Hoe maak je sangria? Drie manieren

Hoe maak je sangria - we geven je drie varianten

Een drankje dat niet mag ontbreken op jouw zomerse barbecue of jouw outdoor herfst- of winterfeestje is sangria! Dit Spaanse drankje op basis van rode wijn is bij velen favoriet. Hem zélf maken is nog leuker dan ‘m kant-en-klaar kopen in de winkel. Ontdek deze drie manieren om zelf sangria te maken!

 

Traditionele, sprankelende sangria

Gebruik een rode wijn zoals een Tempranillo of een Rioja als basis voor dit bloedrode en verfrissende drankje. Neem een grote karaf, schenkkan of punchbowl en pers daarin limoen en sinaasappel. Doe er vervolgens gesneden fruit zoals banaan, nectarine, perzik, citroen, appel en sinaasappel in. Voeg de rode wijn, een scheut cognac, twee kaneelstokjes en twee eetlepels suiker of honing toe om het geheel nog wat zoeter te maken. Laat het mengsel lekker koelen in de ijskast. Serveer met heel veel ijs en kaneelstokjes en leng aan met water, indien je je drankje liever wat lichter drinkt.

Heb je meerdere feestjes gepland of verwacht je heel veel gasten? Voorzie dan genoeg sangria en maak meerdere bowls. Koop je wijn in bulk of bekijk rode wijn aanbiedingen. Zo genieten jullie van heerlijke drankjes, aan voordelige prijzen.

 

Witte sangria met zomerfruit

Deze fruitige en verfrissende witte sangria is de ideale starter voor al jouw feestjes. Je maakt hem met witte wijn in plaats van rode wijn. Kies voor druivenrassen als verdejo of chardonnay voor je witte sangria. Californische wijn kopen? Ga dan voor een droge en soepele wijn als een Peter Flemming chardonnay, met complexe aroma’s en een zachte en rijke textuur.

Maak de sangria ruim van tevoren zodat het drankje goed kan koelen. Neem hier ook weer een grote bowl of karaf en plet daarin citroen, limoen en rietsuiker. Voeg appelsap toe, droge witte wijn en al je zomerfruit zoals nectarines, bosbessen, meloen, aardbei, witte druiven en perzik. Serveer met veel ijs en enkele muntblaadjes.

 

Virgin sangria

Een alcoholvrije sangria? Ook dat kan. Een klassieke sangria is behoorlijk alcoholrijk. Dat dit zoete drankje even vlot binnen gaat als limonade, maakt het behoorlijk gevaarlijk. Een alcoholvrije variant is dus geen slecht idee. En vergis je niet, ook met een mocktail is het feest!

Doe fruit naar keuze in een grote karaf. Kies bij voorkeur stevige fruitsoorten zoals appel, sinaasappel, perzik of nectarine. Voeg gekoeld gemberbier, limoensap en druivensap toe. Opgelet: gemberbier is géén bier! Het is een verfrissend en dorstlessend alternatief voor frisdrank. Voeg veel ijsblokjes toe en werk af met munt.

 

Volg:
Redactie
Redactie

De redactie van Elsarblog.com publiceert wekelijks de mooiste en meest originele DIY ideeën. Daarnaast schuwen we onderwerpen zoals Lifestyle, Fashion, gezondheid en reizen niet :) Veel plezier.

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?