Decoratie voor Pasen met afval/recycle

Decoratie voor Pasen met afval of beter gezegd een decoratie voor Pasen van lege glazen potjes. Iedereen heeft lege glazen potjes in huis, van olijven, groenten enz. Deze glazen potjes heb je in veel vormen en maten. Ideaal om te recyclen. Perfect om er nieuw leven in te brengen zonder dat het veel geld kost.

Decoratie voor Pasen met afval/recycle

Vorig jaar heb ik ook een Diy gemaakt voor Pasen met leuke glazen. Omdat ik in de flow van de strijkkralen ben, heb ik kleine strijkkralen eieren aan de potjes vast gezet om een vrolijke Paas sfeer te creëren. Ik vind het best goed gelukt. Dit project maak je zo. Dus is echt een fluitje van een cent. Ik vind het zo leuk om te recyclen. Soms is het echt niet moeilijk om te doen als je maar een idee hebt wat je er mee wil doen.

Als je dit hebt gemaakt, laat het ons even weten door op sociaal media @elsarblog te gebruiken, dat zullen we echt superleuk vinden.

Pasen met leuke glazen


Wat je nodig hebt:

Strijkkralen mallen (ik heb een ei gebruikt)

Lege glazen potjes

Strijkkralen

Schaar

Touw

Pincet


Aan de slag:

Om te beginnen, maak je de glazen potjes goed schoon.

Doe het touw om het bovenste gedeelte van de pot heen en maak het vast. Houdt een stukje van het touw over, zodat je er strakjes je Paas decoratie aan kunt hangen.

Nu maak je de strijkkralen decoratie (in dit geval een ei).

Om te beginnen, maak je de glazen potjes goed schoon.

Maak je strijkkralen mallen vol tot de gewenste afmeting. Als die naar wens is, haal  je de strijkkralen er uit (zie foto).

Leg een stukje bakpapier op de strijkkralen en strijk met een warm strijkijzer, tot de strijkkralen iets gesmolten zijn.

Voorzichtig het bakpapier verwijderen en vervolgens de ei decoratie los halen van de mallen.

Maak de ei strijkkralen decoratie vast met het touw op het glazen potje (zie foto).

Maak de ei strijkkralen decoratie vast met het touw op het glazen potje

Nu lekker snoep er in of in dit geval, chocolade eitjes. Hmmm lekker zijn ze!!! Heb je ook thuis ook al van deze lekkere chocolaatjes?

Decoratie voor Pasen met afval/recycle

Pin: Decoratie voor Pasen met afval/recycle

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?