Glazen potjes versieren met verf en soda

Glazen potjes versieren met verf en soda is een super gave decoratie voor je. Een gemakkelijk en goedkope Diy. Makkelijk omdat iedereen het kan maken en goedkoop want het zijn namelijk lege glazen van groenten of iets dergelijks. Je geeft ze een nieuw leven door ze op te pimpen met verf en soda.

Deze glazen potjes kun je gebruiken als vaasjes, potjes voor plantjes of om er iets in te bewaren, enz… Ik ben dol op dit DIY omdat het zo klaar is en je kunt je eigen smaak en stijl eraan toepassen.

Glazen potjes versieren met verf en soda

Wil je graag een strakke uitstaling voor deze glazen potjes met verf en soda, dan ga je aan de slag met zwarte of witte verf. Vervolgens maak je strakke bewegingen met de kwast. Wil je het iets meer robuster voor een landelijke uitstraling, dan gebruik je meer soda in het mengsel en maak je met kwast niet te strakke bewegingen. Ik bedoel zoals op de foto’s het is niet afgewerkt.

Wil je een vrolijke uitstraling voor deze potjes, dan gebruik je mooie lichte en zachte kleuren. Deze manier van werken is ook toepasselijk voor porselein. Een superleuke manier om van oude spulletjes een nieuw leven in te brengen, recycling. Dit project is het resultaat van de Creatieve LinkParty van Juni: Verf

Glazen potjes versieren met verf en soda

Creatieve Linkparty met nog 4 creatieve en supergezellige kanjers: Natasha van Mamaduizendpoot, Melanie van Meldiy, Lindi van Linspiration en Emmy van Webkonijn.

Lijkt het je ook heel leuk? Je kunt meedoen! Hier onder is een blauwe knop waar je op kunt klikken en je creatie delen. Maar dat is niet alles! Afgelopen week, heb ik je laat weten welk project van Crêpepapier onze favoriet was. Was heel leuk om alle creativiteit te zien en te ontdekken, maar vooral heel moeilijk om te kiezen. Deze maand is Verf het thema om iets leuks mee te doen.

Glazen potjes versieren met verf en soda


Wat je nodig hebt: voor een glazen potje

Glazen potje

3 eetl. verf (op water basis)

2 eetl. Baking soda

Kwast


Aan de slag:

In een oud schaaltje meng je de verf met de Baking soda. Ik heb voor een pot 3 eetlepels verf en 2 eetlepels Baking soda gebruikt. Maar je kunt eventueel ook een beetje water toevoegen. Ook als je wat meer structuur wilt kun je er wat meer Baking soda bij doen.

Het glazen potje goed schoonmaken. Uitspoelen en goed afdrogen.

Met een kwast, breng je het mengsel op het glazen potje.

Laat goed drogen.

Met een kwast, breng je het mengsel op het glazen potje.

En klaar is het! Je kunt boven bij de opening eventueel een stukje lint eraan vast maken voor een mooie afwerking. Dat is natuurlijk aan jou net wat jij het mooiste vind en ook waarvoor ga je het gebruiken?


Voor meer inspiratie kun je een kijkje nemen bij de andere dames, echt de moeite waard:

Mama duizendpoot: Een schilderij met een lijmpistool

Linspiration: Origineel vaderdag 3d kunstwerk maken

Webkonijn: Pop art portret

MelDiy: Houten klompen pimpen met spullen van de action

 


Wat je moet doen, is eigenlijk heel makkelijk. Volg (liken) een van ons of allemaal!  Op Instagram kun je de hashtag #CreatieveLinkparty gebruiken en zo zien we jouw werk en kunnen we jouw creatie delen. Ook op facebook kun je een van onze blogs vermelden.

Op ons bord Pinterest  bewaren we alle creaties die wij zelf maken en alle inzendingen die wij krijgen. Echt supergaaf op Creatieve Linkparty.

Heb je zelf een blog die past bij de uitdaging Verf  thema, laat dan een link naar je blog achter onder in linkparty.

 

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Tip: holunderbluetchen

Volg:
Elsa
Elsa

Ola Ik ben Elsa. Ik hou van het leven, en van onze blog, om leuke ideeen met jullie te delen. Hoop dat jullie er net zoveel plezier mee hebben als ik!

Find me on: Twitter | Instagram | Facebook

2 Reacties

 1. 5 juni 2021 / 10:08 am

  Deze techniek is zo leuk, gebruikte het zelf ook op oude bloempotten die ik niet meer zo leuk vond. Ook waxinelichthouders met deze techniek omgetoverd tot bloempotjes.

  • Elsa
   Auteur
   6 juni 2021 / 12:13 pm

   Ja Melanie, is idd. ongeloflijk wat je hier mee kan met deze techniek. En vooral, hoe supermakkelijk het is om dat te doen ☻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?