5x inspiratie tips om je werkkamer in te richten

5x inspiratie tips om je werkkamer in te richten

Heel wat mensen houden niet zo van werken. Logisch, zou je denken, want lekker luieren is toch veel leuker? Akkoord, werken is misschien niet altijd het leukste wat er is… Maar het geeft je toch een goed gevoel om projecten tot een goed einde te brengen, niet? En het klinkt misschien wat vreemd, maar misschien heeft jouw werkkamer wel een grotere invloed op jouw werkprestaties en werkgeluk dan je zou denken… Verschillende onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat kleine zaken op kantoor een grote invloed kunnen hebben op jouw concentratie. In dit artikel bespreken we 5 tips die je kan gebruiken om jouw werkkamer zo goed mogelijk in te richten!

Koude voetjes voorkomen

Niks zo vervelend als koude voeten hebben tijdens het werken. Wanneer je het koud hebt, kan je je namelijk veel minder goed concentreren. Je lichaam is vooral bezig met zichzelf op te warmen, en dit kost heel wat energie. Het is dus een goed idee om ervoor te zorgen dat jouw voeten lekker warm blijven! Leg dus een lekkere vloerbedekking neer. Het zorgt voor warmte en gezelligheid in je werkkamer.

Zorg voor genoeg (dag)licht

Heel wat studies hebben een verband aangetoond tussen de hoeveelheid daglicht waaraan je blootgesteld wordt en de productiviteit. Zo zouden werknemers die aan meer daglicht blootgesteld worden, tot wel 18% productiever zijn. Geen wonder dus, dat je je tijdens de winter en de donkere dagen minder goed kan concentreren. Maar hoe zorg je er dan voor dat je tijdens de winter toch op en top productief kan blijven? Het kan een goed idee zijn om te investeren in een lamp die daglicht nabootst. Op die manier misleid je je hersenen en voel je je wakkerder en productiever. Je kan ook gebruik maken van andere verlichting. Hierbij speelt de kleur van het licht een grote rol. Kies voor jouw bureauverlichting idealiter voor koud, wit licht. In tegenstelling tot warm licht zorgt koud licht ervoor dat je je meer kan focussen.

Voorkom dat het een rommeltje wordt

Rommel in je werkkamer zorgt voor afleiding. Hoe meer spullen er rondom je staan, hoe meer prikkels jouw hersenen zullen opvangen. Ze hebben dan minder energie om zich te focussen op wat echt belangrijk is: het werk dat moet gebeuren. Zorg er dus voor dat je werkplek altijd netjes is opgeruimd. Ok, we weten dat dat misschien veel gevraagd is… Zorg er in ieder geval voor dat je je bureau minstens eenmaal per week grondig opruimt. Je kan dit bijvoorbeeld op vrijdagavond doen. Zo kan je de werkweek weer starten met een frisse werkplek!

Planten helpen ontspannen

Deadline hier, deadline daar… Werken gaat soms gepaard met wat stress. Daarom is het belangrijk om een ontspannen sfeer te creëren in jouw kantoor. Een van de dingen die helpen tegen stress, zijn planten. Je hoeft je kantoor echt niet om te toveren in een jungle, maar enkele planten op je bureau kunnen heel wat verschil maken! Bovendien geven planten zuurstof af, en laat dat nu net zijn wat je hersenen nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren! Een win-win situatie dus! Via deze leuke blogpost kan je wat inspiratie opdoen om jouw werkplek net iets groener te maken.

De hele dag zitten? Wel nee!

Bij een bureaujob breng je ongetwijfeld heel wat uren door achter je bureau. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je niet kan bewegen! Het is net heel belangrijk om regelmatig recht te staan en de benen even te strekken. Op die manier verbeter je de bloedcirculatie en zal je je beter kunnen concentreren. Je kan bijvoorbeeld een hometrainer in je kantoor zetten. Al is het natuurlijk goedkoper om gewoon even een kwartiertje te gaan wandelen tussen het werk door.

Ziezo, dit waren onze 5 tips om je werkkamer in te richten! We hopen dat je iets bijgeleerd hebt, en dat je deze tips in de praktijk gaat omzetten. Veel werkplezier!

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?