5 recepten met koffie

5 recepten met koffie

5 recepten met koffie

5 recepten met koffie; Er is niets beter dan je dag starten met een heerlijk kop koffie. Het geeft je meteen een boost om de dag goed aan te vatten. Wat veel mensen niet weten over hun favoriete drankje is dat koffie een heel erg sterk ingrediënt is om mee te koken.

Het geeft een heerlijke toevoeging aan gerechten, maar vooral aan nagerechten. In deze blog geef ik je mijn favoriete gerechten en nagerechten mee waarin we koffie gebruiken als extra toevoeging.


1- Ontbijtrepen

Ontbijtrepen zijn perfect geschikt om mee te nemen naar je werk als tussendoortje. Het is gezond, makkelijk om te maken en bestaat slechts uit een paar ingrediënten.

Om het gezond te maken zorgen we er altijd voor dat we er een stuk fruit in verwerken. Meestal gebruiken we banaan omdat bananen zorgen voor een goede dosis energie om de dag mee te starten. Naast fruit voegen we ook havermout en hazelnoten toe aan de ontbijtreep.

Als je het graag wat extra smaak geeft, kan je er ook voor kiezen om een beetje pure chocolade in je ontbijtrepen te verwerken. Als kers op de kaart voegen we een shotje koffie toe van jouw favoriete senseo capsules. Kies voor straffe koffie, dat smaakt het lekkerste!


2- Tiramisu

Een klassieker onder de koffiegerechten, maar we moeten het absoluut vermelden. Tiramisu is een heerlijk dessert waar je heel veel varianten op hebt. Bij tiramisu denken we altijd aan de klassieke tiramisu, maar je kan er zoveel meer mee doen.

Denk maar aan een tiramisu met rood fruit, limoncello of banaan. Wat wij bij de redactie het liefste maken, is speculaas tiramisu met een heerlijk kopje dolce gusto koffie.

tiramisu met een heerlijk kopje dolce gusto koffie.


3- Overnight oats

Overnight oats zijn havervlokken die je een nacht laat weken in melk met daarbij nog allerlei andere lekkere en gezonde ingrediënten zoals zaden, noten, bananen, rood fruit, kaneel etc.

Het leuke aan overnight oats is dat je er alles bij kan doen dat jou lekker lijkt. We dagen je dan ook uit om te experimenteren met overnight oats. Wie weet ontdek jij wel een droomrecept. Als dit het geval is, vergeet dan niet je recept met ons te delen. 😉


4- Freakshake

Voor zij die het niet kennen, een freakshake is eigenlijk een gewone milkshake die je afmaakt met unieke toppings. Dit kan je heel zoet maken, maar wij kiezen er toch liever voor om het gezond te houden. Denk bijvoorbeeld aan banaan, frambozen en pure chocolade als toppings voor je freakshake. En vergeet uiteraard je shotje koffie niet!

een freakshake is eigenlijk een gewone milkshake


5- Ijskoffie

Afsluiten doen we met de meest heerlijke koffievariant die er bestaat. Onze favoriete ijskoffie is die met gezouten caramel. Daarbovenop is ijskoffie super eenvoudig om zelf klaar te maken!


 koffie

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

2 Reacties

 1. 8 november 2021 / 8:16 pm

  Leuk! Ik ben dol op koffie! bedankt voor deze verrassende recepten!

  • Elsa
   Auteur
   8 november 2021 / 9:32 pm

   Graag gedaan ☻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?