Een cadeau geven? Maak het persoonlijk

Een cadeau geven - Maak het persoonlijk

Bijna iedereen vindt het leuk om een cadeau te ontvangen, dat moge duidelijk zijn. En wist je dat het vaak niet eens om het cadeau zelf gaat, maar vooral om het gebaar? Ja, natuurlijk is het leuk om iets te krijgen dat je heel graag wilt hebben, waar je al maanden of jaren op hoopt. Maar eigenlijk gaat het bij het ontvangen van een cadeau vooral om het idee, om de wetenschap dat iemand aan je gedacht heeft en moeite voor je heeft gedaan. Daarom zijn echt persoonlijke cadeaus vaak ook degene die het meest gewaardeerd worden.

 

We maken ons er vaak makkelijk van af

Hoe leuk we het allemaal ook vinden om een cadeau te krijgen, we steken er zelf lang niet altijd genoeg moeite in als we iets voor een ander uitzoeken. Uitzonderingen daargelaten maken we ons er toch vaak vanaf met iets onpersoonlijks, iets makkelijks, iets wat altijd wel in de smaak valt. Logisch, zeker dat laatste, want iets geven waar een ander niet blij mee is, dat is nooit leuk.

Toch kan het vaak geen kwaad om net een beetje meer moeite in een cadeau te steken. Net wat meer zorg. Dat maakt een cadeau echt niet altijd duurder, maar wel meer persoonlijk. Als je iemand echt blij wil maken, dan wil je die extra moeite wel even nemen, toch?

 

Een simpel cadeau toch persoonlijk maken

Vind je het lastig om goede cadeaus te vinden, en speel je liever op safe, dan is er goed nieuws: ook een persoonlijk cadeau kan makkelijk zijn, en je nauwelijks extra moeite kosten. Neem bijvoorbeeld chocolade. Bijna iedereen vindt dat fijn om te krijgen, je maakt er altijd vrienden mee. Extra leuk wordt het echter als je net iets meer moeite doet, en je cadeau laat personaliseren. Lekkere Côte d’Or chocolade, maar dan in een heel persoonlijke verpakking. Laat er een naam of een foto op drukken, of een boodschap aan de ontvanger. Zo geef je heel veel meer dan alleen maar chocolade, je geeft vooral ook een beetje extra, echt iets persoonlijks. Dat personaliseren gaat heel makkelijk via https://www.cotedorgifts.com/nl/, dus veel tijd en moeite hoeft het je ook niet te kosten.

Zo zijn er natuurlijk nog meer manieren om cadeaus persoonlijker te maken. Iets dat altijd kan, en altijd makkelijk te realiseren valt, is een handgeschreven kaartje bij het cadeau doen. Zelfs als je iets heel simpels en misschien wel onpersoonlijks cadeau geeft, kan een kaartje met een tekst uit het hart het heel persoonlijk en dierbaar maken. Een heel klein beetje extra moeite, maar zoveel meer bijzonder.

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?