Decoratie met foto’s en gedroogde bloemen in potjes – Diy Interieur ideeen

Decoratie met foto’s en gedroogde bloemen in potjes. Een tijd geleden heb ik op Facebook dit super leuk idee gezien. Foto’s in potjes met zonnebloemolie of olijfolie. De olie zal de foto goed bewaren.Verzamel glazen potjes (je kan ze kopen of gebruik de lege potjes van groenten, jam enz.).

Diy Interieur ideeen

Ik vond het zo’n leuk idee, dat ik aan de slag ben gegaan. Ik heb al bijna 2 jaar een foto van mijn overleden papa, in een pot met olijfolie. En die foto is nog steeds mooi. Papa, ik mis je zo. “Het is hier zo stil”.

In deze Diy heb ik een foto van mijn dochter gezet en zonnebloemolie gebruikt. Met olijfolie is de foto niet zo mooi te zien, is iets te donker. Je moet wel een echte foto gebruiken. Er bij heb ik Helichrysum bloemtjes gebruikt. Dat zijn mijn lievelings.

In Portugal vind je ze in bijna elke tuin. Deze heb ik bij het Tuincentrum gekocht. Helichrysum zijn mooi en je kunt ze plukken en nog heel lang plezier van hebben. Zijn in orange, rood, wit, roze, en gele kleur.
Tip: Valentijnsdag, holunderbluetchenDecoratie met foto's en gedroogde bloemen in potjes - Diy Interieur ideeen


 Wat je nodig hebt:

 • gedroogde bloem (bv. Lavendel, Eric Gracilis of Helichrysum)
 • 1 leeg potje of verschillende lege potten / Mason Jar / weckpot
 • metal verf (kleur aan keuze)
 • zonnebloemolie of olijfolie
 • lijm

Aan de slag:

Eerst zorg je dat het glas schoon en droog is.

De deksel spuit je met een mooie kleur verf, ik heb koper kleur gebruikt.

Laat goed drogen.

Het potje vol maken met zonnebloemolie, vervolgens stukjes gedroogde bloemen en de foto.

De pot goed dicht maken.

Op de deksel heb ik een bloem geplakt als final touch.

Staat mooi op het dressoir met theelichtjes er bij.

Decoratie met foto's en gedroogde bloemen in potjes - Diy Interieur ideeen

Gedroogde bloemen kun je in een vaas zetten, dat is ook heel mooi en goedkoope als je droogbloemen via aliexpress koopt.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

4 Reacties

 1. inge minten
  27 februari 2016 / 7:33 am

  O wat een leuk idee zeg,weer creatief bezig geweest,superxxx

 2. Elsa R
  27 februari 2016 / 4:27 pm

  Dankjewel Inge ♥

 3. Ilse van Kreanimo
  6 april 2017 / 7:15 am

  Prachtig hoor Elsa! Sorry dat ik hier zo laat kom… Mijn ziekenboeg is eindelijk een beetje beter! Liefs Ilses

  • ElsaR Blog
   14 april 2017 / 6:33 pm

   Dankjewel Ilse voor jouw reactie en dat jij altijd tijd maakt voor een bezoekje op mijn blog super! Thanks ☻♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?