Ik woon mooi, ik woon in Heusden met Suze /22

Ik woon in Heusden, is het artikel van vandaag van de rubriek “Ik woon mooi” van Suze Visser. Heusden is een supermooie vestingstad. Ik zelf ben ik er met mijn man geweest en dat kun je lezen op mijn artikel over Heusden. Een bijzondere stad die geschiedenis ademt. Zoals Suze zegt, “Heusden is echt een dagje waard!”. Op haar blog suzelivcious food life  kun je een lekker artikel vinden over eten. Ik zou zeggen heel veel plezier met lezen.

Ik woon mooi, ik woon in Heusden met Suze /22

Ik woon in Heusden


* Wie ben je. 

Mijn naam is Suze Visser en ik woon samen met mijn man vlakbij het mooie Heusden. Onze kinderen wonen niet meer thuis en we hebben dus alle tijd om met ons tweeën leuke dingen te doen, zoals wandelen door Heusden. Mijn grootste hobby’s zijn reizen, koken, culinaire trends, lezen en cultuur. Daarom werk ik ook als vrijwilligster in het Gouverneurshuis in Heusden, een museum dat de geschiedenis van Heusden en directe omgeving vertelt aan de hand van verschillende thema’s en met meerdere wisseltentoonstellingen per jaar. Ik ontvang daar de bezoekers en geef rondleidingen.

 ik woon in Heusden met Suze

Suze Visser


* Vertel iets over je woonplaats of geboorteplaats. 

Heusden is een vestingstad en maakt deel uit van de Zuiderwaterlinie, heeft al ruim 700 jaar stadsrechten en heeft nog steeds het oude middeleeuwse stratenplan. De stadswallen zijn helemaal rond te wandelen en bieden een uniek uitzicht op stad en omgeving. Er zijn meerdere molens en stadpoorten, natuurlijk veel oude gebouwen en winkeltjes en terrassen. Ook kan er een boottocht worden gemaakt over de Bergse Maas.


*Wat zijn jouw favoriete hotspots?

Bezoek in ieder geval het Bezoekerscentrum met veel informatie en een grote maquette, het Gouverneurshuis met prachtige binnentuin en terras, Bakkertje Deeg en de Waterdrager, de Catharijnekerk, brouwerij Kareltje en de leuke, smalle straatjes met veel galerieën en aparte winkeltjes.

Museum Het Gouverneurshuis in Heusden

Museum Het Gouverneurshuis in Heusden


*Wat maakt jouw stad of dorp zo uniek?

Heusden is echt een dagje waard!

Heusden

Heusden


*Waarom vind jij dat onze lezers een keer jouw stad of dorp moeten bezoeken? 

Ga naar de Pannenkoekenbakker of Het Wapen van Heusden voor de lekkerste appeltaart en broodjes en naar Ons Gheluk voor wereldgerechten.

calamares of calamari

Calamares of calamari


*Wat is er zoal te doen.

Er zijn 3 jachthavens en er is veel te wandelen en te fietsen.

Hartelijk groet,

Suze Visser


Wil je ook net als Suze meedoen aan deze geweldige rubriek van Ik woon mooi, ik woon in… Lees hier de instructies.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?