Wildboeket maken van de pluktuin – Bloemen.

Wildboeket of een geplukt tuinboeket zijn echt de trend van nu. Daarom zijn de pluktuinen steeds populairder!. Tegenwoordig kopen we steeds meer bloemen, maar de smaak en presentatie is wel duidelijk aan het veranderen. Het standaard boeket is niet meer zo in als vroeger.

Wildboeketten zijn mooi door zijn gevarieerde bloemen en bloemetjes, door zijn kleur en structuur. Met zo’n boeket ziet je huis er meteen vrolijk en sfeervol uit. Inge en ik zijn er helemaal weg van.

Wildboeket maken van de pluktuin

Afgelopen week ben ik met mijn dochter ( Nikita ) naar de Pluktuin Voortje in Mierlo (NB) geweest. Deze pluktuin is voor ons in de buurt maar er zijn er heel veel meer in Nederland.

Wildboeket

Die kun je vinden door te zoeken op Google de pluktuin die bij jouw in de buurt is. Pluktuin Voortje is vol met Prachtige en kleurige bloemen aan de rand van het bos en weiland. Prachtige omgeving waar je zelf de bloemen plukt die je mooi vindt.

Deze Pluktuin is in beheer door heel lieve mensen die als hobby zijn begonnen en nu een beetje uit de hand is gelopen door zijn populariteit. Leuk om er met kinderen heen te gaan en vooral leuk om  jouw eigen bos bloemen samen te stellen. Geloof me is echt heel leuk om te doen.

Wildboeket


Wat je nodig hebt: voor 1 wildboeket

verschillende bloemen met kleine bloemetjes.

2 takjes maximaal met een grote bloem.

verschillende takjes zonder bloemen wel met bladeren.


Aan de slag:

Om te beginnen kies welke kleur de basis moet zijn voor jouw wildboeket. Ik heb in mijn geval roze gekozen als hoofd kleur.

Pluktuin 't Voortje in Mierlo

Pluktuin 't Voortje in Mierlo

Daarna pluk je 2 takjes ( maximaal )bloemen met een grote bloem, zoals Hortensia’s.

Hortensia

Dahlia

Vervolgens ga je combineren met verschillende bloemetjes die kunnen in de kleur roze zijn maar ook te combineren met andere kleuren, zoals wit en paars in dit voorbeeld.

veldbloemen

veldbloemen

Ook heel belangrijk is om de takjes in verschillende hoogtes te creëren dat maakt het boeket heel stoer maar toch ook vrolijk en wild natuurlijk!.

veldbloemen

Tenslotte de groene takjes die het boeket een beetje speels maken.

groene takjes

bloemetje ElsaRblog

Als jij dit bij elkaar in een vaas zet met een smalle opening in verhouding met rest van de vaas, heb je zonder twijfel een heel mooi wildboeket.

Heel veel plezier ermee!

Wildboeket of een geplukt tuinboeket

Wildboeket of een geplukt tuinboeket

Tip: Word jij ook direct vrolijk van een kleurrijke bos bloemen in je interieur? Ik in ieder geval wel. … Bloemen inspiratie holunderbluetchen.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

7 Reacties

 1. 13 oktober 2019 / 7:45 pm

  Ein sehr schöner Strauß und wunderbar fotografiert.
  Viele Grüße!

  • Elsa
   Auteur
   14 oktober 2019 / 6:16 am

   Vielen Dank, ich bin sehr froh, genossen zu haben ☻♥

  • Elsa
   Auteur
   6 november 2020 / 6:22 am

   Thank you very much for your comment. It is so good to know that you liked the photographs. I love flowers too ☻♥

 2. 28 maart 2021 / 4:08 pm

  Liebe Elsa, dein Strauß ist toll !!! Wie schön, dass du bei meiner Aktion mitmachst, ich freue mich sehr 🙂 Eine Bitte habe ich: setzt du bitte in deinen Post einen Link zu meinem Blog, damit deine Leser auch die anderen wunderschönen Sträuße sehen können, die Freitags bei meinem Flowerday gezeigt werden ?
  Oder habe ich ihn übersehen ?
  Herzliche Grüße und einen schönen Sonntag, helga

  • Elsa
   Auteur
   28 maart 2021 / 5:13 pm

   Hallo Helga, es tut mir leid, dass ich es nicht gesehen habe. Jetzt, da ich Google zum Übersetzen eingesetzt habe und es gesehen habe. Ich habe unten am Ende des Artikels einen Link eingefügt. Ich hoffe, das ist es, was Sie wollen, wenn nicht, sagen Sie es mir bitte. Einen schönen Sonntag Elsa ☻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?