Ik woon mooi, ik woon in Dos Bocas – met Anouk deel 2

Vandaag deel 2 met Anouk van Ik woon mooi, ik woon in Dos Bocas. En nu hoor ik jullie denken waar ligt dat plaatsje? Nou dat vertelt zij jou in kleuren en geuren in dit blog. Zelf houd Anouk ook een blog bij namelijk bestemmingpuravida. Het is een blog over wonen en reizen in Costa Rica.

Zij deelt haar ervaringen met betrekking tot het wonen en het reizen in deze stad. Ze wilt graag reizigers op weg helpen om een andere kant van Costa Rica te laten zien. Zodat je er een andere kijk op krijgt. Het is echt de moeite waard om haar blog een keertje te bezoeken.

Ik woon mooi: Aracari Costa Rica

Aracari Costa Rica

Wil je ook net als mij meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.


* Wie ben je.

Ik ben Anouk,  ben dertig jaar en woon in Dos Bocas, Costa Rica.

Ik woon mooi, ik woon in Dos Bocas – met Anouk

Ik woon mooi, ik woon in Dos Bocas – met Anouk


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Dos Bocas ligt in de omgeving van Dominical, een bekend surfplaatsje. Er wonen ongeveer 60 mensen in het dorp. Dos Bocas ligt een beetje afgelegen en het is echt het platteland van Costa Rica. De meeste inwoners zijn boer en zijn dan ook zelfvoorzienend. Bijna niemand heeft een auto. Als vervoersmiddel wordt een motor, een quad, een paard of de benenwagen gebruikt. Het komt ook regelmatig voor dat er een kudde koeien langs komt.

Ik woon mooi: Platteland Costa Rica

Platteland Costa Rica

Ik woon sinds 2017 in Dos Bocas. Mijn Costa Ricaanse man Eliseo is hier opgegroeid en het is nu ook mijn thuis. We zijn er een kleine lodge gestart en we hebben een buurtwinkel. We verkopen de noodzakelijke voedingsmiddelen, ijsjes en frisdrank. De buurtbewoners zijn blij dat ze nu minder ver hoeven te reizenvoor hun boodschappen.

Ik woon mooi: Ons huis

Ons huis

Mijn schoonouders wonen 100 meter verderopen zij zijn eigenaar van thermale baden met een restaurant. Hier komen zowel Costa Ricanen als buitenlandse toeristen op bezoek.


*Wat zijn jouw favoriete hotspots?

Hotpots zijn er niet in Dos Bocas. Er is een kleine kerk, een kleine basisschool en er is een voetbalveld. Meer niet. Deze drie dingen maken wel dat je in Costa Rica een dorp een dorp mag noemen.We leven midden in de natuur, we horen altijd de rivier op de achtergrond en we zijn omringd door heuvels.

Ik woon mooi: Kerk Dos Bocas

Kerk Dos Bocas


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek?

Pura vida leeft hier. Men werkt hard maar er wordt niet gehaast. Buurtbewoners gaan niet echt bij elkaar op de koffie, maar er is wel altijd tijd voor een praatje als je elkaar onderweg tegenkomt. Met het motto ‘ik help jou vandaag, jij helpt mij morgen’ staande inwoners ook altijd voor elkaar klaar. Ik ben een buitenlander, maar ik voel me geen buitenstaander. Ik ben onderdeel van het dorp, daar heeft onze buurtwinkel nu ook meer voor gezorgd. Ik kom nu meer in contact met de buurtbewoners dan eerst.


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken?

Mocht je ooit in Costa Rica zijn, dan is Dos Bocas een dorp waar je buiten de gebaande paden reist terwijl het niet te moeilijk te bereiken is. Je kunt er genieten van de rust en van de natuur. Stil is het er nooit, de natuur staat altijd op de achtergrond aan. Met een bezoek aan Dos Bocas ben je weg van de drukte.

Rivier Dos Bocas

Rivier Dos Bocas


*Wat is er zoal te doen.

In de Costa Ricaanse zomer is het heerlijk om een verfrissende duik te nemen in de rivier. Daar gaan de inwoners dan ook graag naartoe. Vooral in de weekenden, misschien is er familie op bezoek en die gaan gezellig mee. Meer mensen zijn er niet en door de week heb ik dan ook vaak de rivier voor mezelf. Op zondag gaan de inwoners graag samen een potje voetballen. Er kan gewandeld worden en in de avond kan er gezocht worden naar de mooie kikkers die Costa Rica kent.

Een potje voetbal spelen de Ticos graag.

Een potje voetbal spelen de Ticos graag.

Met een beetje geluk zien we een wild dier. De Blue Morpho vlinder kunnen we dagelijks zien en we worden opgevrolijkt door het gefluit van de vogels van de omgeving. We leven in het ritme van de natuur: vroeg op staan en vroeg naar bed.

Blue Morpho Costa Rica

Blue Morpho Costa Rica

Het hele jaar door komt de zon tussen 5:00 en 5:30 op en rond 18:00 is het donker. ’S Avonds is hier dan ook weinig te beleven, al willen de jongeren in het weekend nog wel eens ergens naartoe rijden.

Volg:
Inge minten
Inge minten

Hoi hoi, ik ben Inge. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. In 2000 ben ik naar Helmond verhuisd.? Mijn hobby’s zijn shoppen en uiteten gaan en sinds een jaar ook onze blog. Wat ik samen met Elsa met heel veel plezier doe. Ik wens Jullie heel veel plezier op ElsaRblog.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?