bezoek aan een kamelenmelkerij of wandelen met alapaca’s?) en reizen in het buitenland. Als ik niet op reis ben, woon en leef ik in Amsterdam.

*Hoeveel landen ben je al geweest?

Oei, een gokje: 25+. Ik houd het eigenlijk niet bij. Ik ga soms ook meerdere keren naar hetzelfde land. Gewoon omdat het zoveel te bieden heeft. Zo ben ik al twee keer in Peru en ook in Colombia geweest en wil ik nog een keer. Het land is zo groot, dat ik nog lang niet alles gezien heb. Ook ga ik al een paar jaar naar Ibiza. Zon, zee en strand op slechts een paar uurtjes vliegen en de lekkerste restaurants en mooie clubs. Wat wil je nog meer?

*Wat is jouw favoriete bestemming? En waarom? 

Ik reis het liefst in Latijns-Amerika. De sfeer, de cultuur, de dans, de landschappen, het eten… Ik vind het geweldig. Zo kun je in Ecuador de ene dag carnaval vieren in de stad, de volgende dag paardrijden rondom een besneeuwde vulkaan en de dag erna lekker chillen aan het strand. Ik houd van die afwisseling. In de meeste landen daar wordt Spaans gesproken. Ik kan een basisgesprekje gaande houden en zou graag meer leren. Uiteindelijk zijn het voor mij vaak de mensen die een bestemming helemaal af maken. Een praatje met een lokaal iemand levert vaak mooie anekdotes op en veel tips voor restaurants en bezienswaardigheden die je niet in de reisgidsen vindt.   

Uitzicht op de Cotopaxi vulkaan in Ecuador
Zonsondergang in Ayampe, Ecuador

*Wat is jouw 2e favoriete bestemming? En waarom?

Ik zei het al, ik kom al een paar jaar Ibiza. Als reisblogger is dat misschien niet zo’n unieke bestemming, maar ik kom er heerlijk tot rust terwijl er ook iedere keer meer dan genoeg nieuws te ontdekken is. Altijd zijn er weer nieuwe restaurants die ik wil uitproberen, of een baaitje waar ik nog niet ben geweest. Er is ook genoeg te doen op en rondom het water (kajakken, SUPpen, snorkelen, etc.) of een mooie paardrijtocht te maken. En een dagtripje naar Formentera is ook een aanrader!

 Op Ibiza, m'n paard klaarmaken voor de rit

*Wat is jouw mooiste foto die jij op vakantie heb gemaakt? En waarom? 

Ik maak altijd zo verschrikkelijk veel foto’s op reis, dat ik niet eens per land een favoriet heb. Het uitzoekwerk kan vanwege de grote hoeveelheid ook nog wel eens maanden op zich laten wachten (herkenbaar?). Ik heb nu een foto uit Colombia uitgekozen. Die hangt ook ingelijst in mijn huis. Het is een foto van de immense palmbomen van de Cocora vallei. Je maakt daar een prachtige wandeling door bergen omgeven door palmen. Prachtig!

Valle de Cocora in Colombia.

*Welk land vond je tot nu toe het minste?  En waarom? 

Ik ben niet zo enthousiast over India. Mijn reismaatje werd daar ontzettend ziek waardoor we maar beperkt hebben kunnen genieten. Daarnaast vond ik het best lastig reizen als vrouwen alleen. We werden veel lastig gevallen door de mannen, zelfs al waren we gepast gekleed. Ook op religieuze plekken. Het is echter niet zo dat ik nooit meer zou gaan, maar als ik ga, dan zeker met een man!

In India wordt iedere vierkante meter benut, ook op het dak.
Het Indiaase openbaar vervoer heeft secties speciaal voor vrouwen.

*Naar welk land zou jij nog graag een keer naar toe willen gaan?

Hoog op mijn bucketlist staat Chili. Ik wil graag Patagonië bezoeken, en Paaseiland, en Santiago, en Lauca, en… Je begrijpt het al: nog even flink sparen en zorgen voor voldoende vrije dagen

Groeten,

            Kim 

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?