Meer vrije tijd dankzij een kunststof gevelbekleding

Meer vrije tijd dankzij een kunststof gevelbekleding? Hoe is dat in hemelsnaam mogelijk denk je nu. 20 jaar geleden betrok ik mijn huidige woning. De gevel was voorzien van een houten bekleding en zag er op het eerste gezicht prima uit.

Foto plastica.nl: Massief NT Materiaal Kunststof

Foto plastica.nl: kunststof gevelbekleding


Het probleem was de grijze kleur, die stond ons niet aan.

In het voorjaar besloten we om de gevel te schilderen in een mooie diepblauwe kleur. Eenmaal op de ladder bleek de staat van het hout toch niet zo geweldig. Omdat er al diverse schilderlagen op zaten, moest eerst alles afgebrand worden. Daarna alles opschuren en in de grondverf, voordat we onze mooie blauwe verf konden aanbrengen. Een hele klus, maar we waren bereid om onze voorjaarsvakantie er voor op te offeren. Na 2 weken hard werken, mocht het resultaat er zijn.


Hier moesten we toch minimaal weer 5 jaren mee vooruit kunnen. Niet dus!

Toen ik het hout aan de zonzijde van het huis 2 jaar later inspecteerde, zaten er alweer kleine scheurtjes in en begon de verf al af te bladderen. Er zat niets anders op dan weer op de ladder te kruipen en opnieuw te beginnen. Weer een jaar later precies hetzelfde probleem met de achterzijde van het huis. Nadat dit hersteld was, was de voorzijde weer aan de beurt. Uiteraard was ik het al behoorlijk beu en dat jaar besloot ik om geen energie meer te steken in deze gevelbekleding.

Meer vrije tijd dankzij een kunststof gevelbekleding

Foto plastica.nl: kunststof gevelbekleding


Soorten gevelbekleding

Maar wat dan? Een vriend van me die renovaties doet, vertelde me dat er voldoende alternatieven waren. Hij werkte met allerlei soorten gevelbekleding. Nadat we op allerlei manieren informatie hadden verzameld over de mogelijkheden, kozen we voor een kunststof gevelbekleding. Deze hebben als voordeel dat ze onderhoudsarm, weersbestendig en vuilafstotend zijn. Om toch een natuurlijke look te behouden ging onze voorkeur uit naar een kunststof gevelbekleding met houtdessin.

Het verschil met echt hout is bijna niet te zien, maar je hebt wel de voordelen van slijtvast en onderhoudsarm kunststof. Uiteindelijk moest ik nog eenmaal aan de slag met mijn oude houten gevelbekleding. Alle planken losschroeven van de gevel en afvoeren.


Daarna zou een erkend bedrijf de nieuwe bekleding aanbrengen.

Foto plastica.nl: Massief NT Materiaal Kunststof

Foto plastica.nl: Massief NT Materiaal Kunststof

Omdat de gevel kaal was, hadden we als bijkomend voordeel dat we alles fatsoenlijk konden isoleren. De woning dateert van 1970 en toentertijd nam men het nog niet zo nauw met isolatie. De hele klus was binnen een week geklaard en nu, ongeveer 15 jaren later, zijn we nog steeds tevreden met het eindresultaat. In plaats van schilderen, genieten we nu ieder jaar van een voorjaarsvakantie.

Ben jij ook zo toe aan meer vrije tijd?


Soorten gevelbekleding

Soorten gevelbekleding

Volg:
Camiel Rooyakkers
Camiel Rooyakkers

Mijn naam is Camiel. Ik houd van schrijven, lezen, sporten, vakantie en vooral voetbal kijken en er over te discussiëren.

Find me on: Web | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?