12 Voorgerechten voor de Feestdagen

Wij hebben vandaag voor je lekkere voorgerechten voor de feestdagen op een rijtje gezet. Nog een paar weekjes en dan is het alweer kerst. De december maand is altijd een drukke tijd. Inkopen van cadeautjes, kerstboom versieren en boodschappen doen. En natuurlijk niet vergeten het menu samen stellen. Om je daar een handje bij te helpen hebben we hier voor je lekkere voorgerechten om jou kerstmenu helemaal compleet te maken.

12 Voorgerechten voor de Feestdagen

12 Voorgerechten voor de Feestdagen

Daarvoor willen we graag onze collega bloggers bedanken dat we deze heerlijke voorgerechten met jullie mogen delen. Kijk één voor één de gerechten maar eens door en wie weet zit er iets voor jou bij om toe te voegen aan jou kerstmenu. Veel plezier met het lezen van dit artikel en nog veel meer plezier met het maken van één van deze voorgerechten.


Salade met burrata, Coburger en verse vijgen ⇔ culinea.nl

Voorgerechten; Salade met burrata, Coburger en verse vijgen ⇔ culinea

Maak deze salade met burrata, Coburger en verse vijgen op een grote serveerplank en zet deze gezellig op tafel. Leuk als feestelijk voorgerecht voor 4 personen. Het is een heerlijke combinatie en de salade is niet moeilijk te maken.

Het enige wat je hoeft te doen is de lekkere dressing zelf maken.

Koop wel lekkere rijpe verse vijgen voor deze salade. Burrata lijkt op mozzarella kaas maar is veel romiger dan de mozzarella. Koop wel de buffalo burrata. In plaats van Coburger rauwe ham kan je ook andere soorten gebruiken zoals Prosciutto, Parmaham, Jamon Serrano, etc.


Sardientjes in piripiri met sinaasappel-rozemarijn, witlof en bonenpuree ⇔ saudalicious.com

Sardientjes in piripiri met sinaasappel-rozemarijn, witlof en bonenpuree ⇔ saudalicious

Dit is een fris-zoetig gerechtje met een beetje pit. En laten de honing en de vis met piripiri nou net precies in dat plaatje passen. Alle 3 de producten komen tot hun recht in één bijzonder gerechtje.


Aziatische mihoensalade met kip ⇔ thesaladjunkie.nl

Aziatische mihoensalade met kip ⇔ thesaladjunkie

Deze Aziatische mihoensalade met kip is een lekker licht gerecht. Ideaal als voorgerecht. Een voorgerecht moet ook niet te zwaar zijn want anders kun je de volgende gerechtjes niet op die nog gaan komen en dat zou zonde zijn.


Coquilles met gember-limoenboter ⇔ myhappykitchen.nl

Coquilles met gember-limoenboter ⇔ myhappykitchen

Dit voorgerechtje – coquilles met gember-limoenboter – is er eentje in de categorie: kleine moeite, groots effect. Want coquilles zijn namelijk helemaal niet moeilijk om klaar te maken. Binnen 5 minuten heb je dit smaakvolle en mooie gerechtje op tafel staan. Hiermee maak je wel indruk op je gasten.


Wraps met carpaccio, pesto en extra pijnboompitten ⇔ lekkeretenmetmarlon.nl

Wraps met carpaccio, pesto en extra pijnboompitten ⇔ lekkeretenmetmarlon

Wraps maken en serveren blijft een feestje. Het fijne is dat je het ruim van te voren kunt maken, je het in plastic folie kunt bewaren en op het moment suprême alleen nog maar op een bord hoeft te leggen. Marlon heeft veel wrap recepten op haar blog staan maar deze met carpaccio is overheerlijk.


 Kipcocktail ⇔ domeaflavour.nl

 Voorgerechten; Kipcocktail ⇔ domeaflavour

Zo’n kipcocktail is altijd een leuke opening van een etentje. Het is snel klaar, ziet er mooi uit en niet onbelangrijk het is ontzettend lekker! Het allerlekkerste is om de kipfilet zelf te roken in een rookoventje, maar je kunt ook prima gerookte kipfilet uit de winkel gebruiken.

De buitenkant van de kipfilet is altijd wat aan de droge kant, dus die zou je er af kunnen snijden.

In plaats van verse ananas kun je ook een blikje ananas gebruiken. Je hebt dan voldoende aan de helft van een klein blikje. De komkommer kun je in leuke lintjes bovenop de cocktail doen zoals op de foto, maar het is ook heel lekker om er blokjes van te snijden en deze in de cocktail zelf te verwerken.

Is het geen plaatje deze kipcocktail.


Caprese Amuse op toast ⇔ thomasculinair.nl

 Caprese Amuse op toast ⇔ thomasculinair

Dit lekkere gerecht Caprese amuse is net weer even anders dan de Caprese zoals die vaak geserveerd wordt: plakken mozzarella, schijfjes tomaat en basilicum. Bij dit gerecht wordt de mozzarella vervangen door hüttenkäse. Als je het vegetarisch wilt houden kun je de garnalen weglaten.


Salade Caprese ⇔ eetman.nl

Salade Caprese ⇔ eetman

Salade Caprese is een van die bekende Italiaanse gerechten. Er zitten niet veel ingrediënten in, maar wat er in gaat moet wel van goede kwaliteit zijn. Lekkere rijpe trostomaten, goede mozzarella, verse basilicum. Lekkere rijpe Cantaloupe meloen. Verse blaadjes munt.


Hartige tarte tatin met rode ui ⇔ koksinfrankrijk.nl

Hartige tarte tatin met rode ui ⇔ koksinfrankrijk

Iedereen kent de orginele tarte tatin, oftewel een lekkere zoete omgekeerde appeltaart. Uiteraard bestaan er vele varianten op dit recept, ook hartige.

Dit recept is een omgekeerd taartje met gekarameliseerde rode ui en paprika met geitenkaas.

Door de taartjes in eenpersoons vormpjes te maken serveert het ook nog eens heel mooi. Gebruik hiervoor lage tapas schaaltjes van zeven centimeter doorsnede


Mackerel ceviche ⇔ foodieshavearrived.com

Voorgerechten; Mackerel ceviche ⇔ foodieshavearrived

Dit gerecht makreel ceviche is absoluut een plaatje op het bord. Lekker voor een chique diner als voorgerecht of een chique lunch. En het is zo heerlijk, licht en gezond. En afgezien van enige tijd om te marineren, is het in een wip gedaan.


Avocado-komkommer amuse soepje ⇔ cultfood.blog

Avocado-komkommer amuse soepje ⇔ cultfood

Een amuse als aperitief, als een soort welkom aan tafel, is echt van deze tijd. Oorspronkelijk werd de amuse in de Franse keuken geserveerd om de gasten te vermaken tussen de gangen door. Een amuse is daarom altijd klein en redelijk licht om te eten. De prachtige kleur maakt deze soep tot een heerlijke amuse in een menu voor een feestelijke dag. En in een glaasje staat het top.


Wortelsoep met mandarijn ⇔ go-or-no-go.nl

Voorgerechten; Wortelsoep met mandarijn ⇔ go-or-no-go

Deze wortelsoep met mandarijn is naar ons idee perfect geschikt als voorgerecht voor jou kerstmenu. Heerlijk met wat vers afgebakken brood. Heerlijk met verrassende smaken en iets heel anders dan de standaard soepen.

Voorgerechten

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

6 Reacties

  1. 6 december 2018 / 7:06 am

    Het is weer een mooi overzicht geworden.

    • Inge minten
      Auteur
      6 december 2018 / 6:44 pm

      Dankjewel Joost voor jou reactie.

  2. 6 december 2018 / 1:47 pm

    Leuk Elsa en Inge, het ziet er heerlijk uit. En voor elk wat wils, mooie verscheidenheid gekozen.

    • Inge minten
      Auteur
      6 december 2018 / 6:47 pm

      Dankjewel voor jou lieve reactie.

  3. 6 december 2018 / 7:18 pm

    Het is een mooi overzicht geworden, leuk dat je mijn Caprese Amuse hebt opgenomen!

    • Elsa
      6 december 2018 / 8:10 pm

      Dankjewel Thomas voor jouw reactie ☻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?