Den Haag Ik woon mooi, ik woon in Den Haag/30

Den Haag Ik woon mooi: Den Haag is een mooie stad. Vooral als je daar woont weet je precies te vertellen waarom Den Haag zo leuk is. Vandaag is Linda onze gastblog en zij vertelt precies waarom Den Haag zo leuk is om te bezoeken of om te wonen. Linda vertelt ook over haar zelf en over haar favoriete hotspots en dat wil je zeker niet missen. Ben je ook ooit in Den Haag geweest?

Den Haag Ik woon mooi

Den Haag Ik woon mooi


* Wie ben je?

Ik ben Linda Swinkels en ik blog op Linda schrijft ‘t op. Een lifestyle, huis en tuin blog. Ik blog vooral over interieur, woonstijl, woonaccessoires en het inrichten van de woonkamer. Mijn passie is de tuin, dus daar gaan mijn andere blogspots over. Ik probeer tips, inspiratie en ideeën te geven over het snoeien van de tuinplanten en het indelen van de voor- of achtertuin.

Den Haag is mooi - Linda schrijft 't op

Linda Swinkels


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Ik ben geboren in Delft, maar uiteindelijk is mijn woonplaats Den Haag. Den Haag is een van de vijf grootste steden en dat merk je ook echt. Er is veel openbaar vervoer van de tram, bus tot de Randstadrail en de trein. In no time ben je op de juiste plek, dat is handig want er is erg veel te doen in Den Haag.

Het centrum van Den Haag is denk ik het bekendste deel van de stad, dit vanwege de politiek. Mocht je een keer naar mijn stad toe gaan dan is het zeker leuk om er een kijkje te nemen. Naast het Binnenhof heb je het centrum waar je gezellig kan winkelen, en er zijn leuke kroegjes onder andere op “het Plein ”waar je gezellig wat kan eten en drinken.

Maar de stad Den Haag heeft meer denk hierbij aan de bekende musea zoals het Mauritshuis, Omniversum en het Rijksmuseum de Gevangenpoort. Daarbij heeft de stad ook meerdere natuurgebieden. Een deel van de stad is voorzien van duinen onder andere Kijkduin met een mooi winkelcentrum. Wil je meer de natuur in dan is het natuurgebied Meyendel een aanrader waar mens en kind kunnen genieten van de duinen en natuurlijk het bekende pannenkoekenhuis.

Sprookjesbeelden aan zee

Sprookjesbeelden aan zee


*Wat zijn jouw favoriete hotspots?

Ik ben echt een natuurliefhebber dus ik kom graag in de bossen of de duinen. Mijn favoriete aangelegde natuurgebied is Clingendael. Je kunt er heerlijk lopen en op speciale tijden is zelfs de Japanse tuin open. Maar er zijn nog meer plekken waar je fijn kunt wandelen zoals:

Haagse bos

Meyendel

Kijkduin

Scheveningen

Scheveningen is een heerlijke plek voor elk seizoen, in de herfst kan je er fijn uitwaaien en in de zomer krabbetjes spotten met de zon op je hoofd, of genieten met een hapje en een drankje op een van de terrassen.

Reuzenrad de Pier (Scheveningen)

Reuzenrad de Pier (Scheveningen)


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek?

Eigenlijk is Den haag uniek omdat Den Haag een politiek hart heeft, buiten de politiek is Den Haag heel veelzijdig. We hebben veel natuur, maar ook museums een Circustheater waar je musicals kunt zien en een eigen voetbalclub. Maar ook genoeg winkels waaronder de Bijenkorf om lekker te shoppen en genoeg eettentjes om te lunchen of te dineren. Kortom Den Haag is voor jong en oud zeker een bezoekje waart.


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken? 

Ik denk dat er voor ieder wel wat wils is in mijn stad. Van een leuk avondje weg naar Scheveningen waar je een musical kan bekijken of een keer het casino kan bezoeken, tot met de kinderen een dagje naar Madurodam, de Sprookjesbeelden aan Zee of de Vlindertuin aan de Vliet.

Linda Swinkels

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?