Zandvoort Ik woon mooi, ik woon in Zandvoort /27

Zandvoort is niet alleen strand. In dit artikel vertelt Gereon wat er allemaal te doen is en welke hotspots zijn favorieten zijn. Zandvoort is zeker een heerlijke badplaats, waar veel te beleven is. Ben je al nieuwsgierig? Hieronder in dit artikel vertelt Gereon waarom Zandvoort zo leuk is om te wonen. Ik ben echt jaloers. Jij ook?

Zandvoort Ik woon mooi

Zandvoort Ik woon mooi


* Wie ben je?

Gereon de Leeuw, creatief eten- en drinkenschrijver op Gereons Keuken Thuis, een blog dat inmiddels zijn zestiende jaar in is gegaan. Altijd op zoek naar leuke verhalen, al dan niet met een culinair of ander randje. Storyteller en gastheer van wijnproeverijen, trendwandelingen door de stad en andere evenementen. Groene vingers, sporten, dol op reizen en het spotten van nieuwe trends. Natuurlijk wordt er ’s avonds gekookt in de keuken van SeaSpot, van kleine liflafjes tot stevige kost. Mijn dagelijks moment van zen.

Gereon de Leeuw

Gereon de Leeuw


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Na 35 jaar Amsterdam hebben wij de stad tijdens de eerste lockdown van 2020 achtergelaten, om intrek te nemen in ons appartement aan zee, dat wij al 20 jaar hebben in Zandvoort. Een heerlijke stek aan de boulevard. ’s Ochtends wakker worden en meteen genieten van het weidse uitzicht over strand en zee. In elk seizoen een genot. In de zomer om te gaan strandhangen, in de winter, om al wandelend de elementen te trotseren.

Zandvoort is een heerlijke badplaats, waar veel is te beleven: Behalve het strand is er het gezellige dorp, met voor ieder wat wils. Horeca, winkelen of musea. En niet te vergeten, als ik uit mijn keukenraam kijk: het circuit in de duinen, het walhalla van de F1 adepten.


*Wat zijn jouw favoriete hotspots?

Op nummer éen: het strand en het uitzicht. Dat is de reden, waarom wij in 2001 SeaSpot kochten. De zee verveelt nooit. Maar ben je het zat, dan kun je altijd heerlijke lange natuurwandelingen maken in één van de grootste stiltegebieden van ons land: Nationaal Park de Kennemerduinen en de Amsterdamse Waterleidingduinen. Je wordt in ieder geval altijd begroet door herten. Vergeet ook niet de in de duinen gelegen landgoederen te bezoeken. Ik pluk daar in het voorjaar vaak verse daslook.

Zandvoort: Strand

Zandvoort: Strand

In Zandvoort raad ik op het strand het paviljoen Plazand aan. Altijd originele gerechten en mooie wijn- en spijscombinaties. Overigens zijn er de laatste jaren meerdere leuke strandtenten bijgekomen. Het patat- en krokettengehalte heeft plaatsgemaakt voor moderner eten. Ajuma met een Aziatische touch en het onvolprezen “influencer” Hippie Fish. Voor je rust ga je naar het Zuidstrand, om mooi streeploos bruin te worden.

Verse vis uit zee

Verse vis uit zee

Noordwaarts kun je altijd richting Bloemendaal aan zee lopen, waar de jaren negentig hipheid inmiddels wel vanaf is, maar het toch leuk mensen kijken is op de boardwalk.

Op een steenworp afstand van Zandvoort vind je in de duinen restaurant De Bokkedoorns, een klassieker aan een duinmeertje met 2 Michelinsterren. In Haarlem, waar je snel met de trein bent, vind ik Olivijn van Menno Post een feest.

Olivijn

Olivijn


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek?

Zandvoort is behalve een badplaats ook een heerlijk en gemoedelijk dorp. Er is een ruim winkelaanbod met slagers, kaaszaken, bakkers en slijters. Dus je kunt je kostje altijd bij elkaar scharrelen. De winkeliers zijn altijd in voor een praatje. En als je een buurman hebt, die vaak op het strand vist, val je in de prijzen met een heerlijk maaltje net gevangen schar.


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken? 

Stap in de trein of auto en ga eens op ontdekkingsreis langs het Noordzeestrand. Zandvoort heeft voor iedereen iets te bieden. Lekker luieren op het strand. Of juist sportief surfen in de branding. Eén dag of in een leuk huisje, al dan niet op het strand. ’s Avonds eten met uitzicht op de ondergaande zon is geen straf, daar geniet ik dagelijks van. En houd je van het gebrul van automotoren? Dan is het Circuit je stek.


*Wat is er zoal te doen.

Zandvoort: Grandprix

Zandvoort: Grandprix

Elke woensdag is er markt in het dorp met verse waar. In de zomer is er geregeld een Ibiza hippiemarkt op de Middenboulevard. Het Zandvoorts Museum en het HDMZ organiseren mooie wisselende tentoonstellingen. Eind juli is er Beach Pride het kleine broertje van de Amsterdam Gay Pride en in september trekt de hele wereld naar het circuit voor de Grand Prix. Genoeg te doen dus jaarrond!

Zandvoort: Beach Pride

Zandvoort: Beach Pride

Gereon

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

2 Reacties

  • Elsa
   Auteur
   21 maart 2022 / 6:28 am

   Dankjewel Catherine ☻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?