Ik woon mooi, ik woon in Singapore – met Karin deel 6

Ik woon mooi, ik woon in Singapore is de eerste blog van dit jaar 2021 van onze vrij nieuwe rubriek over waar je woon, en waarom vind je het zo leuk om er te wonen. Deze keer maken we kennis met Karin van de blog Kaat keeps going. Karin heeft Willen leren kennen tijdens een rondreis in Mexico en zijn ze samen tot de dag van vandaag. Samen vinden ze het ontzettend leuk om te reizen en nieuwe leefomgevingen te ontdekken.

Maar wil je meer weten over Karin lees hier onder de antwoorden op onze vragen en niet vergeten om een kijkje te nemen op haar blog en Instagram. Heel veel leesplezier!

Ik woon mooi, ik woon in Singapore

Wil je ook net als Karin meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.


* Wie ben je.

Ik ben Karin. Ik ben 31 jaar. Ik werk als blogger voor mijn website Kaat keeps going. Hier deel ik tips voor mensen die willen gaan emigreren, onze eigen verhalen en leuke reistips. Sinds 2014 woon ik samen met mijn man in het buitenland. Momenteel wonen we al ruim twee jaar in het mooie Singapore. We zijn hiernaartoe verhuisd voor eigenlijk twee jaar. We vonden het zo leuk dat we er nog minimaal drie jaar aangeplakt hebben.

Karin & Willem in Singapore

Karin & Willem in Singapore


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Singapore is een stadstaat en bestaat uit maar liefst 64 eilanden. Het hoofdeiland, waar de stad op gebouwd is, ligt helemaal op het zuidelijke puntje van Maleisië. Singapore is een wereldstad die vaak bezocht wordt als tussenstop door reizigers uit Europa naar Azië.

Singapore is gelukkig niet alleen maar stad. Het eiland is ook heel groen met vele parken, mangroves en zelfs een klein stukje behouden regenwoud waar je verschillende soorten wildlife kunt spotten.


*Wat zijn jouw favoriete hotspots?

Een van mijn favoriete plekken is East Coast Park. In het weekend, vooral zondag, komen hier veel mensen naartoe. Gezinnen, jeugd, gastarbeiders uit Bangladesh en thuishulpen uit de Filipijnen komen hier allemaal samen. Er wordt gebarbecued, gepicknickt, spelletjes gespeeld en gesport. Er wordt muziek geluisterd, muziek gemaakt en zelfs karaoke gezongen. Ontzettend gezellig!

Een dagje fietsen op Pulau Ubin is ook heel leuk. Je gaat terug naar het Singapore van de jaren 1960. Destijds bestond Singapore nog verscheidene, simpele dorpen. Op het eiland zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden en volop wildlife zoals wilde zwijnen, apen en diverse vogels.

Sungei buloh wetland reserve

Sungei buloh wetland reserve


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek?

Singapore is vooral uniek omdat het een grote mengelmoes is van oud, nieuw, het Westen, Azië en diverse culturen. De gebouwen uit de koloniale tijd van de Engelsen worden hier gemengd met futuristische gebouwen van nu. Daarnaast komt hier het Westen ook samen met Azië. De Maleisische, Indiaanse en Chinese culturen, keukens en tradities vermengen zich in de stad en komen hier samen met de westerse gemakken zoals goede hygiëne en een perfecte infrastructuur.

Singapore

Singapore


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken?

Singapore is de perfecte plek om te wennen aan Azië als je het continent voor de eerste keer gaat bezoeken. Je maakt kennis met de verschillende culturen, talen en keukens maar met de gemakken van de westerse wereld. Singapore is ontzettend veelzijdig. Er is voor iedereen wel iets te doen. Dit maakt het een leuke stad voor een paar dagen tot zelfs een langere city trip.


*Wat is er zoal te doen.

Als je je verveelt in Singapore, dan ligt het echt aan jezelf. Net als elke grote stad is er van alles te doen. Leuk wandelen door de wijken Chinatown, Little India, Kampong Glam of een rondje om de Marina Bay in het centrum van de stad. Een bezoek aan de bijzondere Gardens by the Bay mag je ook niet overslaan. Verder zijn er ontelbaar veel museums, winkels en leuke National Parks waar je kunt wandelen.

In de avond kun je in de stad heerlijk eten en cocktails drinken op een van de vele rooftop bars. Genieten van de zonsondergang en zie de stad met de lichtjes aan. Sentosa is een populair speelparadijs door het pretpark Universal Studio’s maar je kunt er ook bungeejumpen, naar Madam Tussauds of lekker op het strand liggen met een cocktail.

Groetjes,

Karin

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?