Dagje uit met vriendinnen – Tips-

Zo zeg wat hebben we toch al mogen genieten van een aantal mooie zomerse dagen. Heerlijk genieten van het buiten leven. Iedereen is vrolijk, wat de zon al niet met je doet. Ook ga je er dan meer op uit. Lekker met vriendinnen een dagje weg naar b.v. een andere stad daar wat cultuur op snuiven en genieten van de stad. Zoiets doe je niet zo vaak omdat iedereen het druk heeft, en daarom is het ook belangrijk om eens in de zoveel tijd iets leuks te doen met vriendinnen. Ik zelf doe dat ook. Dit jaar hebben we besloten dat ons “uitje Amsterdam” word.

Omdat we meestal alleen gaan shoppen dacht ik ga eens kijken wat er allemaal te doen is. Je kunt er voor kiezen om zelf iets te onder nemen maar je kunt er ook voor kiezen om een georganiseerd uitje te beleven.

En dit kan heel goed bij uitjes en eten. Het is een bureau voor bedrijfsuitjes of groepsuitjes. Alles word dan voor je georganiseerd en professioneel begeleid. Zeer grote keuze in verschillende uitjes in combinatie met heerlijk eten en drinken. Zij organiseren alles, zo dat wij kunnen genieten, hoe fijn is dat. Ik denk dat het wel iets is voor ons vriendinnen clubje.

Zoals je weet is Amsterdam de grootste stad en de hoofdstad van ons mooie Nederland. Het is de perfecte stad voor cultuurliefhebbers, maar ook jongeren kunnen er volledig los gaan.  Ik heb ook nog even een top 10 gemaakt wat er nog meer te doen is in Amsterdam, ook leuk voor jullie toch, zo kunnen jullie ook wat ideeën op doen.

Top 10 dingen om te doen in Amsterdam:

✘P.C. HOOFTSTRAAT.

Het is de duurste winkelstraat van Nederland. Altijd een keer leuk om er door te lopen, misschien kom je nog wel een bekende Nederlander tegen. Let wel op wat je koopt want voordat je het weet is je banksaldo leeg, en dat wil je niet want er is nog zoveel meer te doen in Amsterdam.

✘ALBERT CUYPMARKT.

Het is een beroemde dagmarkt welke zijn naam te danken heeft aan de zeventiende eeuwse kunstschilder Albert Cuyp. De markt bestaat al sinds 1905 en er wordt van alles te koop aangeboden, van fruit tot elektronische apparaten. Altijd leuk om er een keer over heen te lopen.

✘VONDELPARK.

Dit prachtige park bestaat al sinds 1865 en is later vernoemd naar Joost van Vondel, een beroemde dichter en toneel schrijver. Er is ook een beeld van hem te vinden in het park. Met mooi weer kun je er lekker relaxen of wandelen.

✘STEDELIJK MUSEUM.

Het is een bekend museum met moderne kunst, perfect voor de kunstliefhebbers.

✘PALEIS OP DE DAM.

Het paleis op de dam is een koninklijk paleis, en is gelegen in het hartje van Amsterdam. Tegenwoordig woont de koninklijke familie hier niet meer, maar is het wel leuk om te bezoeken.

✘LEIDSEPLEIN.

Het is het bekendste plein van de stad. Er zijn mooie terrassen te vinden en vaak ook straatartiesten. Voor de jeugd zijn er ook uitgaansgelegenheden waar ze zich prima kunnen vermaken. Kortom een prachtig plein om op een zonnige dag door te brengen.

✘RIJKSMUSEUM.

Het is het grootste en belangrijkste museum wat er in Nederland te vinden is. Ben je nieuwsgierig naar de geschiedenis van Nederland, dan is het “rijksmuseum” een absolute aanrader.

✘ANNE FRANK HUIS.

Dit huis is nu, sinds 1960 een prachtig museum waar je het achterhuis met eigen ogen kunt bekijken. Het “Anne frank huis” neemt je als het ware een stapje terug in de tijd en verteld je meer over de levensomstandigheden van Anne frank en haar familie tijdens de tweede wereldoorlog.

✘GRACHTENGORDEL.

Hier kun je varen met een boot op de unieke en prachtige grachten van Amsterdam. Laat je mee slepen door de verhalen over de historische huizen en over de gouden eeuw en geniet tegelijker tijd van het varen over de mooie grachten.

✘DE WALLEN.

Dat hoort natuurlijk ook bij Amsterdam. Hier hoef ik geen uitleg over te geven iedereen weet wel wat de wallen zijn. Leuk om een keer gezien te hebben.

Zo keuze genoeg toch, word het nu een georganiseerd uitje of op eigen initiatief of een mix kan natuurlijk ook, ik weet zeker dat het een geslaagde vriendinnen dag word, heb er nu al zin in. En gaan jullie van de zomer ook nog lekker een dagje eruit, dan wens ik jullie heel veel plezier en geniet ervan.

Groetjes Inge ?

                           

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

4 Reacties

 1. Melaie
  8 juni 2017 / 5:35 am

  Ik ben zelf nog nooit naar het paleis op de dam geweest. Ik mis de Jordaan met zijn authentieke straatjes, heerlijke eten en cafés. De 9 straatjes met zijn biezondere verzameling aan winkeltjes die je nergens anders vind. Voor het Anne frankhuis raad ik aan om van te voren kaartjes te bestellen. Aan de deur staat er altijd een rij van minimaal 2 uur. Rijks museum is zo groot dat bekijk je niet in een dag. Kinderen zijn daar gratis. Verder een leuke opsomming met wat er te doen is in Amsterdam

 2. Inge
  9 juni 2017 / 8:20 am

  Hoi Melaie, dankjewel voor je reactie inderdaad de Jordaan had er ook zeker tussen mogen staan, niet aan gedacht. En zeker een goeie tip dat je de kaartjes voor het Anne frank huis beter van te voren kunt bestellen. groetjes Inge

 3. ElsaR Blog
  9 juni 2017 / 8:46 am

  Ola lieverd wat een leuk stukje ☻ Leuke top 10 Inge ☻ ♥

 4. Inge
  22 juni 2017 / 12:32 pm

  hoi schat, dankjewel Elsa voor jou leuke reactie,xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?