Houten lepels decoreren met een houtbrander-Diy

Houten lepels decoreren met een houtbrander is super leuk. Er zijn heel veel manieren en ideeën maar dit idee met een sjabloon en een houtbrander is één van mijn favoriete. In deze Diy heb ik de houtenlepels gedecoreerd met bloemetjes maar je kunt natuurlijk zelf iets uitkiezen wat jij mooi vindt. Je kunt b.v. ook hartjes, dierenfiguren enz, enz gebruiken. Wat je maar wilt en dat bepaal je door een sjabloon uit te kiezen.

Houten lepels decoreren met een houtbrander-Diy

Dit Diy is ook heel leuk om zelf te maken en om te geven. Je kunt ook een tekst schrijven zoals Mama I love you voor Moederdag. Als je moeder van koken houdt of jouw mama wilt bedanken dat ze altijd lekker heeft gekookt voor jouw.

Voor de kookliefhebbers is dit ook een mooi cadeau en dan met een kookboek erbij. Voor je zelf is het ook mooi om in een leuk potje te zetten op je keukenblad als decoratie. Zo heb je het ook altijd bij de hand als je het nodig hebt. Ook heel leuk om voor de feestdagen te maken. B.v. met de Kerstdagen en dan decoreer je een kerstman of een rendier op de houtenlepels.

Houten lepels zijn overal te vinden en het hoeft niet eens duur te zijn, zoals bij de Action, Ikea en Blokker! Ik heb deze bij Ikea gekocht. Houten lepels zijn ook mooi om alleen te gebruiken als decoratie.


Wat je nodig hebt:

Verschillenden soorten houten lepels

1 vel sjabloon met bloemetjes

Houtbrander

Potlood


Aan de slag:

Begin om het bloemetje uit te kiezen van het sjablonen vel. Let op de afmeting van het bloemetje, die moet goed passen op de houten lepel.

Vervolgens leg je het sjabloon met het bloemetje die jij uit gekozen hebt op de houten lepel en teken je het over met een potlood op de houten lepel.

Nu met de houtbrander, brand je het bloemetje op de houten lepel en dat doe je door met het heet puntje van de brander het bloemetje naar te tekenen.

En klaar! Heel eenvoudig om te doen en zo heb je ook snel resultaat.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

5 Reacties

 1. 7 augustus 2019 / 9:55 am

  Dit is zo leuk! Ik heb zelf ook een houtbrander, ik neem er alleen eigenlijk niet vaak genoeg de tijd voor. Dit is dus wel iets leuks om te onthouden, voor als ik ‘m er toch weer bijpak!

  • 10 augustus 2019 / 10:33 am

   Dankjewel Ilona, ja dat is zeker een keer leuk om te doen en vooral als je al een houtbrander hebt. Zo makkelijk om te maken maar het resultaat is echt heel leuk.

 2. 19 oktober 2019 / 6:04 am

  These are so beautiful! And I adore the fact that a stencil helped make the design process so much easier! So clever!

  Thanks for sharing them at DIY Salvaged Junk! I’m featuring them this weekend! 🙂

 3. 14 april 2021 / 9:05 pm

  This is a great project and would be perfect gifts for Mother’s Day. I would probably choose flowers too because the design is so pretty. Thanks so much for visiting with us this week and sharing a great idea. #HomeMattersParty

  • Elsa
   Auteur
   18 april 2021 / 9:22 pm

   Thank you so much for your reaction. I’m very happy to have liked it. I will re-share my projects. Thank you for this possibility ☻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?