Maak het thuisblijven iets leuker – Persoonlijk

Maak het thuisblijven iets leuker. Het is vast niemand ontgaan: het coronavirus grijpt om zich heen en tot en met 6 april 2020 is er een heuse ‘lockdown’ van kracht. Alle scholen en horeca zijn gesloten, bovendien sluiten ook steeds meer winkels vrijwillig hun deuren. Het advies luidt: blijf binnen.

Natuurlijk is het lekker om een tijdje thuis te blijven en thuis te werken maar na een paar dagen slaat de verveling toch toe. Wat moet je plotseling met al die (vrije) tijd?
Wij hebben een paar leuke activiteiten op een rijtje gezet voor jullie om deze weken door te komen, zonder dat je je hoeft te vervelen!

ElsaRblog Maak het thuisblijven iets leuker

iStock-ElsaRblog Maak het thuisblijven iets leuker


Tijd voor wat orde

De lente komt eraan, buiten staat alles vol in bloei. Een mooi moment om bijvoorbeeld je kast of de schuur op te ruimen. Sorteer de spulletjes die je niet meer gebruikt of niet meer nodig hebt. Op deze manier creëer je rust in huis en in je hoofd. Wie weet kan je zelfs nog iemand anders blij maken met jouw oude spulletjes!


Ga naar buiten!

De weersvoorspellingen voor de komende weken zijn gunstig. Er wordt heerlijk lenteweer verwacht. Volgens het RIVM kan een wandeling nog wel en mogen kinderen ook buiten spelen. Ga dus lekker buiten wandelen of met de kinderen naar de speeltuin. Zorg er wel voor dat je voldoende afstand houdt en ga niet naar buiten als je klachten vertoont.


It’s all about planning

Het duurt waarschijnlijk nog wel een tijdje, maar daardoor heb je nu alle tijd om die droomreis te plannen! Ga er eens rustig voor zitten. Pluis op je gemak uit waar de reis naartoe gaat en zoek alles tot in de puntjes uit wat je wil bezichtigen.


Virtuele reis rond de wereld

Als je dan toch bezig bent met die ene reis te plannen, doe lekker wat inspiratie op met Google Maps. Via deze link → Google maps reizen kan je verschillende prachtplekjes op de wereld bezichtigen. De locaties worden continu ververst zodat je steeds weer naar andere mooie plaatsen op de wereld kan kijken.

Google maps

Google maps


Kunst op een afstandje

Alle musea zijn helaas ook gesloten. Niet getreurd, van een veilig afstand vanuit de woonkamer kan je nog steeds de mooiste kunst bezichtigen. Dankzij het Google’s Arts & Cultureplatform, in samenwerking met de meest indrukwekkende musea van de wereld kan je virtuele tours volgen.

Google Arts & Culture

Google Arts & Culture

Bingewatchen Natuurlijk kunnen we Netflix, Videoland en Disney+ niet vergeten. Met de streaminsgdiensten heb je altijd wel iets te kijken. Plof neer op de bank, voetjes omhoog en bingewatchen maar!


Hello, hola, bonjour

Al die vrije uurtjes komen nu goed van pas voor een kleine taalcursus aan huis. Via apps zoals Duolingo kan je gratis verschillende talen leren. Bovendien hebben webshops zoals Bol.com een groot assortiment met verschillende taalcursussen, woordenboeken en lesboekjes om een nieuwe taal te leren.

Duolingo

Duolingo


Fijne kiekjes

Blader eens door fotoalbums van vroeger. Het is altijd leuk om herinneringen op te halen. Ben je uitgekeken? Verzamel losse foto’s die nog geen plekje in een album hebben. Leuk het album op met verschillende kleurtjes, printjes en knipsels.


Game on

Speel met het gezin, met je partner of met een vriend(in) weer eens ouderwets een gezelschapsspel. Dit kan een potje pesten zijn maar ook een fanatiek potje Monopoly. Een lekker hapje en wat te drinken erbij en gegarandeerd dat het een gezellige avond wordt. Toch meer behoefte aan wat rustigs? Ga lekker puzzelen!


Kleurtjes, lijntjes en printjes

Zin om iets creatiever te zijn? Laat dan de creatieveling in je naar boven komen. Begin bijvoorbeeld een Bullet Journal. Deze kan je helemaal naar je eigen smaak inrichten. Je kan er bijvoorbeeld een planner of een agenda van maken maar ook een boekje om gewoon lekker in te tekenen.

Heb je liever een prent die je kan inkleuren? Dat kan ook! Koop een kleurboek. Kleuren werkt ontzettend ontspannend en maakt het hoofd leeg.


Recepten de moi

Begin een eigen receptenboekje. Probeer eens wat dingen uit. Laat je innerlijke chef de vrije loop. Heb je een lekker recept te pakken? Schrijf het op! Zo kan je het altijd terugvinden en na een tijdje heb je misschien zelfs een boekje vol eigen recepten.


Positief blijven tijdens de corona crisis mijn 10 tips

Positief blijven tijdens de corona crisis is super lastig maar Jasmina heeft 10 tips voor jouw op een rij gezet.


We hopen dat jullie iets aan onze tips hebben en jullie je vermaken de komende weken en bovenal: dat het goed met jullie gaat!

ElsaRblog Tips Maak het thuisblijven iets leuker

Pin: Maak het thuisblijven iets leuker

Volg:
Sanne van de Boomen
Sanne van de Boomen

Mijn naam is Sanne. Op dit moment studeer ik journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Schrijven, zoals hoort bij het vak journalistiek, is altijd al een van mijn passies geweest. Niet alleen schrijven; ik ben gek op reizen, dagjes weg en natuurlijk ook eten.

Find me on: Web | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?