De lekkerste voorgerechten voor kerst

De lekkerste voorgerechten voor kerst

Heb je een huis vol gasten met de kerstdagen? Dan wil je natuurlijk ook een lekkere maaltijd op tafel zetten. Voor een compleet menu kies je in ieder geval voor een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Vaak heb je wel een idee bij wat je als hoofdgerecht wilt maken, maar wat kies je als kerst voorgerecht? Wij geven je een paar smakelijke ideeën.

 

Wat zijn dit jaar populaire kerst voorgerechten

Of je nu een uitgebreid kerstdiner bereidt voor je hele familie, of je hebt een intiem etentje met je partner, met kerst wil je er toch iets bijzonders van maken. Een voorgerecht kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt, net zoals het voorafje warm of koud kan zijn. Populaire kerst voorgerechten zijn bijvoorbeeld soepen en salades. Natuurlijk kijk je bij het kiezen van een voorgerecht naar de rest van het menu. Sluiten de ingrediënten een beetje bij elkaar aan, heb je een bepaald thema in gedachten of wil je het simpel houden omdat het hoofdgerecht vrij omvangrijk is? Een goed kerst voorgerecht heeft de juiste samenstelling van frisse en hartige smaken, zodat je je eetlust stimuleert en bovendien geniet van een extra gang tijdens een gezellig kerstdiner.

 

De aanraders onder de kerst voorgerechten

Soepen worden vaak als voorgerecht gegeten en met kerst kun je daar een extra feestelijk tintje aan geven. Je kiest bijvoorbeeld voor een Mexicaanse kippensoep of een Surinaamse pindasoep. Wil je een lichtere soep eten, ga dan voor een ongebonden soep zoals een bouillon. Als vegetarische variant serveer je een kikkererwtensoep met veganistische balletjes. Dien de soep op in kleine kommen, zodat het voldoende is als voorgerecht, maar niet zo vult dat je geen trek meer hebt voor het hoofdgerecht.

Visliefhebbers zullen genieten van een haringsalade of een zalmbonbon die gevuld is met garnalen. Ook bij het voorgerecht met vis geldt dat je het zo uitgebreid kunt maken als je zelf wilt. Veel voorgerechten die je met kerst eet, zijn heel geschikt om als amuse op te dienen. Deze hapjes zien er niet alleen feestelijk uit, je kunt ook nog verschillende soorten met elkaar combineren, zoals mosselen met een pesto van tuinbonen of een tartaar van garnalen in een nestje van deeg. Dit alles maakt dat je een gevarieerd voorgerecht kunt opdienen dat een genot is voor de smaakpapillen.

Ben je op zoek naar een smakelijk vleesgerecht als kerst voorgerecht, dan past een paté met een rode port en paddenstoelen prima bij de warme kerstsfeer. Meloen met prosciutto zorgt weer voor een fris accent en met een antipasti trio dat onder andere is samengesteld uit ham, asperges, courgette en verschillende soorten kaas heb je een heerlijke Italiaans kerst voorgerecht.

 

De juiste combinaties voor een geslaagd kerstdiner

Voordat je een definitief menu samenstelt, is het verstandig om goed na te denken over de combinaties van de ingrediënten en ook over de mensen die komen eten. Houden alle gasten van vis of moet het kerstdiner volledig veganistisch zijn? Kies een kerst voorgerecht dat helemaal aansluit bij zowel het hoofdgerecht als het nagerecht, zodat je een harmonieus geheel op tafel zet. Vergeet daarbij ook niet om passende drank te schenken. Dat kan een frisse witte wijn, een smaakvolle rode wijn of desgewenst een alcoholvrije cocktail zijn die helemaal aansluiten bij de ingrediënten. Daarmee laat je je kerst voorgerecht nog beter tot zijn recht komen.

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?