De mooiste bezienswaardigheden in Parijs

De mooiste bezienswaardigheden in Parijs

Parijs staat bekend om zijn prachtige architectuur, schilderachtige straten en wereldberoemde monumenten. De stad is vol met indrukwekkende historische bezienswaardigheden die je echt moet zien als je in de Franse hoofdstad bent. Hieronder zie je zometeen slechts enkele van de meest beroemde attracties in Parijs die je absoluut niet mag missen. Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles. Hoewel de meeste mensen naar de Franse hoofdstad gaan voor een lang weekend, kun je er wekenlang vertoeven. Dan nog zul je alles niet gezien hebben, omdat er zo ongelofelijk veel te doen is. De stad van de liefde kun je daarom het beste voor lange tijd bezoeken als je zoveel mogelijk wilt kunnen doen. Er zijn talloze charmante buurten met allemaal een ander karakter, die absoluut een bezoekje waard zijn. Eerst gaan we hieronder kijken naar de 5 bezienswaardigheden in Parijs die je zeker niet mag missen.

Musée du Louvre

Het Musée du Louvre is een van de meest bekende en populaire musea ter wereld. Het museum, dat in 1793 werd geopend, bevindt zich in het centrum van Parijs en biedt een schat aan kunstwerken uit de hele wereld. Het Louvre herbergt meer dan 35.000 kunstwerken, waaronder de Mona Lisa van Leonardo da Vinci, Venus de Milo en La Grande Odalisque van Ingres. Naast kunstwerken uit verschillende tijdperken en culturen, biedt het museum ook tentoonstellingen over architectuur, modeontwerp en fotografie. Er zijn ook veel educatieve activiteiten voor kinderen beschikbaar om hen te helpen hun interesse in kunst te vergroten. Let goed op en koop je kaartje voor het Louvre museum geruime tijd van tevoren. Het is er zo druk dat je dit niet op het laatste moment kunt doen. Een goede voorbereiding voordat je Musée du Louvre van binnen kunt bezoeken is dan ook erg belangrijk.

De Eiffeltoren

De Eiffeltoren is een van de meest iconische monumenten ter wereld. Het is gebouwd in 1889 als onderdeel van de Wereldtentoonstelling in Parijs, Frankrijk. De toren is 324 meter hoog en bestaat uit ijzeren staven die met elkaar zijn verbonden door middel van duizenden spijkers en bouten. De Eiffeltoren heeft verschillende verdiepingen, waaronder een restaurant op de tweede verdieping, een observatiedek op de derde verdieping en een lift die bezoekers naar boven brengt. Er zijn ook vele trappen die bezoekers kunnen nemen om naar boven te komen. De Eiffeltoren wordt vaak geassocieerd met romantiek en liefde, omdat het zo’n beroemd symbool is voor Parijs en Frankrijk. Daarom mag een bezoek tijdens je trip naar Parijs aan dit iconische bouwwerk niet ontbreken.

Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is een monument in Parijs, Frankrijk. Het werd gebouwd tussen 1806 en 1836 ter ere van Napoleon Bonaparte’s overwinningen. Het is 50 meter hoog en 45 meter breed en staat op het Place Charles de Gaulle, waar 12 wegen samenkomen. De Arc de Triomphe bevat verschillende inscripties die verwijzen naar Napoleon’s veldslagen, evenals naar zijn soldaten. Ook bevat het reliëfs die verwijzen naar verschillende gebeurtenissen uit de Franse geschiedenis. Bovenop het monument staat een koperen beeld van Napoleons paard dat hem draagt tijdens zijn triomftochten.

Sacré-Coeur

Sacré-Coeur is een katholieke basiliek in Parijs, Frankrijk. Het is gebouwd tussen 1875 en 1914 als een teken van verzoening na de Franse Revolutie. De basiliek staat op de top van Montmartre, waardoor het een prachtig uitzicht biedt over Parijs. Binnenin bevindt zich een enorme koepel met schilderijen en beeldhouwwerken die de levensloop van Jezus Christus weergeven. Er zijn ook verschillende kapellen die aan verschillende heiligen worden gewijd. Sacré-Coeur is ook bekend om haar crypte, waar je meer dan 6 miljoen mensen begraven vindt die tijdens de Franse Revolutie om het leven zijn gekomen.

Champs Elysées

De Champs-Elysées is een van de meest beroemde straten ter wereld. Het is een acht kilometer lange avenue in het hart van Parijs, die begint bij de Arc de Triomphe en loopt tot aan Place de la Concorde. De Champs-Elysées staat bekend om zijn luxueuze winkels, restaurants en cafés, evenals zijn prachtige architectuur. Het is ook een populaire toeristische bestemming, met veel bezienswaardigheden zoals het Grand Palais, het Petit Palais en het Théâtre des Champs-Élysées. De straat wordt ook gebruikt voor verschillende culturele evenementen zoals optochten en parades.

Parijs is een stad vol prachtige bezienswaardigheden, waaronder de hierboven genoemde Eiffeltoren, het Louvre, de Arc de Triomphe en nog veel meer. Er zijn ook vele andere kunstwerken en monumenten die je in Parijs kunt bezoeken. De stad is daarom een van de grootste toeristische trekpleisters ter wereld. Plan je verblijf dus op tijd en zorg dat je alles ruim van tevoren gaat boeken om zo goedkoop mogelijk uit te zijn.

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?