Hartige, kleverige kippenvleugels – Foodblogswap

Hmmm ik heb de smaak nog in mijn mond van deze super lekkere Hartige, kleverige kippenvleugels. Ik heb deze Hartige, kleverige kippenvleugels als hoofdgerecht geserveerd met sla en witte rijst. Voor een feest is dit recept ook ideaal als hartig hapje .

Het enigste wat jij moet doen is, halveer de kippenvleugels en snij ze door het midden zodat je een drumstick en een vleugeltje hebt. Hoe je dat kan doen is super makkelijk. Leg een hele vleugel op de snijplank en precies op de plaats waar de kippenvleugel buigt kun je het met een scherp mes los van elkaar snijden.

Hartige, kleverige kippenvleugels – Foodblogswap

Misschien denk je dat ik overdrijf maar je moet deze kleverige kippenvleugels zeker een keer proberen. Zo lekker! Als ze in de oven liggen te braden, komt er zo’n lekkere geur vanaf dat het door het hele huis te ruiken is en dat je ze dan eigenlijk al heel graag wilt oppeuzelen.

Hartige, kleverige kippenvleugels – Foodblogswap

Dit recept heb ik gevonden op de blog van Laura, lekker Plan. Laura is net als ik verliefd op eten. Ik heb deze blog Lekker Plan gevonden door mee te doen met de Foodblogswap. Zoals je weet is dat een groep foodbloggers die elkaars recepten uitproberen en zo hun eigen draai eraan geven. En dat is echt heel leuk. Elke keer op nieuw ben ik helemaal verliefd op de blog waar ik een recept van mag maken. Maar zoals ik net al zei, dit recept is van Laura en het originele recept kun je hier vinden.

Op lekker Plan.nl zijn er nog veel meer lekkere recepten die ik heel graag wil uitproberen zoals deze Peren met miso-karamel saus.  Wat ik aan dit recept heb veranderd is echt niet veel. Ik heb het als hoofdgerecht geserveerd en i.p.v. honing heb ik agave siroop en een beetje zout toegevoegd.

Hartige, kleverige kippenvleugels


Wat je nodig hebt: voor 2 personen

120 min.

4 tenen knoflook ( in stukjes gehakt)

550 gr kippenvleugels

1 etl. Agave siroop

1 etl. Sojasaus

2 etl. Olijfolie

1 etl. Citroensap

1 etl. Grove mosterd


Aan de slag:

In een schaal giet je alle ingrediënten.

Roer alles door elkaar en voeg de kippenvleugels toe.

Laat de kippenvleugels in de marinade staan voor minstens een uur en maximaal 24 uur.

Verwarm de oven op 200 C.

Nu laat je de kippenvleugels op kamertemperatuur komen als je ze in de koelkast bewaard hebt. Anders laat je ze gewoon op het aanrecht staan totdat ze in de in de oven gaan en dat is alleen als je ze een uur hebt laten marineren.

Op een ovenplaat leg je de kippenvleugels en voeg je een beetje water of wijn toe.

Bak de kippenvleugels voor ongeveer 40 minuten. Ze zijn klaar als ze gaar en mooi bruin van kleur zijn. Niet vergeten om ongeveer elke 15 minuten de kippenvleugels om te draaien.

 

Serveer meteen. Lekker!!!

Hartige, kleverige kippenvleugels – Foodblogswap

PS: als borrelhapje zijn ze koud ook heel lekker!

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

4 Reacties

 1. 3 mei 2019 / 10:08 am

  Wat leuk dat de vleugels in de smaak vielen! Ik geloof dat het hier ook de hoogste tijd wordt dat ze weer eens op tafel komen. 🙂

  • Elsa
   Auteur
   3 mei 2019 / 8:49 pm

   Zijn echt lekker! Ik en mijn dochter zijn er helemaal gek op ☻♥

 2. 16 oktober 2019 / 2:03 am

  Thanks so much for sharing your awesome post with us at Full Plate Thursday,453. Hope you have a great week and come back to see us soon!
  Miz Helen

  • Elsa
   Auteur
   16 oktober 2019 / 9:17 pm

   Miss Helen, thank you very much. I’ll be back for sure ☻♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?