12x Leuke DIY dingen om te knutselen als je je verveelt

12x Leuke DIY dingen om te knutselen als je je verveelt

Er is niets erger dan je vervelen zonder iets te doen. Gelukkig zijn er met enkele materialen en een beetje energie zoveel leuke dingen om te knutselen als je je verveelt. Het maakt niet uit wat voor soort project je wilt maken.

Leuke dingen om te knutselen als je je verveelt

 

Wijnkurkvaas

Waarschijnlijk heb je wat overtollige wijnkurken liggen en weet je niet wat je ermee moet doen. Wijnkurken zijn eigenlijk heel veelzijdige materialen, waardoor ze geweldig zijn voor zoveel verschillende ambachten als je je verveelt. Deze gaat echter helemaal over bloemenvazen.

Benodigdheden:

  • Rechthoekige glazen vaas
  • Wijnkurken
  • Ambachtelijke lijm

Lijm je kurken in je vaas en ineens heb je een creatief ogende houder voor je bloemen.

 

Lintenvaas

Zeer vergelijkbaar met de wijnkurkvaas, alles wat je nodig hebt is een vaas, lijm en welk lint dan ook.

Ongeacht het ontwerp, de kleur of de vorm van uw lint, het zaljouw vaas perfect bedekken. Wikkel het gewoon voorzichtig om de vaas en lijm het vast terwijl je bezig bent. Laat alles drogen voordat je bloemen toevoegt. Als je klaar bent, heb je een unieke vaas die het gespreksonderwerp zal zijn in elk gesprek in je huis.

 

Beschilderde glazen vaas

Als je wat meer hands-on wilt zijn met je doe-het-zelfprojecten, is een vaas van geverfd glas een goede keuze. Dit heeft alleen verf en een vaas nodig.

Uiteraard hoef je hiermee alleen maar je bloemenvaas te verven zoals jij dat wilt. Dit is een geweldig project om met vrienden of met je kinderen te doen. Omdat het iedereen bezighoudt en supergemakkelijk is om te doen.

Zorg ervoor dat je de vazen een paar weken laat drogen en uitharden voordat je water toevoegt.

Probeer ook eens tulpen te verven met een vork.

 

Vingerverven

Het klinkt misschien een beetje jeugdig, maar vingerverven kan een hoop stress verminderen. Van tekenen en kleuren is algemeen bekend dat ze helpen stress te verminderen. Schilderen met je handen maakt het alleen maar leuker.

Wat je ook maakt, zolang je je vingers gebruikt, heb je een superleuke, creatieve tijd. Je kunt ervoor kiezen om op een canvas of een stuk papier te schilderen,.

 

Doe-het-zelf-onderzetters

Niets laat je huis meer als een thuis voelen dan leuke doe-het-zelfprojecten die familieherinneringen creëren. Zelfgemaakte onderzetters, hoe klein ook, kunnen een behoorlijk grote indruk maken in huis.

Als ze zelfgemaakt zijn, voegt het creativiteit en stijl toe aan je huis. Je kunt van vrijwel alles onderzetters maken, maar velen kiezen ervoor om mini-houten pallets te schilderen. Mini houten pallets hebben de perfecte maat voor je mok en het hout absorbeert elke kleur verf perfect.

 

Doe-het-zelf-kruidencontainers

Als je je verveelt, probeer dan je kruiden in je kruidenkast te ordenen. Je kun je iets ontwerpen met doe-het-zelf ideeën voor het opbergen van kruiden.

Kleine weckpotten zijn perfecte containers voor specerijen, fruit en zelfs ander kleiner voedsel. Je kunt de weckpotten versieren met stickers, linten of verf om ze er mooi uit te laten zien.

 

Doe-het-zelf dienblad

Heb je een oud dienblad waarvan je gewoon niet weet wat je ermee moet doen? Geef het een make-over de volgende keer dat je je verveelt. Om dit te doen, kun je ervoor kiezen om over de bodem van uw dienblad te schilderen. Of voor iets meer samenhang kun je een laag behang toevoegen.

 

Papieren bloemen

Papieren zakdoekjes maken enkele van de beste decoraties. Er zijn verschillende manieren waarop je bloemen kunt maken. Je kunt ervoor kiezen om bloemen van tissuepapier aan pijpenragers te koppelen. Om ze buigbare stengels te geven die elke centimeter van je huis met delicatesse en schoonheid kunnen versieren.

 

Houder voor blikjes

De volgende keer dat je je verveelt, probeer dan een houder van blikken te maken voor je keukengerei of kantoorbenodigdheden. Om dit te maken, heb je alleen wat oude blikken nodig; soepblikken of iets groters doen het prima.

Maak deze blikken gewoon zo veel mogelijk schoon en verwijder eventuele etiketten. Neem dan je gewone oude acrylverf en begin met decoreren. Versier je gereedschapsbak op een manier die het beste bij je huis past. Als je een vleugje kleur in je keuken nodig hebt, is dit de perfecte manier om dat te doen.

 

Tie-kleurstof

Tie-dye is een geweldig vak om te doen als je je verveelt, vooral op een mooie dag. Je kunt overhemden, korte broeken of zelfs schoenen  tie-dyen. Met textielverf kun je van iets ouds iets hips maken. Het behoort echt tot de leuke dingen om te knutselen als je je verveelt.

Je kunt hele tie-dye-kits kopen om het gemakkelijker te maken, deze bevatten alle tie-dye-verf en -materialen die je nodig zou kunnen hebben, evenals instructies voor het maken van verschillende patronen.

 

Ingelijste verfstalen

Verrassend genoeg kunnen oude verfstalen behoorlijk coole muurkunst zijn. Je kunt deze verfstalen op elke mogelijke manier ordenen, waardoor prachtige ontwerpen en unieke stijlen ontstaan.

Het enige wat je hoeft te doen is deze verfstalen op een stuk bouwpapier te lijmen. Als je tevreden bent met het verfmonster, kun je het in een lijst plaatsen en aan de muur hangen. Het wordt gemakkelijk een van de meest unieke stukken aan je muur.

 

Gerecycled T-shirtkleed

In plaats van je oude T-shirts weg te gooien, probeer er een oud vloerkleed van te make.! Dit is een project dat veel tijd en toewijding kost, dus zorg ervoor dat je genoeg vrije tijd hebt om aan dit vak te besteden.

Om dit te maken, heb je minimaal 5-8 t-shirts, een deurmat en hete lijm nodig. Simpelweg, je gaat je T-shirts in reepjes knippen en ze vervolgens ordenen.

Veel plezier wanneer je je de volgende keer verveelt. En lees ook eens: 9x knutselen met wc-rollen – Ja ook geschikt voor volwassenen en Knutselen in 5 minuten

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?