10 tips om vol energie de lente in te gaan

10 tips om vol energie de lente in te gaan: De dagen worden weer langer, de zon laat zich meer zien, de vogels fluiten en de lentebloemen bloeien. Tijd om de winterloomte van je af te schudden en vol energie het voorjaar in te gaan. Dit zijn tien tips

10 tips om vol energie de lente in te gaan

 


1. Ondersteun je lijf bij het aanpassen van hormonen 

Naarmate de lichtintensiteit toeneemt, maken we minder van het slaaphormoon melatonine aan en meer van het geluk hormoon serotonine. In de overgangsfase – de fase waarin het lichaam langzaam meer serotonine en minder melatonine aanmaakt – moet je lichaam zich aanpassen. 

Je kan je lichaam bij dit proces helpen door om dezelfde tijd te eten en op dezelfde tijd naar bed te gaan en op te staan. Ga dus niet later eten omdat het dan nog licht is, want dan is je lichaam later dan normaal nog actief met verteren van voedsel. Dat strookt niet met de melatonineproductie van je lichaam, die nog niet is aangepast aan de langere dagen. 


2: voeg green juice toe aan je ontbijt.

 
Er zijn verschillende redenen waarom je green juice zou moeten toevoegen aan je ontbijt. Natuurlijk de vezels zorgen voor een vol gevoel, maar vooral de mineralen en de vitamines gaan ervoor zorgen dat je meer energie gaat krijgen. Zeker gezien de meeste mensen een tekort hieraan hebben.
 
Dat wordt mooi in deze green juice review beschreven. Een ander iets is dat er in green juice ook probiotica zit. Probiotica helpt voor een gezonde darmflora en dat zorgt voor nieuwe energie in de ochtend.
 
Ongeveer 80 procent van onze neurotransmitters worden in de darmen gemaakt. Deze neurotransmitters zorgen niet alleen voor een energiek gevoel, maar ook voor een gelukkig gevoel. Daarom is green juice ook zeker het overwegen waard.
 

3. Geef je lichaam de tijd om zich aan te passen aan de temperatuur 

Je lijf heeft ook tijd nodig om zich aan te passen aan de verandering van koelere naar warmere temperaturen. Je lichaam reageert hierop door de bloedvaten te verwijden en de bloeddruk te verlagen. 

Dit proces duurt ongeveer twee tot vier weken. Geef je lichaam daar de tijd voor, zodat je straks vol energie de lente in kan gaan. Als je je wat moe of zelfs wat duizelig voelt, weet je dat je lichaam hard aan het werk is. 


4. Haal frisse lucht binnen 

10 tips om vol energie de lente in te gaan: Haal frisse lucht binnen

10 tips om vol energie de lente in te gaan: Haal frisse lucht binnen

Haal frisse lucht binnen 

Frisse lucht in de ochtend maakt blij en zorgeloos. Zet na het opstaan alle ramen open en laat wat frisse lentelucht in de kamer stromen. Voel je vrij om de deuren in je huis te openen om de lucht te laten circuleren. De zuurstof maakt je wakker maken en de eerste zonnestralen brengen je in een goed humeur. 


5. Ga de zon in 

Zonlicht levert vitamine D op, dat belangrijk is voor je weerstand, energiepeil, spieren en botten. Zo helpt de vitamine om je gezondheid op peil te houden en soepel en energiek te kunnen bewegen in de frisse lentelucht. 


6. Bewegen in de buitenlucht 

Bewegen in de buitenlucht 
Bewegen in de buitenlucht 

Ga nu lekker naar buiten om te bewegen. Lichaamsbeweging in de frisse lucht voorziet je lichaam van voldoende zuurstof, stimuleert de bloedsomloop en verhoogt zo je energiepeil. 


7. Begin fris aan de dag  

Een verkoelend gezichtsmasker of oogpads helpen om in de lente fris en wakker aan de dag te beginnen. 


8. Eiwitrijk ontbijt 

Een gezond ontbijt is de ideale start van de dag. Maak er ’s morgens dus voldoende tijd voor vrij en probeer niet later dan twee tot drie uur na het opstaan iets te eten.  

De basis voor een gezond ontbijt bestaat uit eiwitten, die je lange tijd van energie voorzien. Eieren, kwark en yoghurt zijn ideale eiwitbronnen. Maak daar goed gebruik van. 


9. Voeg gezonde koolhydraten toe 

Je lichaam heeft naast eiwitten ook koolhydraten nodig voor voldoende energie. Kies koolhydraten die langzaam in je lichaam worden opgenomen, want op deze manier blijft je bloedsuikerspiegel beter in balans en voel je je energieker. Voorbeelden van dit soort gezonde koolhydraten zijn groente, fruit en granen als haver. 


10. Verrijk je ontbijt met gezonde vetten 

Een ontbijt dat naast eiwitten ook gezonde koolhydraten en vetten bevat, geeft je lange tijd energie. Denk bij gezonde vetten aan volle zuivel, noten, zaden en avocado. Je zult merken dat je met een uitgebalanceerd ontbijt de dag met veel meer energie begint. 


11. Drink voldoende water 

Drink voldoende water 
Drink voldoende water 

Voldoende vocht gedurende de dag is de sleutel tot een hoger energiepeil. Water zorgt ervoor dat de stofwisselingsprocessen van je lichaam goed functioneren. Dit geeft je meer energie.  

Ook een grote mok kruidenthee, een groene smoothie en een groen sapje dragen bij aan een gezonde vochtbalans. Bovendien bevatten ze gezonde stoffen die je energiepeil een boost geven. In dit artikel kun je lezen wat je moet weten voordat je met groene sapjes begint. 

10 tips om vol energie de lente in te gaan
★★★★★
Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?