Magisch Santorini Griekenland – Travel

Magisch Santorini Witte huisjes, blauwe daken en een zonsondergang waar je ‘u’ tegen zegt. Voor vele zal het bekent in de oren klinken: dit is Griekenland. Maar niet zomaar Griekenland, ik heb het over Santorini. Een van de meest magische plekken waar ik tot nu toe ben geweest.

Magisch Santorini Griekenland - Travel

Om mee te beginnen:Santorini is een klein maanvormig vulkanisch eilandten noorden van Kreta. Nade uitbarstingvan de vulkaan op het eiland rond 1600 voor Chr., zakte de vulkaanlangzaam in de aarde waarbij het een komvormige krater (een caldeira)achterliet.De kom van de krater vulde zich met water en aan de rand van de caldeira werden later witte huisjes gebouwd.

Vanaf de rand van de caldeira is nog steeds een restje te zien van wat er nog over is van de vulkaan.De caldeira is niet het enige dat er te bezichtigen is aan de westkant van het eiland.Wanneer de avond valt en de zon langzaam in de zee zakt, kleuren de witte huisjes oranje mee met de lucht. Er valt iets dromerigs over de stadjes die langs de rand van de caldeira zijn gebouwd.Santorini is geen groot eiland. Binnen no time ben je van oost naar west gereden en van noord naar zuid.

 Santorini Griekenland

Santorini Griekenland

Voor een leuk prijsje kan je al een prima autootje huren waarmee je heel het eiland kan over crossen. Ondanks dat het een klein eiland is, heeft het wel veel te bieden. Aan de oostkant van het eiland bevinden zich verschillende strandjes. Daar kan je heerlijk aan het strand liggen, wat alleen maar aan de oostkant van het eiland kan. Zo heb je white beachmet wit zand,red beach met rood zand en het strand aan de badplaats Kamari.

De boulevard van Kamari is levendig en bomvol met restaurantjes en bars. Er is genoeg te beleven. Net buiten Kamari is een drive-in bioscoop en een wijnproeverij. Ook leuk om eens een avondjeop af te gaan.

Zo heb je white beachmet wit zand,red beach met rood zand en het strand aan de badplaats Kamari.

Zo heb je white beachmet wit zand,red beach met rood zand en het strand aan de badplaats Kamari.

De boulevard van Kamari is levendig en bomvol met restaurantjes en bars. Er is genoeg te beleven. Net buiten Kamari is een drive-in bioscoop en een wijnproeverij. Ook leuk om eens een avond je op af te gaan. Het eiland kent meer stadjes maar de bekendere zijn toch wel Oía en Fira.

In Firazijn gezellige straatjes met kleine winkeltjes te vinden en ontzettend veel juweliers. Er meren dagelijks grote cruiseschepen aan beneden in het kleine haventje. In zowel Oía als Fira kan je ’s avonds genieten van deprachtige zonsondergang. Let wel op, een plekje aan de rand van de caldeira is niet goedkoop en het zitbomvol met toeristen.

Een van de mooiste plekjes op Santorini vond ik Amoudi. Het is een klein plaatsje ingesloten in de rotsen met ongeveer drie of vier restaurantjes in een klein haventje. Maar het water is zo prachtig blauw en er hangt een heerlijk relaxt sfeertje. Bovendien kan je er de lekkerste dagverse visgerechten eten. De octopussen hangen zelfs nog voor de restaurantjes te drogen.

Amoudi: De octopussen hangen zelfs nog voor de restaurantjes te drogen.

Amoudi: De octopussen hangen zelfs nog voor de restaurantjes te drogen.

Boven in de bergen zijn leuke authentieke dorpjes te vinden. Het lijkt alsof de tijd daar stil heeft gestaan. Er is minder te doen dan in de grotere en bekende stadjes maar altijd leuk om even doorheen te rijden. Bovendien heb je een prachtig panorama uitzicht over het hele eiland. Het eiland kent verschillende uitzichtpunten. In het plaatsje Akritori staat een vuurtoren waar je ook weer een mooi uitzicht hebt, ditmaal over de rand van de caldeira.

En tot slot het mooiste en rustigste plekje van Santorini: de rots met het hart erin. Door de wind en de zoute zeelucht is er een gat in de vorm van een hart uitgesneden in de rotsen. Als je met een trapje naar beneden gaat vind je een klein kerkje. De zonsondergang is hier net zo mooi als in de drukke stadjes. Het is wel lastig om te vinden, waar het preciesis en hoe je er komt, zou je even aan de reisgids moeten vragen.

Santorini: de zonsondergang

Santorini: de zonsondergang

Al met al is er genoeg te beleven en te bezichtigen. Het is geen eiland waar je twee weken kan vertoeven, een weekje is meer dan genoeg. Voor wie wat meer rust wilen het de toeristenmassa wil vermijden zou ik het eiland niet aanraden. Vooral in de zomermaanden is het erg druk op het eiland. Zeker in de badplaats Kamari en het stadje Oíais het erg druk. Maar voor wie het eiland toch wil bezoeken, zou ik dat zeker in het voorjaar en in het najaar doen. Ik hoop dat ik jullie een beetje enthousiast heb gekregen voor deze droombestemming. Als je nog niet op Santorini bent geweest, zou ik dit zeker aanraden!

Liefs, Sanne

Volg:
Sanne van de Boomen
Sanne van de Boomen

Mijn naam is Sanne. Op dit moment studeer ik journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Schrijven, zoals hoort bij het vak journalistiek, is altijd al een van mijn passies geweest. Niet alleen schrijven; ik ben gek op reizen, dagjes weg en natuurlijk ook eten.

Find me on: Web | Instagram

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?