Welkom in Heusden Brabant – Persoonlijk

Welkom in Heusden zal ik zeggen als je dit artikel gaat lezen. Heusden is een van de zoveelste vestingstad in Nederland. Heusden ligt in Brabant en heeft 1.325 inwoners. Een unieke stad met gezellige terrasjes, leuke winkels en veel cultuur. Heusden heeft ook de bijnamen ‘Galeriestad’, ‘Vestingstad’ of ‘Maasstad’. Van over heel de wereld komen bezoekers hier naar toe om deze stad te bewonderen.

Welkom in Heusden Brabant

Welkom in Heusden Brabant

Boven op de vestingwallen heb je een uniek uitzicht over het Brabantse en Gelderse landschap. Rondom de stad heb je de rivier De Maas met unieke vestingwerken met veel hoeken en vormen. Als je een foto van Heusden van bovenaf bekijkt dan zie je die hoeken en vormen.. Het lijkt net kunst.

View this post on Instagram

From the end of the 16th century, Heusden offered lodging to thousands of soldiers as a garrison town. Wandering through this fortress feels like travelling back in time. 😃 Photo by: @theflyingdutchman3105 . The ‘COVID-19 precautions’ in the Netherlands are being relaxed gradually. Now we can start making cautious (holiday) plans once again. Be inspired by everything our beautiful province has to offer. Obviously we are asking everyone to follow the safety precautions that have been prescribed by the Dutch government. . #visitbrabant #brabant #netherlands #holland #brabantisopen #hiermoetjezijn #hiermoetjezijninbrabant #travel #heusden #heusdenvesting #fortress #dronephotography #staysafe #welkomteruginnl

A post shared by Welcome to Brabant (@visitbrabant) on

Omdat er veel natuur om deze bijzondere stad ligt kun je er vooral wandel en fietsroutes vinden. Er liggen heel veel boten in de haven en dat past precies in deze omgeving. Leuke terrasjes bij het water en door heel de stad.

Leuke terrasjes bij het water en door heel de stad.

In de stad zie je veel pittoreske smalle straatjes en dat is een van de redenen dat veel kunstenaars zich vestigen in deze sfeervolle stad. Als je door de stad loopt proef je de sfeer van vroeger. Er hangt een speciale sfeer als je het vergelijk met de grote en moderne steden van tegenwoordig.

Heusden: Als je door de stad loopt proef je de sfeer van vroeger. Er hangt een speciale sfeer als je het vergelijk met de grote en moderne steden van tegenwoordig.

Heusden: Als je door de stad loopt proef je de sfeer van vroeger. Er hangt een speciale sfeer als je het vergelijk met de grote en moderne steden van tegenwoordig.

Heusden: In de stad zie je veel pittoreske smalle straatjes.

Heusden: In de stad zie je veel pittoreske smalle straatjes.

Heusden heeft elke maand een gratis brocante markt dat heel veel bezoekers trekt. Hou je van antiek? dan is deze brocante markt iets voor jouw. Door de sfeer en de diversiteit aan kraampjes is er veel te bewonderen. Ik kan niet wachten om er een keer naar toe te gaan.

Heusden: Er liggen heel veel boten in de haven en dat past precies in deze omgeving.

Heusden: Er liggen heel veel boten in de haven en dat past precies in deze omgeving.

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

2 Reacties

  1. 13 september 2020 / 7:08 pm

    Hallo ik kwam via Nicole van huisvlijt en haar linzparty op jou terecht omdat ik deze vestingstad wel kent. Voor liefhebbers van kunst, cultuur, historie en goed eten en drinken zijn ze hier op het juiste adres. en bij de haven heb ik ook al eens heerlijk gegeten.Dus een heel mooie blog waar ik met veel plezier van heb genoten met je fotografie daarbij.

    • 14 september 2020 / 2:53 pm

      Hoi Tine, O super leuk om te horen, dankjewel voor het compliment. Jazeker weten een hele leuke vestingstad ik ga deze stad nog vaker bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?